Sociálna fóbia a liečba
Ahojte,som uz taka zufala ze sa pokusam hladat pomoc tu.Socialnu fobiu mam od puberty a zacalo to nadmernym potenim,cervenanim a z toho vznikalo potom nedostatok sebavedomia.Tiez mi velmi zalezi na tom,co si kto o mne mysli.Kedze v triede som sa casto cervenala a spoluziaci to okomentovali,zacala som byt velmi hambliva a spolocnosti som sa snazila vyhybat,Nie vsak uplne.Uz odvtedy som to zacala riesit,hlavne to potenie lebo vtedy som este nevedela,ze mam sf.A pritom som chodila aj psychologovi,ale ten mi teda vobec nepomohol.Nicim inym som sa nezaoberala,len ako sa zbavit potenia.A uz je tomu 10rokov a nikde som sa nedostala.Vyskusala som hadam vsetko mozne,co sa len da.Bola som na regresnej terapii,one brain metode,hypnoze,anjelskej terapii,kbt terapii.A prava tato kbt terapia bola uzasna,vlastne ani nie terapia,ale ten terapeut.Vysledky sa dostavilil po 4tyzdnoch,no bohuzial uz sa tomu nevenuje takze som padla naspat.Ja uz si ani nespominam,kde vsade som bola a kolko penazi som za vsetko vyhodila.Uz ako uplne poslednu moznost som zvolila psychiatra.Ked som k nemu prisla,bola som nadsena.Ako mi opisovala pripady niektorych pacientov,ze ako sa im zmenit zivot po liekoch.Konecne som citila,ze to uz vyjde.Ale nevyslo.Od oktobra chodim k psychiatrovi,vyskusala dva druhy liekov no tie lieky mi sposobovali depresie,placlivost a nechut.Mam pocit,ze dr uz nevie co somnou,vraj velmi atipicky reagujem na lieky,tak navrhla pockat.No ja uz neviem na co mam este cakat,mam pocit,ze mi nikto na svete uz nevie pomoct.Pritom viem ze su aj ovela horsie pripady ale chcela by som uz konecne pokojne zit a nie len v nervozite prezivat ☹
nema niekto skusenosti so psychosomatyckym liecenim v pezinku
@majkabi, priznaky pp su busenie srdca, zaludocna neuroza, cize hnacky, pocity na zvracanie, aj vracanie, chvenie tela, pocit na odpadnutie, take zavrate a mdloby, bolesti hlavy, potenie, tych priznakov je strasne moc, niekto ma iba nejake, no niekto vsetky... su tam aj depresie, nezaujem, nechut jest, ja som na zaciatku uplne schudla, nic som nemohla zjest, mne bolo stale na vracanie, uplne ma az dusilo, akoby ma niekto skrtil...
@majkabi ťažko sa s tým žije,lebo stále sú vo mne strachy a všetky tie príznaky sa stále striedajú dokola alebo aj ich je viac naraz. Chodím k psychologičke no úľava príde vždy iba na chvílu a potom je to všetko späť, ja sa zatial bojím aj zamestnať,v podstate mi to zatial ani psychologička neodporúča aby som sa nezosypala,som stále sama,nemám ani žiadnu kamarátku s ktorou by som sa porozprávala. Stále som unavená,smutná,vela krát by som len plakala,lebo som už aj sama zo seba zúfalá,že ako budem ďalej fungovať.
