Som stále smutná

4. okt 2021

Nejaká som stále smutná. Práca ma nebaví, ale bez práce nie sú koláče, tak tam chodím. Unavuje ma práca, unavujú ma ľudia a vlastne všetko. Nič ma nebaví. S mužom stále chodíme na výlety, ale ja sa akosi z ničoho neviem tešiť. Som unavená, lenivá. Nechce sa mi ani upratovať, variť. Najradšej by som len ležala, čítala knihu, počúvala hudbu alebo pozerala film. Na nič iné nemám energiu. Začala som sa porovnávať s inými, keď pozerám Instagram alebo aj tu na koníku, aké super životy všetci majú, je mi ešte viac na nič. Aj u nás v rodine je každý lepší a úspešnejší ako ja. Vyhýbam sa stretnutiam, pretože len ukazujú, aká nanič som. Neviem či je to depresia, ale neviem čo s tým. Keď už sa rozhodnem, že začnem sa niečo učiť, zmením prácu, urobím si kurz tak nájdem milión výhovoriek prečo nie.

liljana
4. okt 2021

Ludia uverejnuju na socialnych sietach retusovane fotky a retusovane zivoty. Kazdy clovek ma nejaky problem. Ked si stastna pri oddychovani a citani knihy v posteli, mas, kde byvat a nejake uspory na nejaky cas, tak je vsetko v poriadku. Obcas v zivote treba prepnut na minimalny plyn. Robit len tolko na prezitie, upratovat a varit len, kolko musis a oddychovat.
Dopln vitaminy, zdravu stravu a oddychuj, dobi baterky.

marci77
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
0silvia0
4. okt 2021

najlepší liek je práca a šport. Rozhýbať svoje telo a psychika sa pridá... ak to nejde, možno nejaké sedenie s terapeutom, psychológom by pomohlo.

pribinak
4. okt 2021

Je ti jasne, že tie fotecky na Instagrame alebo tu sú vo väčšine prípadov ťažká poza, divadielko. Vo väčšine prípadov je realita úplne inde

hederamonstera
4. okt 2021

Zijes pocitom, ze MUSIS nieco dokazat. A k tomu pocitu ti "napomahaju" "dokonale" obrazky zo socialnych sieti. Ale nikto ti tam nebude davat ich zle dni.
Nic nemusis, nemusis byt uspesna, nemusis mat mega karieru, nemusis postupovat podla spolocenskych konvencii, nemusis byt bohata...jedine co "musis" je byt stastna a uzit si tento tvoj jeden zivot 🙂 robi ta stastnou citanie knih, lezanie a pozeranie filmov? noa? robi ta to stastnou? to je to hlavne a to ja nazyvam spravne vyuzitym casom.

Tiez neznasam upratovanie, ale mam rada poriadok, takze to musim podstupit..ale! pustim si k tomu hudbu a tancujem si popri tom :D robim to postupne a kedy si najdem trochu chute na to. Niekedy neznasam varit, tak bud nevarim a objedname si alebo uvarim, lebo urobim tym radost mojmu muzovi...a niekedy zasa varim, lebo mam na to chut a opat si pustim hudbu a zatancujem si popri tom. ...do nicoho sa nenutim, s nikym sa neporovnavam, robim si co chcem a co ma robi stastnou (aj keby som cele dni prelezala. A ked vidim ako sa ludia neustale nahanaju za "dokonalostou", tak mi ich je trosicku luto..lebo su len chvilkovo stastni, lebo o nejaky moment musia zabrat znova a zasa nieco spravit, aby boli spokojni. Ja som spokojna stale a je to krasa 🙂

annamalaga
4. okt 2021

Ahoj. Momentálne mám nahovno obdobie. Ak chceš napiš súkromnú správu.

autor
4. okt 2021

Ja sa priznám, že sledujem nejaké baby na instagrame a mám pocit, že sú akoby z inej galaxie. Ten luxus okolo nich, krásne deti, ony sú krásne, krásne a drahé outfity. Ja nech sa vyfotím najlepšie ako viem, moje fotky nie sú zďaleka také krásne ako ich. Deptá ma to. Deptá ma, že nie som šťastná a mám trvalý pocit menejcennosti.

