icon

Som stále smutná

ewelinn
24. aug 2012

Ahojte mamičky, nikto mi nezomrel, nič zvláštne a tragické sa neudialo, no ja mám poslednu dobu-asi 2mes-pocit, ze ma uz nic nebaví, nič netesí, som plačlivá, smutná, závistlivá, škaredá, nenávidím sa!!!! Len čo ráno vstanem, mám chuť aby bol uz zas večer, nevidím zmysel v ničom čo robím, som zrelá na psych.ale nemám chuť íst ani k doktorke, hambím sa chodit medzi ludí-citim sa odpudzujuca, von chodím len ked musím do obchodu a to najradsej autom,lebo tak nikoho nestretnem....
mám manzela, ktorý j ezo mna uz chorý, mám syna (1,2r) ktorý je doslova zlaté decko, pekne spinká, vyhrá sa sam, ale dokáze ma vytočiť aj takými malichernostami ja potom zjapem naneho, som cela nervna, zacnem sa lutovat, manzel sa snazí mi pomáhať, teraz je uz dva tyzdne doma, pretoze si robi kurz a chysta sa do zahran.takze to mi fakt pomaha-riad umyje, pradlo povesa, s malym ide von aby soom si oddychla.....som krava a neviem čosa to so mnou robi, nikdy som taká nbola, vzdy som bola ja tá optimistka v nasom vztahu, a teraz.. sex sme mali cca 2x za tu dobu co mi straší....nebudem sa mu divit, ked si najde milenku

Strana
z2
winter60
26. aug 2012

Neodporúčam Ti ísť k psychiatrovi.Väčšinou Ti dajú hneď lieky.Viem,že to nie je sranda.Nebola som u neho,chvala bohu.Každý známi,ktorý u neho bol hneď dostal lieky.Nehovorím o jednom Dr..Aby si si nemyslela,že chodili k tomu istému.
-Mala som raz tabletky na ukludnenie od obvodného lekára. Vďaka nim som nedokázala žiť normálny život.Nedokázala som premýšlať. No patok!!!!
Držím Ti palce

klaudia001
26. aug 2012

@ewelinn ja ti odporučam navštivit psychologa, a ked nezaberie tak psychiatra, alebo rob činnost čo ta nesmierne baví, šport je velmi dobrý na zlu náladu, hudba....ale myslím si že 2 mesiace je dost dhlá doba, mala by si zájst za odborníkom, to je len moj názor, drž sa 😉

paris3
26. aug 2012

@terezia1234 tak ja som na tom podobne ako ty, tiez sa 'nevyzivam' na materskej 😒 potrebujem robit nieco ine, toto mi pride len ako zabijanie casu.... aj ked viem, ze mala to potrebuje, strasne ju lubim, ale mna to nenaplna....
ja uz zvazujem, ze si najdem pracu na pol uvazku a opatrovatelku... verim, ze potom sa budem na malicku tesit a budem mat dobry pocit zo seba...
a neviem ci je to nahoda, ale aj ja mam malo zeleza problemy so stitnou zlazou....

