Skúsenosti so stratou čuchu
Zdravím všetky mamičky. Stretla sa niektorá so s podobným problémom? Pred týždňom som mala dva dni 38,7 tt, zimnicu, po paralelne prešlo, teploty ustúpili. Bolela ma mandla tak trochu nádcha, už odkaslem no mám zaliahnute v ušiach a už tretí deň necítim čuch, nosovu sliznicu mám zdurenu ( z alergie mám už chronickú nádchu no kojím lieky veľmi nechcem brat) to viem ale ešte pri žiadnej nádche som silne vône cítila, teraz žiadne :(( Je to hrozne nedokážem ani zistiť či mám dobre vyvetrane v byte. Dr mi dala pamycon do nosa a mám si spraviť testy na covid. No zišla by sa mi nejaká rada ako si pomôcť ak sa s podobným problémom niekto stretol. Dakujem
Ja mam pri každej viroze stratu chuti a cuchu, spojené je to so zahlienenim... Niekedy mi aj v ušiach praská... Teraz všetko spájajú s koronu... Ale je to normálny sprievodný jav virozy... Mne pomáha suché nahrievanie medzi obočím..
Môže kľudne aj chrípka
Ja to mávam pri nádche často. Nie vždy, ale vie ma to chytiť aj pri slabom prechladnutí. Raz to trvalo takmer mesiac, ale vždy sa to samé postupne vrátilo do normálu, neprišla som na žiadne urýchlenie.
No ja mám aktuálne zvýšenú teplotu 38 bolesť hrdla akoby uzlín ako opisuje autorka a mierny tlak v hrudi a vykasliavam trosku hlien - ale chrípka teraz? Veď tá sa naplno šíri až v zime či??? Čuch a chuť mám chuť ako kedy tam mi po nadchu vypadáva spred 2 týždňov hlavne večer ale myslím že kyzdy má iné príznaky u tohto covidu
@hastrmistr a po koľkých dňoch sa ti vrátil čuch ?
@majamat tak nic 🙂 nerobit paniku stale plati. Bratov kolega je pozitivny na covid, nic mu dokopy nie je, akurat je to proste priznakmi, u neho. ako taka viac nafigu chripka, unaveny je, taky jak mechom ovaleny, tazsie sa mu dycha, ale neumiera. Obmedzil kontakty a doma sa lieci.
@zuzuliennka1 vsak plati,a le tym som myslela aj to, ci si dat,alebo nedat urobit vyter. to sa neda vyhodnotit len tak.
@majamat urcite dat, a bud sa to potvrdi alebo vyvrati, ale ak sa niekto takto citi, radsej by som sa otestovat dala a ak to mam, zbytocne to nesirit
@zuzuliennka1 to ano, ale ja som skor myslel pri takych neistych prejavoch, poznam jedneho, tkroy mal len nadchu,a le je Dr. a to ho testovali tyzden predtym, nez nadchu dostal. bol negativny a o tyzden pozitivny.
@zuzuliennka1 on sice je dr, takze tam bola indikacia, ale toto sa moze stat hocikomu, ze bude mat len nadchu.
@pjosa nemusí. Stačí vyplniť formulár na nete. Príde ti SMS kedy a kde na testy. Kamarát bol minuly týždeň. Neplatil nič
@zuzuliennka1 my sme všetci v teplotách crp nizke no neviem ako som spominala pochybujem že chrípka, ale áno cítim sa akoby to bola chrípka ale najhoršie že to majú aj rodičia majú 70, neviem nejak by som to nezlahcovala, tu je už veľa ľudí vo vyššom veku hospitalizovaných plus sú taký čo pília drevo, makaju na dvoroch lebo im neni nič a testy pozitívne,tiež majú okolo 50.tky
@ema32 keď zmizne sopeľ, zahlienenie....
@kikuta starsi ludia su rizikova skupina,a le mozem ta povzbudit, poznam par, maju okolo 80r a obaja to fajn prekonali. babka chora snad 10dni,a le popritom prala varila a pod. dedo 3 dni "umieral" a potom mu nic nebolo.
a tiez teraz poznam niekolko ludi na dochodku cerstvo pozitivnych a su OK. mozno sa este rozbehnu priznaky, ale zatial to bolo OK. teda aktualne info nemam.
@eliska105 áno jasne🙂 test negatívny, vytery hrdlo nos Ok, zrejme silná alergicka nádcha alebo vírusové ochorenie nejaké. Cuch ešte nenabehol no krcna mi dala kvapky do nosa vibrocil, claritine tbl a preplach physiomerom. Ak neprejde do tt da mi kortikoidy. Ale verím že nabehne cuch cítim trochu uvoľnenie v oblasti prínosových dutín a menej zahlienené v ušiach .
Mali ste niekto pri covide silnu bolest na hrudniku bez teploty, stazene dychanie?

@ema32 pýtala som sa na radu nie na to, aby ma niektore hneď odsudzovali. Na test idem v pondelok.