Som dlžník na poistnom a mám ísť na lekársku prehliadku. Vyšetria ma?
Zdravim baby ,bola som v zahraničí cca 5 mesiace (pracovala som tam )pred odchodom som bola v poistovni ze sa chcem odhlasit lebo idem prec zo Svk ....A ked som sa vratila tak mi prisiel papier ze som dlzna za to obdobie..Problem je v tom ze mam novu pracu a mam ist na prehliadku nebude tam problem ??ze ma nevysetria a ostanem bez prace ???Ps...V poistovni si nedali povedat ze to musim aj tak uhradit ....a vraj na mesiac vychadza 95 eur a na nete vidim ze 87.33 eur ..Dakujem za kazdu radu
Čiastka je 84,77 eur / mes.
Keď si pracovala v zahraniči, treba doniesť pracovnú zmluvu odkedy do kedy trvala a dlh ti “odpustia” - nebudeš mať povinnosť platiť. Lebo si bola poistencom inde.
Neviem, prečo si to neriešila pred odchodom.
@daniela1911 aha vidíš tak ja som zle poradila autorke , pardon . Nevedela som , že to takto funguje ospravedlňujem sa
@nika11103 neporadila si jej zle, keď sa na to vykašľala, tak nech zaplatí.
Ono ak nedonesie doklady, aj to naozaj bude musieť zaplatiť + penále.
A či ťa ošetria - ošetria, lebo predpokladám, že ide o dohodnutého lekára z firmy (vstupná prehliadka).
Mala si sa odhlásiť z poistenia a prihlásiť v novej krajine/práci. Ak nemáš žiadny doklad o platení poistného v zahraničí budeš si musieť doplatiť celý čas. Prehliadku neviem či urobia nie je to neodkladné ošetrenie.
Ak ti prehliadku zaplatí firma resp. ty sama ako samoplatca nie je problém.
Pred odchodom do zahranicia som sa odhlasila ,ukazala som aj zmluvu pracovnu a vypisala ziadost ,,V zahranici som platila poistne ,preco by som im mala aj tu platit to nedava zmysel ,ale uz sa to riesi ja to nemienim platit ....Mna len zaujima ta prehliadka ci nebude problem
Napísali sme ti, tu prehliadku by ti mala zaplatiť firma
Zatiaľ nie...je to iba upomienka, až časom ti príde sms, že dostaneš len neodkladnú starostlivosť a posunú to exekútorovi a dlh sa navýši.Vybav si to na poisťovní, alebo poziadaj cez appku o splátkový kalendar
@luliu dakujem
84,77 krát koľko mesiacov si tu nebola toľko máš dlh .Dlh zaplatiť musíš lebo bude vymáhať exekútor a to už budú iné sumy. Tak ťa čaká zaplatiť 4238,50 Eur. Ak to dá poisťovňa exekútorovy bude to omnoho viac. A nehovoriac o tom že ťa ošetria len neodkládnu starostlivosť alebo život ohrozujucú operáciu ale ináč nič nečakaj.
Tak pravdepodobne vás neodhlasili,lebo keby to boli urobili tak nemáte dlh.Ale svk zdravotna poistovna može si vypytat potvrdenie poistenia od zahraničnej a tym je vec vybavena určite to netreba platiť
@kkatka22 poisťovne nebudú vyvíjať žiadnu aktivitu. Je na autorke aby si dožila všetky doklady. Keby ich mala, určite ju odhlásia.
..urcite si to vyries s poistovnou, tieto zalezitosti nie su sranda, zbytocne za kratky cas pojde po tebe exekutor. Nestvu sa s tym. Ak mas vsetky papiere/potvrdenia zanes to tam a vyries si to cim skor.
@daniela1911 ale budú oni ak potrebuju oficialny formular zo zahranicia tak si ho vedia pekne vypýtat,ak im teda nestačia dokumenty od poistenca

A nemôžeš si proste to čo si dlžná doplatiť ? A máš po probléme ? Vieš to že si bola v poisťovni že sa “chceš odhlásiť” asi nestačilo … to neber ako vôbec v zlom len asi sa to musí nejak inak vybavovať neviem to som nikdy neriešila . Ale ja by som si asi pre pokoj v dusi doplatila dlh , 5 mesiacov neni až tak veľa a mala pokoj .