jajka85
26. aug 2012

@ewelinn jaaaaaaaaaaaaaaaj ,.ja by som mu dala misie.....ale dobre viem co taky skrt urobi... ☹ 🙄 esteze tie pocitace su firemne,teda tie ostatne dva...no a tie mu uz nemozem rozbit..no a kytym farbam... ja farbim primalexom.kupila som si kyblik cistej bielej a do toho davam pigmenty.vzdy si kupim len tie najmensie balenia a postupne dokupujem.vytienujes si to sama ako chces ,len niekedy sa mi stane,ze obrazok sa nepodoba predstave,ale to je to riziko..... 😀 😀 😀 a zas co som pocula od inych mam,tak deturence su v tomto velmi akcne,takze predpokladam,ze o tyky rok- dva bude tiez malovat na steny,len neviem ci tymi spravnymi farbami...a z hodou okolnosti dnes sme sa s muzom rozpravali o farbach...ja som velmi chcela dat malemu do izby umyvatelne farby.mam ich v obyvacke a ked je nejaka skvrna tak pekne to zotriem.ideme teraz malovat aj chodby,pretoze po zime co som behala s kocikom su tam prskance.no tak mi povedal ze aj dulux ma tieto pigmenty,ktore sa pridavaju do zakladnej bielej.ale to je dobre opytat sa uz v nejakom tom obchode kde ti urcite poradia.no a je super,ze si sa do niecoho pustila.teda chces sa pustit a dufam,ze ta nic neodradi.ja dnes musim aspon takto pochvalit mojho muza,dnes nemal zapnuty pocitac..... 😖 neviem ci sa to este nerozbehne,ale sedime pri vinku tak snad uz zostaneme len pri tom.jaaaaaaaaaaaaj,a este ja to malemu kombinujem s nalepkami na stenu.teraz mali v lidli akciu na tie nalepky atak sommu pokupovala,sem tam k,ked behnem do baumaxu tak sa tiez popozeram co tam maju,ale v hornbachu maju lepsi vyber.jaaaaaaaaj pri tomto sa mozes vybujacit ako len chces,mozes tam ponalepovat kusky z tapety,alebo povystrihovat obraky a prilepit a okollo len dokreslit ci postavicky ci kvety......ja sa pri tom velmi upokojim.pustim si radio a uz ho stetcujem.a najlepsie je na tom to,ze ked ta to omzri,staci premalovat bielou alebo podkladovou a mozes pokracovat nanovo.je to neobmezdene pre fantaziu.a dokonca som videla teraz v tv ako na stenu tiez takemu malemu devcatku...no malo asi 10 rokov pomalovali izbu ,ale ako vymalovavanku....takze jej dali len biele steny,s ciernou urobili kontury akoby bola na luke a domalovat si to mohla sama...super,nie????ja ked som bola mala tak na tenach sme mali namalovane valcekom tie kvetovane vzory a potom prisla do mody biela.....jaj,mkeby mne niekto urobil taku izbu....som taky maly sialenec na malovanie...tak ja sa v tom vyzivam........zas muz planuje ako malemu k 5 narodkam kupi pajku a budu kablikovat.......no nezabijes to?????pred tyzdnom sa mi v obyvacke po celodennom upratovani roztiahol s pajkou ze ide opravit nejake stare ovadanie.....skoro mai sedive pramene nabehli ked som videla ako mu tan cin prska na umyte parkety a ten dym.........................ach jaj ,no ale co ho zabjijem???aspon bude chvilu s malym,dufasm,pretoze teraz ,maly ma 15 mesiacov a este sa s nim stale neviem prehrat,takze krpec je na mne ako na lepiacej paske....takze tu pajku im urcite dovoli,len sa bojim skor toho,ze potom to schyti aj mna a uz budem majstrovat nejake serepeticky z drotu... 😀 😀 😀

terezia1234
26. aug 2012

@paris3 no tak to si ma potesila,ze v tom nie som sama..niekedy mam vycitky ze co som to za matku...ani sa s nim neviem tak vyhrat ako napr. moja svokra..proste to neviem a ani ma to nebavi, ale jasne ze sa hrame, jasime, blaznime, len to neni take ake by to malo byt podla mna..no a s tym zelezom a stitnou, myslim si ze aj v tom nieco je...ja sa citim niekedy aj dost unavena, nechce sa mi nic a to si myslim ze nemam byt velmi z coho..maly prespi celu noc 12 hodin, takze spanok mi nechyba, mozno som aj zlenivela, spohodlnela..ziaden adrenalin ako v robote, ziaden stres..clovek ma az moc vela kludu, ticha, a ked sa nudi tak sa mu just do nicoho nechce..ja proste sa musim zazrat do niecoho, nastartovat..minule som od rana zacala upratovat, varit a bolo mi lepsie ani som nepomyslela na unavu..a potom ked som si sadla a zacala sa hrat s malym tak sa mi uz nechcelo nic...neviem ci je to depka, alebo som fakt len unavena...stale nad tym premyslam, ale beriem AD tak myslim ze depka to neni, aj ked nie vzdy mi je ok, mavam dost caste vykyvy nalad, doteraz som neprisla na to co mi to sposobuje..niekedy pri menzese, tak myslim ze PMS, no niekedy len tak...tak neviem...

