Som zúfalá z výsledkov
Dnes som bola na vyšetrenie a pani doktorka mi povedala že má nevezme na operáciu kvôli spodnym zubom,tie mám ale poriadku,bojím sa že to je rakovina 😢😢😢😢😢😢😢😢tak mi povedala ,a nebude má operovať kým zuby nebudú poriadku,čo mám robiť pomôžte,mala niektorá takéto výsledky? Pani doktorka onkogynelokicka je súkromnícka ,.😢😢😢😢nemám slov už 😢😢😢😢 je to rakovina?
gynekolog ti vysetroval zuby? absolutne nerozumiem.
To som este nepocula. Akoze ti vysli zle stery z krcka, mas ist na konizaciu a ona ta poslala najskor dat si urobit nakomplet zuby?
@falbala132 to ani ja nerozumiem,že sa mi trusia,že parantoza,že kvôli tomu ma nemôže uspať,ale mne sa netrusia zúbky 😢😢😢😢 som debkach neviem čo mám robiť 😢
@michaelamaria skry si rodné číslo, meno
@michaelamaria prepac, ale najlepsie bude ak sa porozpravas s lekarom
@michaelamaria nie som lekarka, ale pise sa tam ze si K1 k CA zo stomatologickeho hladiska.
CA - pravdepodobne rakovina, ale pise K1, a to neviem co je, k tomu by sa ti mal vyjadrit zdravotnik. Mozno len "riziko"
Si bola vysetrovana u gynekologa, ci zubara?
@michaelamaria zajdi najprv k zubarovi a uvidis, co ti povie. Asi tam mas zapaly a pod narkozu musis byt zdrava.
@cucica áno ,a že mám rakovinu,nieako tak že je to akútne,bojím sa😢
@zmrzlinka2021 chodím už vyše roka ku onkogynekolokicke
Pri predoperačnych vyšetreniach sa anestéziológ vždy pýta na chrup...keď píše,že sa jej ulamujú zuby,tak si musí dať do poriadku najskôr tie,nebudú riskovať,že sa pri narkoze zadusí úlomkom zuba
@petka1402 neviem to skrit ak môžeš urob to prosím ťa,🙏
@michaelamaria neboj, mne robili konizaciu pred 10 rokmi a tu som - ziva a zdrava. Rakovinu som nemala.
Baby a nebude to tak, že má nejaký zápal na zuboch, či pokazené na pohľad a aby sa lekárka vyhla komplikaciam po operácii, či pri anestézie nakazala dat zuby do poriadku?
@cucica a ake si pred mala výsledky? Ja mám aj hpv16
Píšu tam, že pri celkovej anesteze môže dôjsť k ocakavnej obtiažnosti pri intubacii z dôvodu takmer kompletne kazových zubov
Takže asi ťažko máš zuby v poriadku
@zmrzlinka2021 CA je skratka celková anestéza.... Kde si prišla na to že je to skratka pre rakovinu?
@janai1 naozaj ťa skrátka je o anasteze?😢
@michaelamaria áno, tvoje zuby sú vlastne kontraindikácia k tomu aby ti podali celkovú anestezu
@janai1 môžeš bližšie vysvetliť 🙏
@michaelamaria ako bližšie ešte? Máš zle zuby = nemôžu ti dat anestezu = chod k zubárovi
to nie je rakovina to je zatial rizikovy stav kedy mozu urobit napr konizaciu (pomerne bezny zakroknv gynekologii)
ale tebe nemozu podat celkovu anestezu (CA) lebo mas zuby vo velmi zlom stave
takze treba zajst k zubarovi
mas silnu paradentozu a pri anesteze by bolo riziko ze sa zadusis vlastnym uvolnenim zubom
@janai1 netvrdim, ze to tak je, nie som zdravotnik.
Vies preco ma to napadlo? tie testy na rakovinu, co sa robia, su nejake take ze CA125 a potom aj cancer.
@loginexistuje ďakujem zajdem
KI k CA = kontraindikovana k celkovej anesteze, ziadny stupen rakoviny ci cot o pise niekto vyssie
@zmrzlinka2021 KI k CA je kontraindikacia k celkovej anesteze, zeny, prosim, nepiste svoje domnienky typu 'asi rakovina'.
@vv88 ďakujem vám babenky uklidnili ste ma trochu 🙏
KI je kontraindikovana, CA celkova anesteza
@michaelamaria o tom ci mozes/nemozes byt uspata rozhoduje anesteziolog, nie onkogynekolog...zuby by mali byt v poriadku, nemali by sa kyvat, je tam riziko vylomenia, vdychnutia, atd...pokial nie je zakrok urgentny, alebo nehrozi riziko z premeskania, treba si dat zuby do poriadku /dr.anest/

@michaelamaria ako co je rakovina?
mas vysledky vysetrenia?