autor
4. okt 2021

Aj teraz som v práci a už som unavená, zaspávam. Žiadna radosť, ťažko sa zmozem na úsmev.

kammik
4. okt 2021

to čo vidíš niekde na nete, na sociálnych sieťach často nie je pravdou, kašli na to, nepozeraj iných, urob si život podľa seba, podľa toho aby to tebe a tvojej rodine vyhovovalo, takéto obdobie som mala aj ja, pomohlo mi, keď som začala viacej chodiť sama do prírody, sama so sebou som bola a to ma totálne zrelaxovalo, možno je toto už nábeh na vyhorenie alebo čosi také

yasuo
4. okt 2021

Ahoj, spomínala si či to nie je depresia, to čo práve prežívaš a keďže skúsenosti s depresiou mám tak musím povedať, že také príznaky depresia má, nejdem ťa tu teraz diagnostikovať lebo niesom žiadny doktoros ale mohla by si kľudne zvážiť nejaký rozhovorom s nejakým terapeutom alebo s psychiatrom, aspoň aby si mu povedala o svojich problémoch a on ti na to povedal, čo si myslí 🙂 možno na niečo prídete, ak ti to takto trvá už skutočne dlhú dobu tak by som do toho určite šiel, momentálne sa ja cítim dosť podobne ako to, cítim sa menejcenny, bez zmyslu života a bez priateľov... Je veľa vecí ktoré si hovorím že by som rád robil ale veľmi často sa do toho neviem dostať a to už som si myslel že celá depresia je za mnou no v poslednej dobe sa tak rozhodne necítim... Ty sa aspoň rozprávaš so svojím mužom o svojich problémoch? Vie o nich? Ak tak skús mu o tom povedať a porozprávať sa, hádam že ti pomôže s tým 🙂

luccija
4. okt 2021

Takž vypni siete a zi svoj život.Vzdy bude lepší, krajší, majetnejší je to chorá doba, keď niekto sa chváli tým čo má a druhí majú pocit menejcennosti, že to nedosiahli.Vies koľko ľudí možno závidí tebe?

marcellka32
4. okt 2021

Buď rada, že máš vôbec prácu a že si zdravá...všetko ostatné je nastavenie v hlave, odinštaluj Instagram (ja to ani nemám, načo), rob čo ťa baví a dáva ti energiu, kúp si magnerot, zbehni na kávu s kamoškou, wellness s mužom, kino, divadlo, dobrá cukráreň...

danulicek
4. okt 2021

1. zrovna tento víkend som objavila filter na instagrame a teda poviem ti, už chápem, že všetky vyzerajú tak "krásne a bezchybne". na tej fotke, ktorú som prehnala filtrom, bola celkom iná žena, nie ja :D ...a bolo to úplne strašidelné, že to takto vlastne funguje aj v živote ľudí. takže tu sa naozaj netráp, sociálne siete neukazujú realitu ani na tvári, ani v domácnosti, voľnom čase a podobne.

2. čo je ale podstatnejšie - ak máš takéto pocity, odporúčam ti dať si vyšetriť krvný obraz, prípadne absolvovať preventívnu prehliadku. Bez energie som bola pri problémoch so štítnou žľazou. odkedy mi to dali na poriadok, život má úplne iný rozmer.

sissy27
4. okt 2021

zruš sociálne siete. Ak nevieš odfiltrovať čo je realita a čo fotka na instagram, tak to nie je vhodné prostredie pre teba. Alebo si pozri na insta profily ako "intelektualni elita, vipbulvarek, zivotbezfiltrov" a pochopíš, že nie je všetko zlato čo sa blyští... Plus tieto instahviezdy sú často po plastikách, zákrokoch, úprave jednej fotky venujú dve hodiny. Ja sa veľmi smejem na jednej manželke nášho známeho - pridá fotky ona a všetci odpadávajú... pridá rovnaké fotky jej muž a všetci odpadávajú druhýkrát - že či zobral na dovolenku ženu aj frajerku naraz 😂 dve úplne odlišné ženy vďaka filtrom a úpravám. On sa s tým nebabre, postne tak ako to je.
A čo sa týka tvojej chronickej únavy atď. - toto rieš s lekárom, zrejme bude problém v železe, hormónoch...

