Spolubývajúci nie sú zaočkovaní
ahojte, byvam v zdielanom byte a mam 2 spolubyvajucich, nedavno som ale zistila, ze nie su zaockovani a ani sa nechcu ockovat. Obaja maju pracu kde sa hromadne stretavaju s ludmi, nielen s kolegami, nemozu robit home office. S postupne zhorsujucou sa situaciou sa obavam, ze mi donesu koronu domov a tym skomplikuju moj zivot. Je jedine riesenie odstahovat sa? Ste tu niekto v podobnej situacii?
tak potom ma tvoja 3r.dcera viac rozumu ako ty.
nikoho do ockovania nutit nemozes. ak sa pri nich necitis safe, daj si inzerat, ze hladas byt zdielany len s ockovanymi. alebo chod byvat sama. zial, vela moznosti nemas.
Rozumný argument 👍
Mne sa najviac paci, ze som uz asi tisickrat videla/pocula/citala otazku, preco sa ockovany clovek tak velmi boji neockovaneho, ale NIKDY som na to nevidela/nepocula/necitala odpoved, len same blaboly
Ani nakupovať nejdeš ak predavačky nemajú vakcínu ? A kolegovia v práci ? Lekárka ? Kaderníčka ?
Tak si sa krásne prekecla!!! 😂😂😂 Ty bývaš so spolubývajúcimi aj s tvojou 3 ročnou dcérou? Niečo mi tu nesedí. Typujem, že ti krásne zaplatili za tento príspevok a ty už vieš prečo!
Ja to chápem tak, Autorka je zjavne s dcérkou doma (RD?) stráni sa a do spoločnosti nechodí, takže eliminuje riziko nákazy. Kdežto spopllubyvajuci sú normálne pracujúci ľudia takže z jej pohľadu je asi väčšia pravdepodobnosť, že sa nakazia skor ako ona. No, keď sa chces separovať, tak si musíš nájsť vlastne bývanie kde si nastavís.svoje pravidla
Píšeš: "viem ze mozem ale skor to oni dostanu ako ja". To ti povedal kto, či máš konkrétny príklad?? S mojim mužom robí chlapík-neočkovaný, jeho žena-očkovaná ochorela-teploty, kašeľ, pre istotu išla na testy-pozitívna, jej muž tiež pozitívny, ale bez príznakov, narozdiel od nej, ktorá si to musela skoro 2týždne vyležať, priniesla to z roboty, kde sú mimochodom kolegovia očkovaní. Takže si potom odpovedz...
@weronika171717 neviem co sa mi tym snazite naznacit, to kazdy clovek ma podla vas dost penazi na vlastne byvanie? lebo musim vas sklamat, ze nie kazdy to takto ma. Kto by mi akoze mal platit za prispevok? Normalne som sa vas spytala o radu ako to robia aj ine mamicky na koniku, ale vidim ze to vobec nebol dobry napad
Dobry napad je odstahovat sa. Aku radu by si si priala? Donutit ich nemas ako, bud sa s tym zmieris alebo odides.
Karantena je pre osamele matky hotova katastrofa. Preto viem pochopit tvoj strach, ze ti spolubyvajuci prinesu domov taketo zneprijemnenie. Nutit ich do ockovania nemozes, preto ti ostavaju len dve moznosti a to bud, ze sa odstahujes alebo ostanes byvat tam, kde si.
@leuchtturm a prečo by mala byť v karanténe? Aký zákon to prikazuje? Ja by som teda nesedela doma a ani na test by som nešla. Ja som slobodný človek a tak si žiť budem!
@moniquer nad týmto keby sa zamysleli ľudia, tak by sa im oči otvorili. 🤷♀️
Zastrel ich 🤷♀️🤦♀️... Segra svagor dedo kamoska vsetci ockovani aaaaaa maju covid... Svagor z roboty doniesol.. Ja ockovana nie ani mama nie a klopklop nedostali sme to.. Tak sa ukludni nalej vino kukaj film nie cocociny v tel
A svojej 3 ročnej dcéry sa nebojíš? Aj ona ti môže doniesť covid zo škôlky a ešte skôr, ako spolubývajúci keďže tie malé deti sa chrániť nevedia. Inak rozdiel medzi tebou ako zaočkovanou a tvojimi spolubývajúcimi je len taký, že ty by si nemala po nakazení skončiť v nemocnici. Žiaden iný rozdiel medzi vami nieje. Myslím, že to pekne ukázali aj v očkovacej lotérii,keď vyhrala zaočkovaná pani,ktorá bola nakazená kovidom. Tvoji neočkovaní spolubývajuci keď sa náhodou nakazia,tak pravdepodobne budu mať príznaky a dajú sa testovať ty ako očkovaná budeš pravdepodobne bezpriznakova nevedomky to budeš šíriť ďalej. Pre mňa je väčšie riziko bezpriznakovy očkovaný slobodne sa pohybujuci ako neočkovaný, testovaný sediaci doma. Za chvilu budeme všade fungovať principom OTP a neočkovani sa budu testovat a väčsou hrozbou budu očkovaní.
