icon

Skúsenosti so SM systémom na skoliózu detí

21. júl 2024

Ahojte, kto má skúsenosti s cvičením SM systému pre 12 ročné dieťa? Dcéra má skoliozu 23 stupňov, predpísaný korzet, chodíme na nácvik cvikov,ale rozmýšľam aj nad týmto systémom, tak to hľadám rady, odporúčania... Lano sa dá v pohode upevniť na radiátor? Naučili ste sa to doma alebo ste chodili na nejake fyzio? Radšej by sme sa to naučili doma... Viete odporučiť nejaké návody,videá? Dakujem

Strana
z2
autor
21. júl 2024

@zuzap33 a to sa ku tak zhoršilo aj popri cvičení? Nosil aj korzet?

autor
21. júl 2024

Žienky a tým cvičením sa to len nezhorší alebo sa to môže aj zlepšiť?

gemerka17
21. júl 2024

To čo si opísala je postup na získanie týči do chrbta. Kvalita a záujem nula bodov. Chybu ma ak ortopéd, treba urobiť ešte rtg v korzete aby sa zistil ci funguje a vyrovnaná krivku a je tak dobre spracovaný. Áno kľudne môže byť zhotovený naopak a ešte viac krivku zhoršiť, reálne sa tak stalo. Rehabilitačný lekár je prezitok zdravotného systému spred 30 rokov, je úplne úplne zbytočný. Všetko čo robí on ma urobiť sám kvalitný fyzioterapeut, ktorý dcéru pozrie, pozrie aj jej RTG a nastavi cviky na jej krivku spolu s metódou čo cvičí. Takých fyzioterapeutov je fakt malo lebo na to treba prax a vzdelanie. Neviem odkiaľ teda ste, ale keď budete takto pokračovať tak si pekne vydlazite cestu k operácii a trvalým bolestiam po 10 rokoch. O tom co bude o 40 rokov nikto nevie, takého pacienta žial nemame.

betulinka1
21. júl 2024

Na skoliozu treba dobreho fyzioterapeuta. On nauci skvele cviky, velmi jednoduche ale hlavne nauci spravne dýchanie pri cviceni. Sm system je na skoliozu vhodný ale neviem, ci pre 12 rocne dieta. Samorejme treba vyskusat vsetko. Musi sa naucit spravne sediet, spravne chodit. Treba aj masaze. Dobreho fyzioteraputa spoznas tak, ze nebude cvicit len chrbat ale zacne chodidlami.

elizita
21. júl 2024

@autorka to ja neviem zhodnotiť aká je vaša fyzioterapeutka... Ja som sa ako dieťa tiež trápila so skoliozou takže keď ju má teraz dcéra v začiatkoch tak viem už zhodnotit skôr čo a ako.. čo ti baby píšu,plávanie ok,no nie priveľa,lebo práveže môže byť podľa najnovších výskumov ešte na veľkú škodu...

0silvia0
21. júl 2024

@gemerka17 tak ja osobne som isla k fyzio ktora sa orientuje na skoliozu a ma skusenosti a vysledky

autor
21. júl 2024
autor
21. júl 2024

Baby má takto ten korzet. Vraj nosiť od rána do večera. Pýtam sa jak blbec,aké ako v škole môže s týmto ísť na wc? Neviem si to predstavit vôbec.

My sme malé mesto,sú tu dve štátne zariadenia,kde chodia ľudia do všetkým keď potrebujú rehabky a toto jedno súkromné.

Áno,začali sme cvičiť od nôh,lebo na aj ploché nohy.

autor
21. júl 2024

Ideme kúpiť obtiahnuté tričko lebo všetky sú jej voľnejšie okrem tielka a korzet ju zas tlačí pod pazuchou v tielku...

kacena4
21. júl 2024

ahojko aj my sme nosili korzet, tiez okolo 25 pomohlo jej chodiť na cvicenie (nie doma) chodila na sm system je dobry na spravne drzanie tela a naucenie sa správne dychat(chodila niekolko rokov) + pilates je speci robeny na problemy s chrbticou. takze to kombinovala 1/2 hodku pilates 1/2 hodku sm system 2x do týždňa. popri tom edte aj doma sm system ked ho uz gedela cvicit. uvazujeme ho o radiator, da sa aj stolovu nohu ci klucku. vydrzala roky kym jej nezlozili korzet v 19r. zlepsilo sa to o viac ako 5 stupnov. tetaz ma 22 a bolesti a cvici aby nestuhla (ma aj ine dg.) takze za mna min. 1/2 roka jej treba nieco zaplatit aby cvicila pod dohladom odbornika. drzim palceky

zuzap33
21. júl 2024

Ano, na noc. Krivka isla od 21 na 44. Mal bolesti a problemy s dychanim. Po opke bolesti zmizli a dychanie je ok. Vobec nelutujeme, ze bol na operacii

elizita
21. júl 2024

Bozinku,chudatko. Sa mi obnovili spomienky. No,na wc sa v Tom chodí otrasne, nehovoriac keď ma svoje dni 🤦 ja som mala aj nočný korzet 🤦

autor
21. júl 2024

@elizita a ten nočný je v niečom iný ako denný? Mala si to tak isto ako na tej fotke čo som poslala?

elizita
21. júl 2024

Áno. Taký istý. Tuším sa to na suchý zips zapinalo? Nočný je vykruteny proti zakriveniu.

autor
21. júl 2024

@elizita no ona má vnútri niečo nalepene na dvoch miestach. Áno vzadu na suchý zips. To téma šancu si zapnúť sama. A ísť na wc tiež.

autor
21. júl 2024

@elizita a pomohlo ti to?

elizita
22. júl 2024

@autorka nie,lebo ja som tento denný nenosila takmer vôbec,len doma,v škole som mala z toho total psychické mindry,vtedy bola iná doba,decká sa smiali za všetko. Mne naj pomohlo poctivé cvičenie 5x v týždni a plávanie... A nočný som nosila ale netuším vôbec prečo a kedy som prestala. Lenže sprostá puberta a všetko som nechala tak. A teraz mám echt boľavý chrbát, niekedy sa ledva postavím,mám esovitu skoliozu, do 35r má chrbát nebolieval..ani v tehotenstve..

autor
22. júl 2024

@elizita no tiež neviem ako sa s tým dá fungovať v škole, dcéra to nosí teraz štvrtý deň, ale ani na wc nevie ísť sama, musím jej to dávať dole

elizita
22. júl 2024

Každopádne vám držím palce aby ste to zvládali .. ja začínam bojovať so svojou 9r,ktorá nechce cvičiť a už ma skoliozu a k tomu hrá tenis 😔 Je rovnaká ako ja,ani za svet pravidelne doma cvičiť. Skúsala som s ňou cvičiť aby som ju motivovala,no aktuálne podmienky nám to nejako nedovoľujú. ..

autor
22. júl 2024

@elizita no ani mi nehovor. Ja z toho osediviem. Tiež sa jej nechce, darmo vysvetľujem, dohováram, vyhrazam sa. Každý deň sa doťahovať je fakt na nervy. A to aby som na ňu furt dozerala jeho ona keď cvičí sama tak hocijako hala bala, len aby bolo.

aurora33
22. júl 2024

@elizita tak tenis a skolióza nie je veľmi dobrá kombinácia

Strana
z2