paris3
26. aug 2012

@terezia1234 sama urcite nie si! je nas takych dost, ale vela z nas, si to ani nechce priznat, nie to sa niekde s tym zverit...
ja si myslim, ze ked nase deti budu starsie a bude sa dat s nimi trochu aj porozpravat , prip. budeme riesit s nimi trosku narocnejsie veci (ako stavanie kociek atd.), tak nas to bude viac naplnat 😉 takze, nezufat, len vydrzat! 😀
ja som tiez vzdy vsetko robila na plny plyn, ale pri detoch je to uplne o inom... take 'akcne' mamicky maju asi horsie prechod na materku a vobec to asi horsie psychicky zvladaju.
ja sa priiiiiiiserne nudim! stale sa staram o malu, hrame sa, chodime von, upratujem, varim, vsetko okolo domu, ALE najhorsie je, ze za sebou stale nic nevidim... pride mi to ako taky nezmyselny kolotoc... aspon, ze v peknych chvilkach si uvedomim, ze mala je krasna, zdrava a vtedy mi to dava trochu zmysel a naplna ma to...
a je to asi jedno s druhym ,posobi tam mnoho faktorov, ktore ovplyvnuju nase prezivanie na materkej, napr. nasa povaha, ake mas dieta ci deti, aky bol porod a obdobie potom, ake je zazemie, ci mas pomoc, manzela, ale tak isto zdrav. problemy.... atd.
ja som od AD tiez nemala daleko, hlavne prvych 9 mesiacov po porode... nechcela som ich kvoli kojeniu...ale casom to preslo, uz je to ovela lepsie... asi to bola poporodna depresia 😒
zelezo neberiem, aj ked by som mala... strasne traviace problemy z toho mam a na stitnu zlazu som brala tabletky, ale hrozne mi to kolisalo, raz hore, raz dole a dr. mi tabletky vysadila...
takze asi tak aj u mna kolisu nalady.... nic nove pod slnkom 😉

terezia1234
27. aug 2012

@paris3 no ja mam aj trosku iny problem..po porode som trpela nespavostou, vobec som skoro tyzden nespala proste som bola akasi rozrusena, potom som sa bala ze uz nikdy nezaspim, z toho som mala uzkosti a z vycerpania depky...neviem co sa mi pri tom porode stalo ale psychiatricka.to oznacila ako laktacna psychoza ludovo povedane ze mi udrelo mlieko do hlavy..aj ked nic take ako ze chcem malej ublizit, vyskocit z okna, alebo nejake halucinacie, bludy a co vacsinou byva som nemala..len som proste nevedela spavat a mala som potom v sebe akysi strach, uzkost, depky...bola som 3 tyzdne na psychiatrii, tam som sa hned od prvej noci vyspala a bolo mi lepsie..len tie depky neprechadzali..no a doteraz na to cele neviem zabudnut..stale premyslam ci som normalna, ci este nemam tu psychozu ( aj ked ja si myslim ze to psych.nebola, skor depresie od sameho zaciatku ) neviem sa s tym proste vyrovnat, ze som takto ochorela, stale myslim na ten pobyt tam, zanechalo to vo mne stopy..aj sa hanbim o tom s niekym hovorit, ze som zlyhala , ci ma neodsudia, co si budu o mne mysliet..ked sa mi podari od toho odpudat, ze ma nieco zamestna natolko ze na to prestanem mysliet tak je to OK, ale inak to mam v sebe akosi..neviem sa toho zbavit, tak aj preto si myslim ze ak budem chodit do prace tak mozno pomaly to vypustim z hlavy..chcem proste na to prestat mysliet, co bolo bolo, uz s tym nic nespravim..som normalna, nic mi nieje len obcas depky, ale nesibe mi ani sa nezblaznim z toho vecneho premyslania nad tym...len to akosi stale nejde vypustit...bola som uz aj u psychologicky..ta povedala ze to ziadna psychoza nebola, len akasi poporodna depresia a vobec ma nemali hospitalizovat, ze som uplne v pohode...len mne to stale vrta hlavou...

malinkaaninka
27. aug 2012

neviem nakolko je tvoja vec vážna,ale pokial zvládneš ísť medzi ludí,ktorí ti nevadia,šla by som radšej tam ako k lekárovi.skús s dieťatkom chodiť do materského centra,začni chodiť na zumbu,daj si wellness,chod ku kaderníčke,chod do kina.potrebueš oživiť,hľadaj niekoho v okolí,kto ti pomôže.ak si sem napísala,je to super,pretože chceš s tým niečo robiť.velmi ti držím palce.

jajka85
23. sep 2012

@ewelinn serus......no co?????uz makas???ako pokracujes?????daj vediet,dnes som makala u maleho tak som si na teba spomenula.....inak ak sa nudis,staci prist ku mne....ja neviem kde mi hlava stoji.....🙂 a to muz uz planuje druheho satana....sak si to ti chlapi len lahko predstavuju...hlavne ked su cely den so vecera v robote....

