icon

Som zúfalá z výsledkov

michaelamaria
13. nov 2021

Dnes som bola na vyšetrenie a pani doktorka mi povedala že má nevezme na operáciu kvôli spodnym zubom,tie mám ale poriadku,bojím sa že to je rakovina 😢😢😢😢😢😢😢😢tak mi povedala ,a nebude má operovať kým zuby nebudú poriadku,čo mám robiť pomôžte,mala niektorá takéto výsledky? Pani doktorka onkogynelokicka je súkromnícka ,.😢😢😢😢nemám slov už 😢😢😢😢 je to rakovina?

Strana
z2
zmrzlinka2021
13. nov 2021

@michaelamaria ako co je rakovina?
mas vysledky vysetrenia?

michaelamaria
autor
Autor odpoveď zmazal
falbala132
13. nov 2021

gynekolog ti vysetroval zuby? absolutne nerozumiem.

cucica
13. nov 2021

To som este nepocula. Akoze ti vysli zle stery z krcka, mas ist na konizaciu a ona ta poslala najskor dat si urobit nakomplet zuby?

michaelamaria
autor
13. nov 2021

@falbala132 to ani ja nerozumiem,že sa mi trusia,že parantoza,že kvôli tomu ma nemôže uspať,ale mne sa netrusia zúbky 😢😢😢😢 som debkach neviem čo mám robiť 😢

petka1402
13. nov 2021

@michaelamaria skry si rodné číslo, meno

falbala132
13. nov 2021

@michaelamaria prepac, ale najlepsie bude ak sa porozpravas s lekarom

zmrzlinka2021
13. nov 2021

@michaelamaria nie som lekarka, ale pise sa tam ze si K1 k CA zo stomatologickeho hladiska.
CA - pravdepodobne rakovina, ale pise K1, a to neviem co je, k tomu by sa ti mal vyjadrit zdravotnik. Mozno len "riziko"

Si bola vysetrovana u gynekologa, ci zubara?

luciannka83
13. nov 2021

@michaelamaria zajdi najprv k zubarovi a uvidis, co ti povie. Asi tam mas zapaly a pod narkozu musis byt zdrava.

michaelamaria
autor
13. nov 2021

@cucica áno ,a že mám rakovinu,nieako tak že je to akútne,bojím sa😢

michaelamaria
autor
13. nov 2021

@zmrzlinka2021 chodím už vyše roka ku onkogynekolokicke

miskakyska
13. nov 2021

Pri predoperačnych vyšetreniach sa anestéziológ vždy pýta na chrup...keď píše,že sa jej ulamujú zuby,tak si musí dať do poriadku najskôr tie,nebudú riskovať,že sa pri narkoze zadusí úlomkom zuba

michaelamaria
autor
13. nov 2021

@petka1402 neviem to skrit ak môžeš urob to prosím ťa,🙏

cucica
13. nov 2021

@michaelamaria neboj, mne robili konizaciu pred 10 rokmi a tu som - ziva a zdrava. Rakovinu som nemala.

janage
13. nov 2021

Baby a nebude to tak, že má nejaký zápal na zuboch, či pokazené na pohľad a aby sa lekárka vyhla komplikaciam po operácii, či pri anestézie nakazala dat zuby do poriadku?

michaelamaria
autor
13. nov 2021

@cucica a ake si pred mala výsledky? Ja mám aj hpv16

janai1
13. nov 2021

Píšu tam, že pri celkovej anesteze môže dôjsť k ocakavnej obtiažnosti pri intubacii z dôvodu takmer kompletne kazových zubov
Takže asi ťažko máš zuby v poriadku

janai1
13. nov 2021

@zmrzlinka2021 CA je skratka celková anestéza.... Kde si prišla na to že je to skratka pre rakovinu?

michaelamaria
autor
13. nov 2021

@janai1 naozaj ťa skrátka je o anasteze?😢

janai1
13. nov 2021

@michaelamaria áno, tvoje zuby sú vlastne kontraindikácia k tomu aby ti podali celkovú anestezu

michaelamaria
autor
13. nov 2021

@janai1 môžeš bližšie vysvetliť 🙏

janai1
13. nov 2021

@michaelamaria ako bližšie ešte? Máš zle zuby = nemôžu ti dat anestezu = chod k zubárovi

loginexistuje
13. nov 2021

to nie je rakovina to je zatial rizikovy stav kedy mozu urobit napr konizaciu (pomerne bezny zakroknv gynekologii)
ale tebe nemozu podat celkovu anestezu (CA) lebo mas zuby vo velmi zlom stave

takze treba zajst k zubarovi

loginexistuje
13. nov 2021

mas silnu paradentozu a pri anesteze by bolo riziko ze sa zadusis vlastnym uvolnenim zubom

zmrzlinka2021
13. nov 2021

@janai1 netvrdim, ze to tak je, nie som zdravotnik.
Vies preco ma to napadlo? tie testy na rakovinu, co sa robia, su nejake take ze CA125 a potom aj cancer.

michaelamaria
autor
13. nov 2021

@loginexistuje ďakujem zajdem

tamvtme
13. nov 2021

KI k CA = kontraindikovana k celkovej anesteze, ziadny stupen rakoviny ci cot o pise niekto vyssie

vv88
13. nov 2021

@zmrzlinka2021 KI k CA je kontraindikacia k celkovej anesteze, zeny, prosim, nepiste svoje domnienky typu 'asi rakovina'.

michaelamaria
autor
13. nov 2021

@vv88 ďakujem vám babenky uklidnili ste ma trochu 🙏

zuzik307
13. nov 2021

KI je kontraindikovana, CA celkova anesteza
@michaelamaria o tom ci mozes/nemozes byt uspata rozhoduje anesteziolog, nie onkogynekolog...zuby by mali byt v poriadku, nemali by sa kyvat, je tam riziko vylomenia, vdychnutia, atd...pokial nie je zakrok urgentny, alebo nehrozi riziko z premeskania, treba si dat zuby do poriadku /dr.anest/

Strana
z2