0silvia0
4. okt 2021

všetko máš vo svojich rukách. Je na tebe, či budeš občumovať a depkovať nad životom iných ľudí alebo si užiješ ten svoj.

ndrag
4. okt 2021

Skusala si pravidelny sport, napr behanie? To vie velmi pomoct a odstranit taketo pocity, este aj ziskas cas pre samu seba, je to ako meditacia ked si uz zvyknes na pohyb..O tom ako sa clovek dobre citi a raketovo stupa sebavedomie, ked to zacne byt aj vidiet na postave ani nehovorim. Inak ako baby radia vyssie, navstiv lekara, chod na preventivku, nech ti skontroluju, ci ti nieco nechyba. Ja som byvala stale vycerpana jednu dobu, ked mi chybalo zelezo, potom sa to upravilo, ked som zlepsila stravovanie a uz neviem co to je doobedna unava.

ivangeline
4. okt 2021

Zmen zmyslanie. ;) A zacni nieco robit! :D A hlavne,kasli na pocity! Tie dojdu..m

dankanka
4. okt 2021

Cvic, chod do prirody, bicykel..daco rob a vypni instagram, odinstaluj..je to chujovina. Pravdepodobne ti chybaju vitaminy, pohyb a vela inych starosti :D.

kleopatra114
4. okt 2021

Vymaz instagram, resp. Začni sledovať niečo normálne ( vedcov, prírodu , varenie ) a reálnych ľudí okolo seba . Vybehni do prírody nabrať endorfíny a zakazdym sa poďakuj za to , že mas super muza , mas prácu a hlavne , že si zdrava .

nelinka888
4. okt 2021

Možno je to len také hlúpe prechodné obdobie. Ak ti zvyšok rodiny len dáva najavo to negatívne, tak sa na chvíľku od všetkých odstrihni. Oddýchneš si psychicky snáď načerpáš nové sily a myšlienky 🙂

lujza123
4. okt 2021

Ženy ti tu super radia, pravidelný šport a pobyt v prírode naozaj vnesu radosť do života.

Ja si myslím ze ti pomôže aj zmeniť prácu. Nič tak neotravi život ako zla práca. Predsa len človek tam trávi velku časť života, malo by ho to aspoň trochu napĺňať a baviť. Tak isto sú dôležitý aj ľudia v práci, či už kolegovia, nadriadený ci zákazníci ak pracuješ s ľuďmi. Nič tak neznechuti ako keď musíš pracovať s (pod) debilom.
Jasne, dobra práca nieje zdarma, musíš pre ňu niečo spraviť... Ci už sa vzdelávať, postúpiť v kariére na vyššie miesta alebo vybudovať firmu/živnosť. Stojí to par rokov námahy, odriekania, ale naozaj sa to oplati
To je naozaj iný rozmer žitia keď robíš co ta baví.

wonder13
4. okt 2021

INSTAGRAM NIE JE REALITA! Stačí sa odhlásiť a bude vám lepšie. Je to faloš, filter, pretvárka, zabijak času, reklama a sem tam nejaká inšpirácia, kt viem aj inde pozrieť. Ja som sa odhlásila už dávnejšie... Oveľa lepšie využitie času (popri dieťati) a kus sebarozvoja vidím na spotify v rôznych podcastoch. Aký šport vás baví alebo nejaké hobby?
Inak s manželom všetko v poriadku?

pinaofina
4. okt 2021

Podla mna to znie ako vyhorenie.
Instagram treba brat s rezervou a ak ho chces mat, tak sleduj ucty, ktore ti robia radost, nie tie, ktore ta deptaju. Ak vies anglicky, tak si pozri videa od tejto baby:
https://m.youtube.com/channel/UCZQ0XPE7wxMafUf8...
Tie baby na insta maju jednak plastiky/upravy a jednak vedia dobre pozovat a editovat. A hlavne. Je to ich ZIVOBYTIE. Takze ich pracou je sa o seba starat a mat krasny instagram.