Ahojte dnes mi je fakt zle celi den len wc a postel je to neskutocne rano o 5 som uz vracala a mala pulz 123. Celu ma trasie . Nemozem ani vstat a nieco robit. Ja sa s toho asi nikdy nedostanem mam tu crevnu neurozu asi a preto beham na wc stale. Neviem ci to mam riesit liecenim na psychiatrii ci mi tam pomozu vobeec. Premyslam ci nemam nieco s travenim lebo to mam aj doma v klude. Ale ked som brala neurol tak mi bolo celkom fajn. Doktorka mi ho vzala a uz mi ho nechce dat naspat. A vidi ako mi je strasne. Neviem co si mam o nej mysliet. Miesto toho mi dala atarax a stvrtku tritikolu na spanie. Ale to nepomaha chcem naspat neurol
@majkabi aj ja mávam hnačky a býva mi na vracanie a keď mi zostane fakt zle tak to nezostane len to nutkanie na zvracanie Ja mám aj lieky od psychiatra ale pomáhajú len málo,dávam si xanax ten ma zvykne trocha upokojiť. Pýtaj si ten neurol aspoń na ukludnenie. Mňa keď preháňa dám si tabletku a potom mám zas zápchu a stále dokola. Ja mám 44 r.okr. Bánovce
No ved aj mne pomahal neurol ale nechce mi ho dat na nom som fungovala normalne aj do obchodu som sla. Ja som z Handlovej. Uz som si ho pitala 3 krat a nechce dat. Zobrala mi ho pred mesiacom a pol . Ona ma nuti len na liecenie do pezinku. Ale bojim sa tam ist velmo. Ty si bola uz na lieceni? Ak ano tak kde ja som bola v Zaluži ale len 3 tyzdne ale prisla som este horsia odtial ako som bola preto neverim ze v pezinku mi pomozu aj ked kazdy chvali tu kliniku
No su tam spolocne terapie potom volny cas obed potom zas terapia telocvicna kukanie telky. Mne sa nepacilo ze na tych spoloxnych terapiach nas bolo aj 10 a proste sa mi taam nevenovali. Kazdy den sa riesil niekto iny a pokial prisiel rad na mna bol puatok aj. Pocuvala som tam skor problemi druhych. V tej skupine kde som bola teda a ubytko bolo ako na internate. Takze nic moc. Ale dalo sa to zniest. Ja nemam dobru skusenost ale tebe to mozno pomoze. Ja som zo Zaluzia odysla po 3 tyzdnoch. A ani si poriadne nepamatam co som tam robila asi mi davali silne lieky. Rano bola vzdy rozcvicka vonku. Take internatne mi to prislo aj prsalo bola rozcvicka na chodbe. Jedlo bolo fajn. Len spolubyvajuce boli vseliake.
@simka1454, ale neurol ani xanax bohuzial nie je riesenie, ja viem, ze uzasne sa ulavi cloveku, parkrat som si aj ja musela dat, ked sa inak nedalo, no su to predsa legalne navykove drogy, vsetky benzodiazepiny, taka je bohuzial pravda... a taka odvykacka je stokrat horsia ako samotna sf ci panicka porucha, uz som citala nespocetne mnozstvo prispevkov od ludi, co si tym presli a dokonca mam priamo znamu, ta ma prosila, nech neberiem Lexaurin a podobne, ak nemusim, lebo si presla kvoli tomu peklom... no toto lekari nepovedia, cest vynimkam... co je smutne, v podstate je im to jedno... liekmi len utlmia stav a choroba sa vobec nelieci, iba treba zvysovat postupne davky... a velakrat aj AD... ☹
Nooo ved to je pravda. Ale co mam robit aby mi bolo lepsie. Uz sama neviem a nevladzem.
@olivia77 viem je to smutné , máš pravdu doktor to nepovie a presne ako píšeš len zvyšuje dávky a rovnako aj ad poznám to na vlastnej koži že stále zvyšuje dávky a pridáva nové lieky. Minule mi hovorí predpíšem vám tieto lieky proti strachu, som nevedela či si robí srandu zo mňa alebo to hovorí vážne. Lieky ma utlmujú ale môj problém neriešia ten stále zostáva a ja už neviem či mu mám hovoriť že mi nie je dobre on sa len čuduje že to dlho trvá
@majkabi aj tie spolocne terapie a to, ze pocuvas druhych ma svoj vyznam a uzdravuje Ta niekedy aj tym, ze zidtis,ze nie si na tom az tak zle;)mala som skupinovku, ale u psychologicky
isla by som na liecenie ved vidis, ze lekarka nevie co s tebou tie stavy mozu byt z vysadenia lieku
