Som v prvom trimestri, mám zápal a nepodávajú mi žiadne lieky
Ahojte.
Vraj mám zapal/výtok ...ešte 2 týždne čakať na presne stanovený vysledok.v každom prípade som v prvom trimestri a lekárka mi na to nič nedala ,že vraj aj po 12 týždni sa môžu podávať orálne alebo vaginálne lieky. A to sa dovtedy a báť? Máte s tým niekto skúsenosťebo radu...aby bolo všetko ok.?
@simcika prínos lieku vždy v tomto prípade prevyšuje riziko.. Infekcia sa môže zhoršiť, v mojom prípade spôsobila pretrhnutie plod. obalov a žiaľ to skončilo zle.
Zalezi ci su niejake problemy ako svrbenie, palenie....ale podla vyteru je tam zapal...ak niesu sprievodne priznaky tak cakat na kultivaciu
Jasom teraz brala gymazol alebo takto nejako sa to volá .Je to taký jednorazový krem.Doktor povedal že toto sa môže a viem že som to brala aj pri predchádzajúcom teotenstve som v 9 týždni.Skuste sa jej na to opýtať.Lebo nejaká neliečená infekcia alebo výtok jednak pre vás niesu príjemné a aby nedajbože niečo nespôsobili.
Vydupala by som si cipky od dr. Ak sa.nic ine neda, davala by som si aspon probioticke cipky. Netvrdim, ze to vylieci infekciu ale lepsie ako nic
Ahoj ja som bola este len v 5tt a dostala som mykozu. Gynekologycka mi poradila Rosalgin Inigator. Tiez som sa velmi bala ci to nejako neuskodi. A chvala bohu pomohlo mi to. Alebo skus sa poradit v lekarni alebo ak sa da tak zmen lekara.
mala som mykozu v prvom trimestri a nedali mi ziadne maste lieky a po pravde viac by som sa bála keby mi dačo predpísala
Ja by som určite vyskúšala rosalgin
Pri podobnych problemoch pouzivam Tea Tree Oil vaginálny gél s olejom čajovníka austrálskeho. Myslim, ze je vhodny aj pre tehotne, no treba sa radsej spytat v lekarni.
Minimalne gynoflor ti dat mohla,to je nic, to je to iste ako keby si si tam jogurt dala ale ten je tusim tiez len na predpis.
Ďakujem vám žienky, ja musím vymeniť lekára.
😀
Ahoj mala som mykózu a nedali mi nič v prvom trimestri. Moja lekárka bola opatrná a rada predpisuje lieky a mastičky, ale celé tehotenstvo nič nepredpisovala a to sa mi viackrát vrátila mykóza. Ako tu niekto spomínal aj ja by som sa viac bála keby mi dačo dávala. Bola som rada za jej prístup. Ak máš mykózu skús obmedziť cukov.

Neviem, v akom stave to máte, ale podľa mňa existujú lieky, ktoré by vám pomohli. Ja som bola ešte na začiatku tehotenstva, ešte som nevedela, že som tehotná, ale keďže sme sa snažili o dieťa, oznámila som gynekologičke, že môžem byť tehotná, dala mi tuším Macmiror čípky, v momente zabrali a mala som pokoj. Ja som mala mykózu a možno aj nejakú bakteriálnu infekciu, strašne to svrbelo a pálilo. Treba ísť k inému doktorovi, čo povie ten.