icon

Som pozitívna a chcem získať potvrdenie o prekonaní

12. júl 2022

Ahojte,

Dnes som zistila že som pozitívna (test z lekárne) a lekárka mi povedala že na PCR by má poslala až keby to bolo vážne a že keď chcem musím si ho zaplatiť (čo je úplne smiešne lebo PN znížený plat, volnopredajne lieky a ešte aby si človek platil aj toto). Neviete mi povedať že či to potvrdenie by slm chcela získať dali by mi ho aj na základe antgigenu z testovacieho zaridenia? Pripadne čo ste v poslednej dobe boli pozitívne riešili ste to nejako?

Ďakujem

Strana
z2
bucko555
12. júl 2022

Bola som pozitívna a žiadala som pcr test a poslala ma v pohode

autor
12. júl 2022

@bucko555 a boli ste teraz niekedy keď už je aj to nariadenie že sa potrebuje žiadanka? Lebo mne lekárka take že len vážne stavy a takéto… neviem či sa má nechcela len skoro zbaviť

simonah73
12. júl 2022

momentalne uz su niektori z nas styroch v domacnosti negativni ale ale platila som 4*45e aby sme mali potvrdenia o prekonani. este ho teda nemame, kedze tam tusim naskoci az 10 ci 12 dni po testovani. a lekarka mala asi pravdu, neposiela sa na test kvoli tomu aby si mala papier o prekonani,

hipuska
12. júl 2022

Ja mám skúsenosť ešte z dávnejšia. Doma sme boli pozit, synovi vyšiel AG pozit a chcela som pcr. Objednala ten zdarma, vyšiel negat, následne AG pozit. Ďalší pcr už nemal nárok, tak sme zaplatili. Tým chcem povedať, že ak ťa dr.neposle, nemáš veľmi na výber. Akurát mám pocit, že človek je infekčný/zachytitelny krátku dobu. Neviem ako teraz, ale predtým sa čakalo dosť dlho na termín. Ak si zaplatíš, máš to hneď. U nás napr.bola taká akcia...že PCR 15€ stal....skús sa informovať koľko teraz stojí. A ešte si pozri, musí to byť firma, ktoru uznáva stat..aby nenastal potom problém

anabela_a
12. júl 2022

Aj mne sa to stalo, sla som na antigenovy (platila som 12 e) aby som mala potvrdenie, a po vykonani testu mi povedali, ze treba PCR, no len 45 eur naviac sa mi dat nechcelo. Tak som sa pytala DR ci mi vie dat ziadanku, a tiez ma vysmiala, ze potvrdenie o prekonani mi bude nanic.. no tak nakoniec nemam ziadne potvrdenie o prekonani.

mogaa
12. júl 2022

tak na základe antigénu ti potvrdenie o prekonaní nikto nevystaví...ak chceš, tak na vlastnú úhradu PCR.....

eeffka
12. júl 2022

A naco ti je PCR ? Nikomu to netreba akurat poistovni na storno poistenie pri zajazdoch

luliu
12. júl 2022

Musíš si zaplatiť PCR test, inak potvrdenie nezískas. Lekárka postupovala správne podľa nariadení štátu.

autor
12. júl 2022

Nikdy nevieš na čo ti to je. Beriem to tak pól roka mali ľudia pokoj čo sa týka opatrení. Ja mám prvý krát Covid a neviem môže sa stať že v januári budú nás tí vyšie ničiť za to že nemáme 3. Dávku keď chceme úst do obchodu a podobne pripadne ten spomínaný papier o prekonaní. A do januára sa môže čokoľvek zmeniť.

autor
12. júl 2022

@anabela_a a vieš čo je zvláštne že som volala na tu info linku a tam mi povedali že lekári majú plnú moc vystavovať žiadaný a nerozumie prečo mi ju nechce dať.

mogaa
12. júl 2022

no tak si teda ten PCR zaplať, iné ti neostane.....ak chceš potvdenie, musíš mať pozitívny PCR test....a teraz sa bežne PCR testami testuje len na odporučenie lekára ak ideš napr.do nemocnice....

mogaa
12. júl 2022

a nie nemáš pravdu, lekár pri nahlásení pozitívneho antigénu neposiela automaticky na PCR test - to už dávno neplatí.....žiadanky sa dávajú len ak je na to dôvod teda, ideš na operáciu do nemocnice alebo ak je ťažký stav pacienta....pri bežných ľuďoch povieš že máš pozitívny antigén a si 5dní doma....za tých 5 dní ti obyvkne nič nie je a funguješ ďalej.....

autor
12. júl 2022

@mogaa ja sa nechcem hádať tak mi ten pán povedal na info linke. Preto som chcela vedieť názor aj iných ľudí. Lebo niekomu tu žiadanku bez problémov dajú a niekomu nie. To je celé.

suzibandit
12. júl 2022

Info zo včerajšku - na AG pozitívna a hneď som si zaplatila 45€ a dala urobiť PCR, keďže momentálne človek nevie čo bude za mesiac …

autor
12. júl 2022

@suzibandit Ďakujem takýto nazor som chcela počuť. Idem sa teda tiež objednať.