@simka1454 ako dlho chodis na terapie?ten strach a uzkost musi mat nejaky zaciatok z coho to prameni?stres v praci, partner, strach z buducnosti, fobia z niecoho....zle detstvo?keby mi bolo takto zle idem do nemocnice ci na liecenie
tiez beriem AD a chodim k psychologicke 🙂viem o com hovorite
Kazdy sme nejaky a ma kazdom cloveku druhi ludia dokazu najst minimalne jednu vec preco sa vysmievat. Presla som si tym narozdiel od teba som to dusila v sebe nikto nevedel co ma trapi k psychologom som nesla kaslala som sama na seba a trvalo to velmi dlhe roky. Od zakladnej skoly az do tych 22 rokov. Nikto mi nepomahal.kedze o tom.nikto nevedel. Prislo to akosi.samo. zaklad je prijat samu seba. Potis sa ? To vsetcci. Niekto viac niekto menej pokial.sa o seba staras tak co ? Vela ludi riesi obezitu. Ale je to ich momentalna sucast. Co vsetko by mi.pomohlo k vacsiemu sebavedomiu ale vie ze to hned a zadarmo len tak.mat nebudem preto musim prijat samu seba taku aka som teraz. A az potom ma prijmu ludia okolo.mna. drzim ti palce ;)
Ahojte tak ja som zas od 5 hore a hnackujem je mi na zvracanie a trasie sa mi telo. Ja uz neviem co mam robit som v koncoch. Som unavena slaba ani osprchovat sa nevladzem. Neviem ako to mam riesit ci si mam zavolat sanitku ci ako co so mnou spravia. Pomozu mi bojim sa ist do nemocnice. A to velmo.
Ano mam aj busenie srdca a pravdepodobne s toho mi je na vracanie. Trosku mi ta hnacka presla ale tie zvuky v mojom bruchu sa nestratili stalee bez prestania mi huci vrzga gruli. Je to hrozne
Tak a za chvilu sa ide spat hadam tak urcite zaspim ved si dam lieky ale zas rano o 5 hore ako kazdy den nechapem preco na liekoch tolko malo spim. Potom mi je dlhy den strasne. Ked nieje doma co robit poriadok mam a co dalej. Dnes mi uplne huci v bruchu hnacka sice ustupila ale to hucanie po crevach je hrozne aj moj sa dnes cudoval nad tym . Nikomu neprajem take problemi s travenim ako mam ja ani tomu najvacsiemu nepriatelovi. Nikto si to nezasluzi mat taky obmedzeny zivot ako ja. Ja ho chcem zit uplne inac a nejde mi to vobec koli mojmu bruchu. Som asi prekliata alebo ja neviem co lebo toto len tak normalne nieje.cele dni pocuvat ako huci v bruchu a citit ako sa mi v kuse hybu creva to je na nervy uz. Strasne to znervoznujee a preto nikam nejdem lebo ma hned zacne triast. Dufam ze rano mi aspon na vracanie nebude lebo toho mam uz akurat dost. Tak som sa tu zas postazovala trosku. 🙂
Co pomoze na zle vtierave myslienky?
@slnecnica333, ja som za bud homeopatiu alebo bachove kvapky, no to musi chciet clovek skusit sam, neda sa nutit 🙂
Mam to stale a pri strese sa to zvacsuje. Dnes som hore od 4.30. Busi mi srdce 127 nemozem spat. Je to priserne. Dufam ze nedopadnem tak ze ma odvezu.

ahojte všetci . a som tu zas . píšem sem po dlkšom čase lebo mi je strašne zle a to už asi 2 mesiace spadla som úplne na dno a ako premýšlam tak premýšlam neviem čo sa stalo fungovala som celkom v pohode chodila som do obchodu a viac menej aj na prechádzky s priateľom a teraz som už 2 mesiace zavretá doma v byte . stále ma preháňa a chodím na wc aj 20 krát za deň . neviem prečo sa to obrátilo. došla som až tak že nič nejem a len ležím schudla som 10 kg co zjem vypijem ide proste von so mňa a ešte sa mi začalo byť hocikedy na vracanie s úzkosti. niekedy už o 3 ráno som hore a vraciam nechápem prečo . veď nič ma také nezasiahlo aby som sa takto strašne zrútila. musela som si aj doktorku zavolať až ku mne domou došla až na druhý deň . dala mi injekciu ale to nezabralo ona odyšla a ja som vracala ďalej. neviem či len ja mám také príznaky neviem čo sa so mnou deje.ak je tu niekto podobny budem rada ak sa ozve s pozdravom Majka