Zaockovana sa bojis covidu.... pockaj ked ti dieta pride zo skolky s norovirusom alebo rotavirusom... sa tu ides zblaznit z jednoho ochorenia, skor si pories psychiku,lebo ti z toho uz preplo. sa zamysli kolko ochoreni na teba cíha a co robis pre to, aby si bola zdravá. Uz len stres je vstupnou bránou....
Ak máš byť celý čas v strese, tak si radšej nájdi nové ubytovanie. Dávnejšie som videla inzerát kde si baba hľadala očkovanú spolubývajúcu 😀
@weronika171717 kuzlo internetu je, ze tu kazdy niemand moze vypisovat, co chce a v realite sa povacsine sprava ako poslusna ovca. Ak si bola v kontakte s pozitivnym a vyzve ta zdravotny urad ist do karantény, tak do nej musis ist. Inak ti hrozi pokuta.
Vakcína je myslím sloboda, nádej a láska tak prečo ten strach?
Ach jaj, toto je presne cely problem tejto "pandemie" - neinformovanost a dezinformacie. Tak aby bolo jasno: covid (tak ako vsetky ostatne choroby) moze chytit a prenasat uplne ROVNAKO ockovany aj neockovany. Jediny rozdiel u ockovanych je ten, ze statisticky je mensia pravdepodobnost, ze bude mat tazsi priebeh, alebo ze nan umrie. Tato pravdepodobnost je ale veeeelmi nizka aj u neockovanych, cize klud. (riziko je u starsich, chorych a ludi so zlou zivotospravou). Jedine, co chrani pred roznasanim covidu, nie je vakcina, ale ruska v komunikacii s ludmi - s ockovanymi aj neockovanymi. Cize cele delenie na ockovanych a neockovanych je nezmysel. Ak sa chces chranit, nos rusko. Zaver: ak si ockovana, tak ti ostatni neockovani mozu byt ukradnuti, pretoze im hrozi tazsi priebeh, nie tebe.
@rora zabudla si mononukleozu. Zaujimave, ze este sa proti nej neockuje :D
Nemaj obavy , aj keby sú zaockovani nič na tom nemení že koronu doniesť nemôžu . V mojom okoli vsetcia nakazení sú práve zaockovani 😅 aj náš sused . Takze toto ma len utvrdilo v tom že toto očkovanie a cela táto pandemia je jeden veľký O…
tak keď sa ti nepáči, nech sa páči odsťahuj sa a hľadaj zdielane bývanie len s očkovanými. Pochybujem že nájdeš. Ja byť nimi, viac sa bojím teba očkovanej. Keďže očkovaní si vačšinou myslia že sú nesmrteľní a covid nedostanú. To tu vlastne ukazuješ aj ty.
Čo teda chcete, keď sa Vám nepáčia postoje diskutujúcich? Chcete, aby sa aj spolubývajúci dali zaočkovať či čo? To je ich právo. Ak sa Vám to nepáči, ak neviete akceptovať ich postoj, tak si nájdite iné bývanie a odsťahujte sa. Oni sa kvôli Vám očkovať rozhodne nebudú..
Pracujem nonstop, s ľuďmi počas všetkých vĺn žiaden HO, doma sú vsetcia (chlap a mama) zaockovani okrem mňa a dcéry, ta nemusí mať ani rusko v škole a okrem 6 týždňov home schoolingu chodí stále do školy, covid nemal nikto z nás...
Ak sa bojíš alebo máš problém rešpektovať ich rozhodnutie tak ti neostáva nič iné len sa odsťahovať, ale pozor covid môžeš dostať kde kolvek, nielen od spolubyvajucich
Máš dve možnosti buď sa odstahujes a budeš bývať sama nikam nechodiť dieťa do škôlky v žiadnom prípade ,lebo ti to donesie domov zo škôlky.Ked bude kupovať potravinu online bacha vypytaj si iba ockovaneho čo ti potraviny donesie domov ale bacha nech pošlú takého čo je očkovaní aj na rotavirus plánuje očkovanie na chrípku atď.Druha možnosť pozabíjať všetkých neočkovaných ostanú iba očkovaní.Budete mať od nás všetkých neočkovaných svätý pokoj budete si to roznášať len medzi vami ockovanymi.A nezabudni si dohodnúť vakcíny ešte na rotavirus a pre dieťa to ti donesie zo škôlky a zajednaj si vakcínu aj na chrípku s tou tiež môžeš ostať doma dva týždne.Vela zdravia a nervov ti prajem

ty si v spolubyvani s 3 rocnou dcerou? To je zaujimave ... A nebojis sa nahodou ze to prinesu domov a nakazia ti dieta? Nemas sa coho bat. Ak pride pandemia tak sa to bude sirit horom dolom bez sance zistit kto to ma a kto nie. Predpokladam ze su to ludia mladi, a tych koronavirus moc neohrozuje. Prechadzaju ju lavou zadnou.