icon

Som muž, ktorý je psychicky na dne

chlapecnadne
20. jan 2015

Zdravím, viem že MK slúži pre mamičky ale ja už som tak psychický na dne so svojho stavu že hľadám pomoc úplne všade. Tak dúfam že mi to prepáčite a pomôžete mi.
Prv vysvetlím situáciu. Od puberty trpím sociálnou fóbiou. Neskôr sa na to nabalila aj depresia, keďže som nikam nechodil a stratil všetkých kamarátov. V lete 2014 som sa rozhodol ísť za psychiatričkou, nasadila mi liečbu. Bral som Paretin, prv polovičku ráno, neskôr celú ráno. Cca 3-4 mesiace som trpel, mal som všetky možné vedľajšie účinky a depresie prestali tiež až o nejaké 2 mesiace. V novembri minulého roku som stretol skvelé dievča (moja prvá). Bol som už aj celkom psychicky vyrovnaný a pri nej mi aj sociálna fóbia ustupovala rýchlejšie a cítil som sa perfektne (obdobie december). A celkovo môj život bol konečne po 10 rokoch krásny. Lenže keďže som pracoval na zmeny a paretin a nočné nejako dokopy nejdú + mal som z neho sexuálnu poruchu tak som liečbu musel zmeniť a preradil som sa na inú linku kde sa nočné nerobia a ona ostala na tej starej. A teraz nastávajú najvážnejšie problémy. Psychiatrička mi zmenila liek na Fevarin, ale musel som týždeň abstinovať od Paretinu, a prakticky za ten týždeň som sa úplne psychicky zrútil. Mám strašne depresie ale čo je absolútne najhoršie, stratil som úplnú dôveru k priateľke a som abnormálne žiarlivý a vadí mi úplne všetko. Dnes mi napr. len poslala foto aký pekný rúž si dala do práce, a ja celý deň myslím na to že ma s niekým podvádza. Furt mám pocit že mi klame, že niečo tají, že mi nič nehovorí ... ale pritom ju mám veľmi rád a viem že je to len všetko v mojej pomätenej hlave, proste ten hlas čo mi to furt hovorí, že je zlá, že má niekoho iného, že ma určite podvedie, neviem sa toho zbaviť. V noci s tým mám nočné mory, neviem zaspať, stále na to myslím. Prosím Vás pomôžte mi niekto čo mám robiť. Ja viem že nie je taká ale tie myšlienky stále na to ... neviem sa ich zbaviť. Teraz som začal užívať ešte aj Rivotril kvapky. Dávam si 2 ráno, 2 na obed a 4 pred spaním aby som mal kľudný spánok a nemyslel na hovadiny.

A nakoniec mám pocit že som to všetko spravil ja a naschvál. Vždy keď som bol aspoň trochu šťastný tak som začal robiť úplne hlúposti aby som to posral ako sa len dá. A to mi robilo radosť, že som opäť na dne. A mám strach že zase robím to isté.

Strana
z2
ivivaiveta
20. jan 2015

@chlapecnadnenemam vela casu,ale dobre teda... neviem preco, ale mam pocit, ze ty sa primarne bojis, ze prides o tento vztah..kazdy pribeh a tema je najpodstatnejsia od druhej polovice... a "P.S." temy , cize posledne riadky su ten cely a najvacsi problem...
uz som pisala, ze nemas dobre nastavenu liecbu..ale to je len bod A...bod B je tvoj terajsi prvy vztah..myslim, ze si nieco aj urobil, nieco, co si nenapisal..lebo preco by si mal pocit, ze si to spravil ty a naschvál?co si urobil naschvál?

mirkava
20. jan 2015

@chlapecnadne neodvazim sa ti radit. Len napisem ze ti drzim velmi palce a mozno len tolko: Ver sam sebe, najdi v sebe silu.

bonaqa2013
20. jan 2015

Ach jaj tie depresie. držím palce.
A žiarlivosť je hnusoba. mne zničilo 1 manž. - manžel bol neskutočne žiarlivý, starší o takmer 10 rokov. Ale dovod nemal.
A terajší partner je tiež najradšej keď som doma. Nebráni mi nikde ísť, ale keď sa vrátim z mesta tak je odutý.....
Čo to bez žiarlivosti nejde? Ja to nechápem.....

sida447
20. jan 2015

@chlapecnadne ahoj,neviem,ci Ti tymto pomozem,ale ver mi,viem o com hovorim....v prvom rade paretin doverne poznam,beriem ho 6 rokov 3 tabletky denne.Co sa tyka psychickych problemov,ktore mas momentalne,s velkou pravdepodobnostou suvisia s vysadenim a zmenou liekov,cize moze to byt len stav prechodny,ale moze tam byt aj moznost,ze Ti fevarin proste nesadne a budes musiet skusat liecbu inu a zase sa to predlzi.Pocity-ziarlivost a podozrievavost,ktorymi prechadzas teraz skus brat s nadhladom,pretoze nemusia vypovedat o Tebe ako takom,moze to byt nasledok vysadenia liekov,alebo Tvojej zhorsenej depresie,ludia pri psychickych problemoc mozu mat rozne vnucujuce sa myslienky-obsesie,ktorych sa nevedia zbavit,neboj sa,ak sa Ti s lekarom podari dostat pod kontrolu Tvoje depresie,aj toto sa zlepsi a mozno celkom pominie.a na liecbu depresie je dnes velmi vela moznosti a kombinacii liekov,mozno popri tom by si mohol skusit aj psychoterapiu....hlavne mat dobreho lekara,ktory dobre nastavi liecbu a vieru a nadej na lepsie casy.....bude lepsie,to viem,neboj sa 🙂

