Som v nemocnici na izbe s pozitívnym človekom
Prosím vás aký bi mal biť postup v nemocnici ak ste s pozitívnym v jednej izbe sme 3 a 2sme negatívne vďaka
@ceklis stane sa to jednoducho.....dnes nastúpiš do nemocnice a urobí sa ti test, ale pozitivitu ukáže test najskôr na 4-5deň od nakazenia, čiže ty už môžeš koronu mať ale test je stále negatívny keďže ti ho robia skôr ako na 4-5deň......rovnako personál, upratovačky, sestry, lekári, ošetrovatelia, sanitári... majú aj svoj osobný život , nie sú 24hodín denne v práci.....
@lenka2813 úprimnú sústrasť 🥺❤️ Ja ani neviem čo napísať na to celé. Každý to len okomentuje, že veď “oni by zomreli tak či tak skôr či neskôr” 😢 lenže to, že tam bol sam a nemohli sme sa s ním ani rozlúčiť... toto ostane navždy vo mne a musím to nejako spracovat. Ten pocit ozaj nikomu neželám :( už jedna vec že sa tam nakazil, ale pre neho mohli spravit aspoň to, že sa s ním môžeme prist rozlúčiť a posledný krát ho objať. Je tomu mesiac a každú noc len rozmýšľam aké to tam muselo byt. Myšlienky sú hrozne :( držte sa všetci, viem čo prežívate.
@ceklis och, opisala si presne moje pocity co tiez prezivam... 😢Ale uplne...ten pocit je hrozny a bezradny.. U nas su tomu 2 tyzdne a neviem sa stale z toho spamatat...viem, ze to neprejde nikdy a len sa s tym pocitom musime naucit zit... Ale je mi tiez tazko, ked si predstavim, ze tam sam zomieral bez rozlucky, radsej uz nad tym ani nerozmyslam lebo by som sa asi zblaznila ... 😔😢.. Dakujem, vy sa tiez drzte, prajem vela sil ❣️
ako ja neviem ako mozu len tak ohrozit ineho cloveka a este ked si aj po operacii, no isto ta budu pretestovavat a dufam teda, ze budes negativna a vsetko bude v poriadku
Viem, ze toto su take citlive temy a neprijemne. Ale treba si uvedomit, ze v tej nemocnici su chori ludia. Prejde tade kopa pacientov a ci sa nam to paci a ci nie, nie je mozne z tade koronu dostat. Denne ludia odchadzaju, prichadzaju, pacienti, sestricky, lekari... aj mabulantni lekari/sestry v nemocke odbiehaju aj na oddelenia a prehrmi im cez ambulanciu aj 50 -60 pacientov za den, ... . Aj ked ich kazdu chvilu testuju, nezachyti sa to hned. Nejaky papierik podpisany o tom, ze niekto ma prizanky, naozaj nic neznamena. AJ keby kazdy den testovali.. dovolim si tvrdit, ze tie testy ani nie su 100%ne... Tu sa vobec neda hladat vinneho/nevinneho a riesit ohrozovanie/neohrozovanie. Keby vedeli hned ze je pozitvina spolubyvajuca, tak by v tej nemocnici pri vas urcite nelezala.

@ticko tak mali by vás dať na inú izbu, poprípade ak vás testovali antigénovými testami vás ešte pretestujú PCR testami....o postupe rozhoduje nemocnica, je to individuálne, na covid oddelenie sa dávajú len stavy kde je problém s dýchaním a domov môžu pustiť len pacienta u ktorého to dovoluje zdravotný stav, inak by mal byť pacient v karanténe čo sa ale v nemocnici nie vždy dá dodržať.....ak ide o nejaké preliečenie napr.na neurológii, tak vás môžu poslať domov do karantény a následne sa po karanténe vrátite....ale je to naozaj individuálne, podľa vášho stavu a možností na danom oddelení.....