Som v psychickej nerovnováhe najmä počas PMS
Dievčatá potrebujem pomôcť, určite mi všetky napíšete, že mám navštíviť psychiatra,ale ja sa bojím.
Môj problém sa najviac zhorší keď mám pms, vtedy som ako človek s inou tvarov.Okrem toho že som nervózna ako besny pes,som aj náladova, nespím,revem, kričím po dieťati, mužovi, psychicky som vyčerpaná, nebaví ma život, potom ľutujem, že ako sa správam, zasa revem, skrátka nebaví ma ani žiť vtedy.Nikdy som tieto pocity nemala, neviem či je to preto, že som brala roky hak.Ale po pôrode ju už nechcem užívať. Som na neskutočnej hojdačke. V mužovi mám veľkú oporu našťastie,ale nechcem takto žiť. Niekedy chytám neskutočné hysaky a začnem sa všetkého báť. Najme ide o zdravie dietata ale aj o naše, o rodinu.V hlave mám strašidelné scenáre o chorobách ,smrti a neskutočne sa trápim a revem ako besna.Fakt už nevládzem.Existuju nejaké lieky,na úpravu pms, alebo fakt už len ten psychiater?Alebo mám zasa začať brať hak na úpravu hormónov? Neviem,čo mám robiť.Dakujem ak mi vie niekto poradiť.
@bublinka1426 presne,ja nesmiem sladkosti. Po sladkom sa menim na priseru,neviem ovladat svoj hnev a zlost
@danim teraz som na RD,ale prácu mám veru stresujúcu, vôbec sa tam neteším.
@eleanor13 ďakujem,nad obvodnou premýšľam.Aspon zatiaľ.
@ekyna veľmi pekne ďakujem, večer si to pozriem , keď bude kľud.
@marca12 sladkého jem na kilá, zvlášť pred menštruáciou.Ale ja nemám len hnev, fakt som psychicky na dne.
A ako dlho si na MD? Aké veľké dieta máš?
@marca12 presne tak sladke je smrt
rozhodne nenavstevuj prveho psychiatra ako ti tu radia!...lebo ten len do teba napcha lieky a tych sa potom zbavis len tazko!..najskor si daj vysetrit hormony,stitnu zlazu,porad sa s gynekologom atd...ja mam to iste,ale ja uz mam aj viac rokov nez ty...kto taketo pms nezazil,nepochopi,tam konicky a behanie nezmozu nic...a potom skus psychologa!...psychiatrovi sa vyhybaj zatial oblukom!..vela stastia sil!!....
Opytaj sa na to gynekologa. Mozno hormony tebou lomcuju 😊
Nemusi to byt psychiatricka zalezitost.
Ale je dobre, ze to chces riesit. Niekde skratka zacni 😊
Drzim palce 🧡
@danim dva roky
@yasmeena ďakujem veľmi pekne.
Tak to stresom z prace byt nemôže a ani poporodna depresia- po takom čase už isto nie . Otázne je, či okolie ti nespôsobuje neustály silný stres. Vyriesit sa to všetko da, bývaš na dedine prírodu les je isto hneď vedľa - chod tam denne + zdravá strava a postupne nech to ti dr skontrolujú. Nepáčia sa mi názory, že ľuďom psychiatra vykresľujú, že tam isto nie , že “skončíš na liekoch”. Pritom to vôbec nie je pravda. A neuvedomujú si, že ten človek tu pomoc potrebuje a oni namiesto podpory ho ešte odhovaraju. Čo môže byt doslova nebezpečne. Psychológ nie je lekár ten nepomáha liekmi. Psychiater je lekar. Poviem príklad- Keď ma človek teplotu, tiež do neho budú ľudia hustit, že len nie lekar lebo lieky? Toto sa verim v spoločnosti zmení, mnohí trpia a nemusia- len kvôli okoliu s takým prístupom. Navštíviť psychiatra nie je hanba, neznamena “zavretie do blazinca” a ani doživotne lieky. Držím palce, aby sa ti polepšilo.
Netvrdím, že je to isto psychiatrický problém, ale psychika take veci tiež spôsobuje.