mihula
20. jan 2015

@simculllka prosim ta a ty co riesis 12rocny vztah a vztah dvoch ludi,ktorí sa len spoznavaju.V tom je sakra rozdiel.Ja by som ako matka nebola nadsena vztahom mojej dcery a tohto priatela

chlapecnadne
autor
21. jan 2015

@sida447 ahoj, tvoj komentár mi veľmi pomohol a dodal silu, vidno že vieš o čom píšeš a že si tiež prešla tými vecami s liečbou. No narozdiel odo mňa asi máš dobrú psychiatričku. Ja som bral jeden paretin denne, a keď som jej povedal že asi prestáva účinkovať lebo po obede sa už cítim zle a mam depky, tak namiesto zvýšenia dávky mi ho úplne vysadila a nechala ma 7 dní bez medikamentov. No našťastie psychologičku mám dobrú a tá jak ma videla ešte len v čakárni jak som čakal na sedenie tak vedela že je so mnou strašne zle, a okamžite ma poslala za psychiatričkou aby mi predpísala neurol, čo aj tak odmietla a zas si spravila po svojom. Zajtra idem po kartu a mením psychiatričku za iného pána doktora pričom aj psychologička bude mať dohľad nad mojou liečbou a všetko konzultovať s ním. Lebo tamtá pani psychiatrička odmietala akékoľvek rady.

A pre tých čo tu píšete to že takého človeka by ste nikdy nechceli a okamžite ho nechali, tak ľutujem vašich partnerov. Možno nie som s priateľkou najdlhšie ale viem čo k nej cítim aj čo ona ku mne. Za ten krátky čas sme si prešli už toľkými vecami že náš vzťah je možno pevnejší ako tie vaše dlhoročné. Priateľka si to tu celé čítala a len krútila hlavou že čo ste poniektorý za ľudia.

Ďakujem všetkým ktorí mi držia palce a za pozitívne komentáre, otvorili ste mi oči, a dodali silu do boja s touto chorobou. Depresia je sviňa vec. A ak sa na to nabalí ešte niečo tak už úplna katastrofa. Ešte raz ďakujem, potom sa ozvem ako to celé dopadlo a ako pokračuje liečba. Možno to niekomu tiež pomôže.

sida447
21. jan 2015

@chlapecnadne Tym co tu ludia pisu sa netrap,vedia tu byt na seba casto velmi zli a zas musime respektovat aj to,ze kto nezazil skutocnu bolest duse,ktoru dokaze toto ochorenie sposobit,nemoze toto pochopit.....co sa tyka tej Tvojej liecby,paretin bol velmi skoro vysadeny,pretoze kym sa clovek s takymto problemom da do uplneho poriadku (ak vobec) moze to trvat aj niekolko mesiacov,dovtedy stav moze byvat kolisavy.Paretin je inak antidepresivum SSRI novej generacie s mensim mnozstvom neziaducich ucinkov,casto dobre pri depresiach zabera,ale kazdemu sadne nieco ine,lekar tiez len skusa....drzim Ti palce a verim ze si najdes dobreho lekara,ktoremu budes doverovat a ten Ti pomoze co najskor,toto prechodne obdobie je pre Teba urcite velmi tazke,ale uz teraz skus mysliet na to,ze opat ten zivot bude mat zmysel 🙂))drz sa

amtira1425
23. jan 2015

@nefertiti Totally agreed with you. If you have such kind of behavior then no woman stay with you.

citronade
23. jan 2015

@chlapecnadne v karte musis mat pisanu diagnozu, mas?

lucinka8877
11. okt 2015

netlač do seba lieky, tie ťa nevyliečia len to stlmia makaj na sebe ;) sama som si tým prešla a až vtedy zistiš čo je to naozaj uživať si život. a nedala som si v živote na to žiadnu tabletku, ani som necvakala "liečitelom" všetko je v hlave!!!!!!

zlata2
11. okt 2015

skús dôverovať priateľke a toho čo ti vo vnútri podsúva paranoidné predsudky absolútne ignoruj, rob sa že nepočuješ, nerozmýšľaj nad tým, zamestnaj sa nejakou tvorivou činnosťou, alebo čítaj knihu, ale určite tie terapie potrebuješ..žiarlivosť je najhoršie čo vzťahy rozbíja, mnohí to ešte zaklincujú alkoholom ..aby si uľavili, potužili sa alebo vraj nemali depky ...ak nechceš stratiť priateľku, ktorá Ti v živote môže dať vaľa lásky, dá ti deti a zároveň šťastie..nesmieš ju obmedzovať a hlavne jej musíš veriť..inak o ňu prídeš, pravidlo: nerob druhému TO - čo nechceš aby bolo robené Tebe..držím palce!

nini1010
11. okt 2015

Je mi to luto ale napisem svoj nazor uprimne a otvorene.Chapem ze za svoje problemy nemozes,si chory ale ja by som s tebou nikdy nemohla mat vztah.Podla mna si nevhodny na vztah,bala by som sa ta,prepac,prajem ti aby sa ti polepsilo a aby si nasiel pokoj a stastie.

Strana
z2