Som psychicky zrútený

29. okt 2023

Minule som mal také niečo, že mi trpol jazyk, čelo, prsty, hlava, sťažené dýchanie, nevládal som dýchať; myslel som že sa zadusim, v krku som cítil že ako mi bije srdce, tlak na hrudi, celkovo slabosť, nechuť do jedla. Beriem magnézium ale nejak nepomáha. A keď myslím na to ako mi bolo vtedy minule zle tak zas ma to chytí ten stav...
Psychicky som zrútení, lebo babka nám umrela, vtedy som zažil strašne niečo keď som ju videl v takom stave v nemocnici, doteraz to mám pred očami. A dokonca sa mi s ňou aj snívalo ale v takom podobe ako vyzerala posledné dni tak som ju videl aj vo sne. Bolo to strašné.
V robote je to katastrofa. Neustále sa mi vyhrážajú s pokutami s basou atď. A pritom robím svoju prácu dobre, všetko spravím, a aj tak je zle. Všetko robím tak ako mám. A keď sa mi vyhrážajú normálne sa mi trasu ruky, celé telo zvnútra aj zvonka to vidieť že ako sa trasiem lebo veď to je strašne na psychiku. Ani že to človek pripusti k sebe, to ani nie, ale neustále sa ti vyhrážajú, a nie len tebe aj ostatným zamestnancom. Akože ja toto nepotrebujem byť neustále v strese a báť sa. Toto nieje robota, toto nieje život. Toto som nezažil v žiadnom zamestnaní čo tu. Čím viacej sa snaží človek tým je to horšie a využívajú človeka. Normálne ma napína na vracanie ale nevracam ale napína ma.

Môže to byť tetania? Alebo čo to môže byť tie príznaky?

kacena4
29. okt 2023

panicjy atak vyhladaj psychiatra, objednaj sa, chod cez obvodaka na PN a dories svoje psychicke problémy aj s psychologom drzim palceky

autor
29. okt 2023

@kacena4 čo to je panický atak? Nemôže to byť tetania? Tie isté príznaky sú aj pri tetania

mamina7070
29. okt 2023

stale to riesis tu bud to s babkou alebo s robotou (k tomu bola tema vcera naposledy) radsaj sa proste objednaj k psychiatrovi a predtym zbehni k obvodnemu pre neurol a pod docasne

autor
29. okt 2023

@mamina7070 áno preto tá téma či tu niekto nemal také príznaky a chcem vedieť čo to môže byť.. či to nemôže byť tetania

dagmarovita
29. okt 2023

Môže to byt zaciatok panickej poruchy, ak nezmenis tu pracu. Vies ju zmenit? A to ze ai videl babku v nenocnici to je realita zivota, prave to by ta malo pohnut k tomu, aby si si zacal vazit zivot a zdravie a daj aj na internet recenzie o tej firme. Ak sa takto budeme chovať, tolerovat take chovanie ten fasizmus sa naozaj rychlo vrati, kde naozaj zivot cloveka nemal cenu.

anna777115
29. okt 2023

Ty, potrebuješ, nie psychológa, ale psychiatra. Kľudne, sa objednaj, nepotrebuješ výmenný lístok.Tebe, treba liečbu, lebo sa z toho nedostaneš.

autor
29. okt 2023

@anna777115 a nemôže to byť tetania?

autor
29. okt 2023

@dagmarovita na tom pracujem aby som našiel druhú prácu čím skorej. A nemôže to byť tetania? Je to jednoznačne panicka porucha?

anna777115
29. okt 2023

Môže, to byť aj tetania, ale u teba podľa tvojho správania a prejavu, je toho viac. Diagnostikovať, ťa musí psychiater, a podľa diagnózy nastaviť liečbu. Lebo, takto sa len trápiš a sám z tohoto kruhu sa nevymotáš.

panizima
29. okt 2023

Možno zmena prace

viestta
29. okt 2023

Preco si stanovujes diagnozy sam. Zober sa zajtra k psychiatrovi a ries to s nim. Nic ine ti nepomoze, len doktor.

dagmarovita
29. okt 2023

To ja neviem, to mas jedno zatial ak sa to neopakovalo, mozes to mat len nahromadeny stres, dufam, ze sa to nebude opakovat ten zachvat, vsak uvidis, ukludni sa, ak to neprejde tak vies potom musis riesit s lekarom, pozri recenzie alebo sa opytaj v okoli. Neni lahke diagnostikovat spravne. Ale ako v tomto stave chces chodit do prace kde vas sikanuju kde sa citis zle to ti nepomoze k pokoju a akurat skoncis na liekoch a to je uz jedno kolo. Je mi luto ze si mal taky zachvat, moze to byt za tu pracu plus ze babku si asi mal velmi rad ked ta to tak zobralo, to uz len cas..