ewelinn
autor
23. sep 2012

@jajka85 čaute baby, môj stav sa zlepšil🙂 chodím do práce, kde som v kontakte s ludmi, s malym sa striedame ja-môj manzel-moja mama, a je to super, môj svet je taraz živší, viac si vážim malého, keďze s ním nie som nonstop, už nie som uplakaná ale usmievavá 🙂 neviem, či mi pomohlo len to, ze som zacala chodiť do práce, začala som sa aj viac rozprávať so svojím mužom, myslím tým že som si povedala že budem uprimná a poviem mu všetko čo a ako cítim, aj to pomohlo a dakujem aj vám baby, aj vase príspevky pomohli, som aj rozmýšlala, že navštívim lekára, ale potom, za pomoci pevnej vôle manžela a sestry, sa mi to podarilo perkonaťaj bez liekov 😵

fiffinkaa
24. sep 2012

skús sa prekonať a začni chodiť napr. s dieťaťom pravidelne do materského centra..pokecáš s inými maminami ..mne to pomohlo, konečne normálne žienky s normálnymi problémami, len tak v teplákoch, vlasy v gumke aj bez makeupu, bavíme sa o detičkách aj o nás o varení..prídeš na iné myšlienky, motivujú ťa.. 🙂

jajka85
25. sep 2012

@ewelinn WAAAAAAAAAAAAW SUPER.je skvele ,ze si si to vyriesila tak aby ste vsetci boli spokojni!!!!!!!!!!!!!!! ja by som uz tiez rada isla medzi ludi a premyslala nad inymi problemami,nielen ako narvat co najviac hraciek do auticka tak aby nevybuchlo.......jaj,velmi ti zavidim,aj to ze sa mozes spolahnut aj na muza aj na sestru.......ja take stastie nemam,a k tomu muz zahlasil,ze by uz bol najvyssi cas pre druheho potomka .....a ze vraj chce babu....no sak idem do tesca akupim,nie?????ach jaj............... takze gratulujem,ze si to vyriesila a zelam ti pevne nervy v robote.......pretoze niekedy ................sak vies...............pa

samantha223
25. sep 2012

je prirodzene ak zena je po porode a v tazkom obdobi ked dieta leze, chodi, niči, trucuje- unavena. Nech da hore ruku ta, co na svoje dieta niekedy nekriči od unavy. Je to prirodzene, niekto si to pripusti viac niekto menej. Zle je natom ze nemate nablizko nikoho kto by pomohol, a v tom bude chyba. Dajte si vacsie davky magnezia, ukludnuje, budete vyrovnanejsia a nepripustajte si negativne myslienky, v nimate ich iba vy, nikto vas nevidi tak ako sa vidite vy, poznam- depku som uz prekonala, sice s pomocou liekov, ale da sa aj bez. Ja mam to stastie ze mam 3 deti a ked uz nevladzem vyrospravam sa, a to je dolezite, a oddychnut si vzdy ked to situacia dovoli. Moze to byt aj stereotypom, clovek robi stale to iste, priznam po 3 , dietati to aj mne uz niekedy leze na nervy. Drzim palc

terezia1234
4. sep 2013

@damiani prosim ta brala si euthyrox ?? mne tiez skakali nalady, som bola smutna, nic ma nebavilo, strach., uzkost, plakala som. ..som bola po porode a preto mi dali AD, no nemala som pocit ze zaberali poriadne, som nevedela co sa deje, kedze mi tvrdili ze je to poporodna depresia, teda aj tu som mala preto AD, no odkedy beriem lieky na stitnu zlazu som v pohode..uz vyse roka 🙂) chcela by som druhe babatko len sa bojim ci to zvladnem, poporodnu depresiu som mala ako vysitu..nespavost, uzkost, placlivost, nevedala som co to je..no teraz uz viem, viem ze to existuje, vela som si pocitala..no len ked ani psych. nevedela dat ucinne AD bola som zufala, az nakoniec sme zistili ze mi nasli protilatky na stitnu zlazu, no a odkedy beriem euthyrox je to ok, teda dufam ze je to tym, ze mi stitna zlaza nefungovala ako mala.. utesujem sa tym, lebo chcem babo 🙂) druhe 🙂 bojim sa ale..

damiani
4. sep 2013

ja som brala propycil, mne hned zabrali, uz som vyse roka bez liecby len na pravidelnych kontrolach

macela16
28. okt 2016

Sice niesom maminka ani sospela mam len 13 ale aj v datumme mam ze som precitlivena. Aj dnes oom sa nevedela rozhodnu a plakala som kvôli tomu. Velmi tazko sa rozhoujem dnes som sa nastasti rozhola . Vedeli b ste mi prosim pomôct ?(aby som bola menoj smutna) 😉 ☹

5tka_
4. jún 2020

Hi +..

Strana
z2