Hormonalny profil od gynekológa a budeš vedieť čo Ti je.Zenam pred menzeson prudko klesne progesterón sú úzkostné, nervózne, boli ich žalúdok, svaly únava..v prvej polke je dominantný estrogén v druhej progesterón vekom hlavne po 40 sa to mení ešte radikálnejšie preto aj ženy priberajú estrogén ma hlavne na príčine brucho, boky .....vekom ubúdajú hormóny a PMS je ešte horšie.
Buď dostaneš hormóny, ATK, alebo si zvykneš na výkyvy.kedze to máš len pred menzesom nehladaj v tom štítnu žľazu ani nič iné.Toto rozober s gynekológom kamarátka dostala umelý prigesteron.PMS ma 90%, žien niektoré veľmi silný cez nespavosť, závrate, vracanie
Pomôže veľa magnézia, b vitamínov Milgamma, oddych pred menzesom, nie veľa soliť, nepresilovat sa.Mojej sestre dal gynekológ liek na ukludnenie a berie ho len, keď to je neznesitelne vnútorná tenzia, plač, úzkosť.U nej sa to prejavilo obrovskou unavou
psychiatra odporucajte len tie,ktore ste tam boli...mozem vas ubezpecit,ze aj moja prakticka lekarka povazuje psychiatriu za poslednu stanicu-tam sa naozaj len predpisuju lieky-mam vlastnu skusenost!a nie prijemnu...vzdy treba zacat psychologom-a ked ten posudi stav ,ze je potrebne riesit to psychiatriou,tak ano,treba tam zajst...samozrejme,ze to nie je hanba,ale aj to co pozorujem,kolko ludi doslova hlce antidepresiva a neviem co zo psychiatrie,tak mi je hrozne...tak jasne,ze tie zeny povedia-bez za psychiatrom...nedaj sa,skus najskor vyssie odporucane, 🍀
Moze to byt predmensturacna dysforicka porucha (PMDD). Rozhodne by som to nenechavala tak, ale ani neutekala za psychologom, skusila by som cestou gynekologa alebo obvodneho, neviem kto by to skor mohol riesit, kedze sa o tejto poruche, zial, velmi malo hovori. Nie je PMS ako PMS...
@ekyna Ahojky, prosím ťa, veľmi rada by som skúsila tie doplnky, čo si mi poradila, len si neviem vybrať s toľkých druhov. Môžem ťa poprosiť o foto, ktoré si mala ty? Ešte to užívaš, alebo ako dlho do to brala.Budem ti veľmi vďačná ak mi odpovieš.Dakujem a pekný večer prajem.
Ahoj, mne poradili konkrétne Kali Phos. Ten je pre ľudí, ktorí majú nadmieru stresu ako vrcholový manažéri a mamičky na materskej. A plus mi poradili doplniť železo po pôrode Ferr Phos
@ekyna áno už som si to podrobnejšie naštudovala a mám v košíku 3 produkty, myslíš že by som mohla aj 3 užívať? A ako dlho si to užívala?píšu tam dlhodobo, čiže pól roka- rok? Moc ďakujem
no uvidíš ako sa budeš cítiť. A môžeš si myslím aj tri naraz. To sú v podstate minerály a nemá ti to ako ublížiť
@ekyna ahojky, takže som si to objednala, veľmi som zvedavá, prosím ťa,ako ti povedali , alebo ako často si to brala, píšu 2-4 denne ,pri akútnych stavoch viac.Ja len že ako tebe mamičke na materskej odporučili, lebo aj ja som RD,a predsa ty si sa aspoň rozprávala s predavačku.Ze aspoň ako mám začať.Dakujem🙏
mne povedala, že ak sa budem cítiť veľmi zle, napr. pri nejakej veľkej psychickej únave alebo úzkosti, tak ich kľudne jesť ako cukríky. Držím palce aby ti to pomohlo
Ahoj ako si na tom?
Dobry den viem ze je to uz stary prispevok ale vyriesili ste to niak? Mam to uplne rovnako.
@luluska1234 ja som pred ms pár dni úplne mimo, v dnes ms točenie hlavy a potom nenormálna bolesť hlavy
@kalianka ach toto ja nemam ale mam strasne vykyvy nálad bojim sa az ze detom ublizim

neviem, dúfam, že neporuší žiadne pravidlá, keď tu dám link a dajú sa objednať aj cez net, keď budeš chcieť https://www.naturalka.sk/c/bunkove-soli-schuess...