autor
29. okt 2023

@anna777115 čo viac?

autor
29. okt 2023

@viestta prečo práve psychiatrovi? Psychológ nevie určiť diagnózu?

dagmarovita
29. okt 2023

Mal by vediet, klinicky psycholog, ale tak vieš odbornika musis hladat ako ihlu v kope sena. Vsak skus psychologa, aj tam musis mat stastie na kvalitneho, naozaj malo je odbornikov dostupnych, chod k psychologovi ak si nebol. Niektoré diagnozy sa tazko urcujú, musis mat šťastie, to su velke peniaze u odbornikov a cakacie doby dlhe, to si musis sam. Ja odporucam pozriet Zivot za zdi a vybrat si temu ktora ti pasuje. U psychiatra sa zacina s antidepresivami, čo je beh na dlhu trat a ziadna liecba aj tak nejde bez psychoterapie, co je tiez tazko dostupné.

viestta
29. okt 2023

psychiatra mas zadarmo, bez vymenneho listka, takze staci na dvere zaklopat. A psychiater je doktor ako kazdy iny, ked mas zlomenu nohu ides k ortopedovi, ked zlcnikove kamene ides k chirurgovi, ked mas psychicke problemy tak pojdes k doktorovi, ktory ma na to atestacie. A ty mas psychicke problemy, konecne si to priznaj, ze toto sam nezvladnes Ta tvoja tetania, ktorej sa tak drzis nebude spravna diagnoza

anna777115
29. okt 2023

Ty, potrebuješ medikamentóznu liečbu, tu ti môže nasadiť len lekár, nie psychológ. Psychológa môžeš riešiť, pori psychiatrovi.

autor
29. okt 2023

@dagmarovita ad nechcem brať v žiadnom prípade.

pribinak
29. okt 2023

Tebe psychológ nepomôže, ty potrebuješ psychiatra.
Potrebuješ najskôr zaliekovat a potom chod na terapie
Ty to asi nevidíš, ale máš problém na každú stranu, všade kde sa pôjdeš
To je proste priveľa, preto potrebuješ psychiatra, aby si sa dal dokopy a vyriešil všetko čo sa dá a žil v pohode

AD v tvojom prípade bude vykúpenie z marazmu v ktorom sa nachádzaš

autor
29. okt 2023

@viestta tak čo bude správna diagnóza keď vieš že nesprávne je že nemám tetaniu?

alienkami
29. okt 2023

Ak silou mocou nechceš ísť ku psychiatrovi, choď k neurológovi. Nech ti potvrdí/vyvráti tú tetániu. Zároveň by si však mal navštíviť klinického psychológa. Pozor - KLINICKÉHO! Nie "obyčajného".
Ak ťa aj títo dvaja (a hoci len jeden z nich) odporučia ku psychiatrovi, tak neváhaj a choď! Psychika nie je sranda. Ešte stále je podceňovaná, ale stále viac a viac ľudí zisťuje, že neprávom.

autor
29. okt 2023

@pribinak čo chceš s tým povedať že všade kde pôjdem bude čo?
Nechcem brať žiadne oblbaky

autor
29. okt 2023

@alienkami zajtra idem obvodnej a potom na neurológiu a medzitým sa objednám klinickej psychológicke

viestta
29. okt 2023

Lebo ta citam stale dookola a vidim to co ty si pripustit nechces

pribinak
29. okt 2023

To nie sú “oblbaky” ale lieky, ktoré zregulujú tvije správanie a prežívanie
Čítala som si tvoju tému o problémoch v zamestnaní

Že keď máš množstvo problémov, všade kde pôjdeš budeš mat problemy

Ty tetaniu nemáš

alienkami
29. okt 2023

Ešte niečo. Buď úprimný. Tak ako popisuješ svoju situáciu tu, tak ju podaj aj odborníkom. Nič netaj, za nič sa nehanbi. Iba tak ti budú môcť pomôcť.

autor
29. okt 2023

@viestta zasa povedzme si nemám to stále..mám to občas hej keď sa mi všetko naraz všetko skopi a už to nezvládam psychicky. Trpím trpím som ticho a potom takto dopadnem

autor
29. okt 2023

@pribinak nikde som nemal také problémy jak tu v tomto zamestnaní, takže toľko k tomu

alienkami
29. okt 2023

@viestta @pribinak s dosť veľkou pravdepodobnosťou to tetánia nebude, ale on jej má plnú hlavu a potrebuje si to uzavrieť. Tak nech ide za odborníkom, nech ho vyšetrí a bude si na istom. Dúfam, že nebude dlho čakať na termíny

autor
29. okt 2023

@alienkami to chceš povedať že tetania a psychická porucha není spojené? Tak potom z čoho je tetania? Predsa so psychiky