Som 10 mesiacov po pôrode a nemám menzes
ahojte...tak na uvod mam 10 mesacnu dcerku...no ale aj problem, ktory idem tento mesiac uz urcite riesit, pretoze mi to akosi neda spavat posledne...
ako som pisala mam 10 mes. dcerku, ktoru stale kojim, s mm mam poh. styk sporadicky, takze tehu vylucujem predom a ak by aj, uz by isto bolo aj vidno a aj vsetko okolo toho..neviem sa niejak dopracovat k dr., no tento mesiac uz musiiiiiiiiiiiim..
moj problem je tu...po porode som vazila 64kg....odvtedy uplinulo uz 10m a tyzden...striedavo schudnem 3kg a spetne priberiem...no to ma az tak netrapy ako..
toto: mne od porodu vobec nedosla mrcha 😲 teda niezeby mi chybala ci co ale za tych 10m, som iba kazdy treti mesiac spinila 2 dni a hotovo...ja vobec neviem cim to je som sice v strese, niekedy nespim aj cele noci poriadne(nie koly malej ta spi celu noc ako dudok)ale nestretla som sa s tym vobec este...a druhy problem je ze ma pobolieva casto hlava v zadnej casti za pravym uchom, neviem co alebo cim to moze byt???stale chute na sladke, striedane s vodou, ktoru pijem na litre cca 4-5Ldenne, ci je teplo ci je zima, a na WC(cik pauza) 2x za cely den, rano a vecer...??????????
cakam akukolvek odpoved, komentar, hoc co...
ved to je uplne v poriadku, ze nemenstruujes kym kojis. pri urcitej frekvencii prikladania dietata je uplne normalne, ze zena nedostane menstruaciu aj viac nez 2 roky kym dieta koji, takze kluuuud a bud rada ;)
pohoda, klidek ... dojciava zena nemusi mat vobec menzes, ja som dostala prvy menzes ked mala dcerka 14 mesiacov, potom dlho nic a po par mesiacoch opat. Az ked mala zacala prespavat noc tak sa stala pravidelnejsou. V pohodicke, hormony pracuju na plne obratky a stavy ktgore popisujes su uuuuuplne normalne 🙂
@mamina2388 niektoré kojace matky nemajú menzes....môže prísť hocikedy.....s tým sa netráp... 😉 ..ďalej čítam že veľa piješ.....áno pri kojení sú potrebné tekutiny, ale nie až v takomto množstve ak nie vystavená tropickým horúčavám. 😉 ...ak vypiješ toľko tekutín mala by si ísť častejšie na wc.....ako píšeš len 2x je pramálo..... tam by som riešila lekára....aj všeobecného vezme krv, moč.....poradíš sa čo z bolesťou v zátylku.....poprípade neurologické.....ortopedické vyšetrenie by som zvážila.........
@mamina2388 viem sa vyjadrit k menzesu-pri oboch detoch som ho dostala neskoro-syn-presne mesiac po jeho odstaveni,cize po roku bez 4dni od porodu. Pri malej mesiac pp tom,co som jej obmedzila dojc eie na 1 denne,cize 22 m.po porode.
Takze to by bolo ok.
Vela pijes,lebo dojcis. To wc,neviem,ja som vzdy chodila casto. Jedine,ze vela vypotim,vtedy chodim menej.
K ostatnemu sa neviem vyjadrit.
ja som dostala menštruáciu 19mesiacov po pôrode - dcéra je stále kojená - takže kľud 🙂
tiež sa mi zda že je to velmi velmi malo čo chodiš na wc určite by som zašla k lekarovi aj keby o nič nešlo budeš si ista zdravie mame len jedno takže ja by som určite k lekarovi išla 😉
@mamina2388 podla mna je to vse oki. To ja i ked kojim som dostala menzes druhy mesiac po porode a odvtedy mam dost silne kazdy mesiac. Bud rada a este si chvilu uzivaj beztiazovy stav 😀 pijem vela aj ja.asi kvoli tomu kojeniu.som viac smadna. A tu hlavu to by som sla radsej na ctg
no maminky dakujem...2heho idem kdr lebo podala vsetkeho, to asi bude cukrovka....len ja nechodim casto na WC, cik pauzu, no to asi koly kojeniu, mozno keby nekojim som tam kazdu chvilu....lebo ostatne by aj suhlasilo, nakolko zvyknem byt aj malatna ale ked sa napijem je trolinka lepsie...
no kazdopadne drzte palec aby to tak nebolo...a ved napisem..
Syn má rok a ja som od pôrodu menštruáciu nemala. Syna kojim. V novembri budú dva roky, čo som mala poslednú menštruáciu. Ja vypijem denne 2 l a aj to chodím často na WC. Určite choď k lekárovi. Pijes príliš veľa, a napriek tomu malo chodíš na WC. Pekný večer.
tie priznaky...
Ako sa cukrovka prejavuje?
1. neustály pocit smädu ...............................ano
2. zvýšený objem moču, nočné močenie......................sice 2x za den ale kojim????
3.opakované infekcie, hlavne plesňové, zlé hojenie rán......................tie rany ano, a modriny ani nehovorim, len ked ma krpata udre nechtiac hrackou...
4. Zvýšený pocit únavy, celková slabosť, strata energie, intolerancia námahy..............aj cely den by som prespala...no niekedy v noci zle spavam, ale casto nevladzem dvihat dlho malu, a kocikanie...no
5. zhoršenie zraku............tak slabne to je iste
6. pocity hladu, nevysvetliteľné chudnutie............???????????
@mamina2388 Ahoj, ja mám tiež 2 detičky, ktoré som kojila. Dcérku som kojila 2 roky a po celú tu dobu som nemala menzes...Prvý po pôrode mi prišiel až na 12 deň ako som prestala kojiť dcérku. Synčeka som kojila 17 mesiacov a prvý menzes mi prišiel tiež až keď som ho prestala kojiť, no v tom čase som už bola tehu s našou druhou dcérkou, ktorá sa za pár týždňov narodí...
ja som ms po porode kvoli kojeniu nemala 2 roky. Neries zbytocnosti a uzivaj si dojcenie 😉
ja som 11 mesiacov po porode stale kojim a menzes som este nemala a nechyba mi to 😀
@mamina2388 tazko povedat, lebo az na bod 3 a 5 je to uplne pri kojeni normalne. Pri prisati babatka sa do tela vylucuje akysi hormon (uz neviem aky), ktory okamzite vyvolava pocit smadu. Kedze zena kojenim prichadza o vela tekutin, mala by ich aj doplnat, nie koli tvorbe mlieka, ale koli sebe a takto sa chrani matkin organizmus. Unava a chudnutie je tiez uplne normalna vec. A pocity hladu? Ja mavam az zachvaty hladu!!! Zozeriem vsetko, co nezozerie mna a mam 50kg. A cokolada kazdy den. Podla mna si uplne v pohode a nic sa nedeje.
No, je to stary znamy oxytocin...hormon lasky a smadu 😀
Ja som tiež kvôli dojceniu dostala až po 18 mesiacoch a stávalo sa,že som si myslela,že budem asi tehu aj priznaky som si namyslala,lebo som tehu nebola 😀

no to, že si nedostala menštruáciu sa stáva, keď žena kojím, mám kopec známych, ktorím došla, až keď sekli s kojením, to druhé si vyžaduje testy, môže ísť o cukrovku, štítnu žľazu alebo aj nič a je to stresom