elizabet173
4. okt 2021

na kieho čerta máš sociálne siete, keď ťa deprimuje to, že niekto sa má lepšie? To, kde si nabrala taký nezmysel, že tu na MK majú všetci super životy? Prepáč, ale rozmýšľaš ako 12 ročná.

karolinakr
4. okt 2021

Videla si Plačkovu na instagrame a fotky, ked ju chytia pred barakom? Vyzera ako jedna a ta ista žena? Nie, dalšia vec, kto si bude na instagram davat fotky rano po prebudeni, ked je chory, ide zo zachoda, vyhodili ho z prace, muž malo zaraba, svokra je otravna, ma nedoplatok na plyne, vyražku na stehne, dlži v poistovni , ma zly sex - nikto si nebude davat fotky zo zakulisia a to že sa niekto musi štelovať, aby vznikla dobra fotka, nie je realny život. Ja som napr, sledovala Alenu Šeredovu ale ta po pôrode, asi ani raz nebola s make upom, žije s milionarom, som si vedoma, že nebude mat najlacnejšie veci v kuchyni, je to jej šikovnosť, vedela, koho si berie a s kym chce žiť..takže ten jej životný štýl bude asi inde než som ja

kikundela
4. okt 2021

Aj ja som stále smutná.....z toho ze už 4 týždne nič nerobím len beham s deťmi po doktoroch. Raz je chorý jeden raz Druhy...z toho ze už druhý krát. Som musela zrušiť výlet kvôli tomu... Ja som z toho smutná deti sú z toho smutné.... Z toho ze nemám čas byť s priateľom.... Z toho celého života že by som si chcela život užívat a ne riešiť furt Choroby a podobne veci..... Som. Smutna z toho ze priateľ. V. Sobotu odíde a 4 týždne ho neuvidím. Som smutná z toho ze musím sedieť doma lebo mi nema kto postrazit chorého synčeka. Som smutná toho ze zatiaľ čo ja som doma s deťmi z čoho je jeden chorý priateľ sa zábava s kamarátmi.
Nechápem z čoho si ty smutná 😔❤️

celasapremenim
4. okt 2021

ahoj
daj si spravit serologiu, ci ti nechybaju nejake mineraly, stopove prvy, zelezo, ak bude treba, doplnit, preventivne by som si nasadila D,C,FE a aj nejake dobre probiotika
nejedz vacsinu jedal karbohydraty z dna
prestan sa porovnavat, tvoje stastie nezalezi od toho, ako koho dotahujes
musis zacat sportovat, pravidelne cvicit, proste musis ak sa chces z tohoto vyhrabat
ak zostanes lezat na gauci, budes tlsta a tvoju zlu naladu to prehlbi
je skvele, ze priatel ta taha von
ak budes mat hubu naopak, ani jeho to uz dlho nebude bavit, proste premoz sa k rieseniam
a drzim ti velmi palce, vsetci obcas vyhoria, ak mozes zmen pracu, rekvalifikuj sa, ale toto viem, ze nie je lahke, to ostatne das
+ cudzi jazyk? sachy? stretka s kamoskami?

bosorka2302
4. okt 2021

a co robis preto, aby sa ti zivot zmenil tak aby si ty bola spokojna? lebo ja napr ked spokojna nie som tak to riesim

veronikamajaz
28. feb 2023

Ahojte. Nemám sa komu vyrozprávať. V poslednej dobe nedokážem sa snicoho tešíš nesom šťastná mam úzkosť z manželom prechadzadzame krízou je odomna starší mam pocit. Akoby sme si prestali rozumieť lenže občas si myslím ze som nútená sním byť. Pretože. Iné východisko nemáme. Moja vlastná cerq ma račej môjho manžela aj keď nieje jej vlastný otec som mu vďačná vychoval ju ale občas mam pocit ze som sním v vďaky ale inokedy by som si nevedela prestavit život bez neho. Mam obdobie depresie. Ale poslednej dobe sa to Zhoršuje veľa veci ma trápia. Lenže. Keby som začala písať tak do rána by som písala.