mogaa
12. júl 2022

no bežne by si tú žiadanku dostať nemala, teda ak nemáš vážne ochorenie kde ti kovid môže naozaj ublížiť alebo už nie si na dôchodku, či nejdeš ležať do nemocnice....robiť PCR testy v terajšej situácii ani nemá význam, lebo už dávno neplatí, že pri týchto variantoch máš imunitu pol roka....mesiac po prekonaní ho môžeš mať znovu - a všetci to vedia, takže zrejme už žiadne papiere o prekonaní ani platiť nebudú.....

autor
12. júl 2022

@mogaa nie úplne máte pravdu. Nakoľko niektoré krajiny majú ako podmienku vstupu PCR, antigen, ockovanie alebo to prekonanie. Takze to až tak nie je od veci ako tvrdíte. Taktiež ten pól rok mám od pána z infolinky.

lilke
12. júl 2022

Mali sme celá rodina pred mesiacom. Ani jeden lekár (2 všeobecní a pediatricka) nechcel dať výmenný lístok, robili obštrukcie ako tvoja lekárka. Boja sa všetci, že poisťovňa nepreplatí.
Tiež sme volali na infolinku aj do poisťovne, máš nárok na testy 2x do mesiaca, ale poisťovňa prepláca len s vymennym lístkom.
Po týchto telefonatoch sme pritlačili, všetkým vypísali lekári výmenné lístky. Manželovi lekárka online, ostatné na papier.
A zas, keď sme prišli na testovacie miesto, ja som dcerin výmenný lístok zabudla doma. Nevzali ju, že bez lístka poisťovňa nepreplatí. Musela som sa otočiť, keďže nemala v systéme.
Nedaj sa odradiť, neplat, opäť zavolaj lekárke, aby ti vypísala.

luliu
12. júl 2022

@lilke kvôli potvrdeniu sa na PCR už neposiela, nie je dôvod, ak chce, môže si to zaplatiť

lilke
12. júl 2022

@luliu máš aktuálnu info? Moja je z cca. 20.6.

luliu
12. júl 2022

@lilke trvá to už dlhšie, na PCR sa posiela len vo vážnych stavoch, hospitalizácie a pod. Žiaden nárok na 2x mesačne už nie je. To, že si na niekoho tlačila a ten ťa nakoniec poslal, nič neznamená. Bezne neposielajú.

bucko555
12. júl 2022

Bola som minulý týždeň

lilke
12. júl 2022

@luliu ešte raz, pýtali sme sa aj v poisťovni aj v NCZI. Povedali, že máme na to automaticky nárok 2x do mesiaca. Keďže lekári odmietli, manžel opäť volal, opäť potvrdili, a vraj lekári odmietajú vypisovať výmenné lístky, vedia o tom.
Pritlačili sme štýlom: našej strany opätovný telefonát či mail, bez kriku a útokov, že na oboch linkách nám potvrdili, že lekár môže vypísať výmenný lístok. Po tomto všetci traja lekári vypísali, ale hneď reakcia, že to nebudú nahadzovať do systému. Možno ten elektronický systém ich odrádza.
A okolo 20.6. na linke povedali o bezplatnom nároku 2x mesačne

zuzankkaa1
12. júl 2022

Akoze riadne svinstvo od dr. Ja teraz koncim PN s kovidom, pytala som sa na PCR, najprv ma nechcela poslat ale povedala som jej ze nepojdem do prace ked to nemam potvrdene ci som pozit- robim v soc.oblasti. Nakoniec ma poslala....
Co sa tyka potvrdenia o prekonani- ja teda dufam,ze to sialenstvo sa uz skoncilo,ze uz nebudu ziadne rozdiely a obmedzenia

zuzankkaa1
12. júl 2022

A este k tomu NEPOSIELANIU na pcr....
My sme boli v rodine 3 pozit., a vsetci sme boli odoslani dr na pcr. To,ze sa neodosiela, že to maju nariadene ze len vazne stavy alebo pred operaciou je BLUD

missdiva
12. júl 2022

Dalsi dokaz, ze je to cele len o peniazoch.
Chore uplne.
Ale zaplatila by som PCR lebo inak sa za dva mesiace zase sotva dostanes do prace ako "neprekonana".

autor
12. júl 2022

To 2 krát do mesiaca nám na infolinke povedal tiež pán. Že mám na to nárok. A vôbec nehovorím o vážnych stavoch nič že pred operáciou, vysvetlil mi to štýlom že tam ľudia chodili a zneužívali to hoci nemali príznaky a napísali že mali a potom vycestovali do krajiny. Ja mám všetky príznaky a nie úplne ľahký priebeh a preto má zaráža že je to taky problém.

autor
12. júl 2022

@missdiva ale áno presne je to o peniazoch. A presne toto som čakala že proste 2 roky ľudí chodili na pcr zadarmo (ani raz som to nevyužila) a keď som chorá prvýkrát tak vlastne na to nemám nárok a musím si zaplatiť 😂

lenka591996
12. júl 2022

Netuším či je to ešte aktuálne, ale keď som bola pozitívna ja začiatkom marca, tak som sa s priateľom objednávala na PCR test cez oficiálnu korona.gov stránku a keď som uviedla, že máme príznaky a pozitívne antigénové testy, tak nás na PCR testy objednalo bez akýchkoľvek poplatkov. Či to ale ešte takto funguje neviem, vyskúšajte.

luliu
12. júl 2022

@lenka591996 nefunguje, treba lístok od lekára

Strana
z2