Spolubývajúci nie sú zaočkovaní
ahojte, byvam v zdielanom byte a mam 2 spolubyvajucich, nedavno som ale zistila, ze nie su zaockovani a ani sa nechcu ockovat. Obaja maju pracu kde sa hromadne stretavaju s ludmi, nielen s kolegami, nemozu robit home office. S postupne zhorsujucou sa situaciou sa obavam, ze mi donesu koronu domov a tym skomplikuju moj zivot. Je jedine riesenie odstahovat sa? Ste tu niekto v podobnej situacii?
Aktuálne Ti plná očkovanosť platí na 12 mesiacov. Tak šup na ďalšiu a potom ďalšiu dávku. Lebo ak raz do tohto očkovacieho kolotoča niekto nastúpi, už niet cesty späť. Ale však pohodička, plán je hotový (prikladám obrázok).
Btw. Ak tu niekto ešte raz napíše, že však ako deti sme boli očkované, tak čo chcem teraz ... žijeme v dobe kapitalizmu, kedy vakcíny NIE SÚ vyrábané pre ľudí ALE pre ZISKY farmaceutických spočností a tu odjakživa platilo VYLIEČENÝ PACIENT = STRATENÝ ZÁKAZNÍK
@weronika171717 skor provokuje z vlastneho presvedcenia
Prepáč, ale mam otázku... Prečo si sa dala očkovať, keď sa teraz bojíš?
Všetci prenášajú vírus ockovani aj neockovani, len ockovani majú šancu, že budú mať bud ľahší priebeh, alebo budu bez príznakov. Podľa toho, ako si ich telo vytvorilo po ockovani protilátky.
@leuchtturm hahaahahah to určite 😁😁😁a kde to je napísané? Vo vyhláške? Opakujem - nesedela by som v karanténe a ani by som nešla na test, rovnako ako doteraz!!!
Aka otazka,taka odpoved. Odstahuj sa a zabal sa do vákua.
A ako inak sa to da riešiť než tym, že sa odstahujes, ak ti to vadi?
@mery333 suhlasim. Ale vela ludi je stale naivnych a veria ze farmafirmam zalezi na nasom zdravi
V Rakusku sa nakazil cely dom opatrovatelskej sluzby, kde su vsetci zaockovani dvoma davkami. Tak ako ockovani aj neockovanomi mozu ochoriet a virus roznasat a ja sa skor bojim tych ockovanych.
@kinderzwillinge skusim ti povedat, coho sa bojim ja, kedze si NIKDY nepocula odpoved. Bojim sa, ze sa nakazia moje neockovane deti, kedze sa nemozu dat ockovat. Kolektivna imunita tiez u nas nehrozi, pri tych malych cislach budu stale dake obmedzenia. Taktiez - pokial bude vela nakazenych s tazkym priebehom v nemocnici, personal bude pretazeny a zase na to doplatia ti, co maju ine choroby. Budu sa odkladat operacie, vysetrenia. A tiez ak sa zasa zavrie, tak skrachuju podniky, prevadzky, ludia budu bez prace a penazi.
O seba sa nebojim, po ockovani je len velmi mala sanca na tazky priebeh - aj ked tu ta sanca stale je.
A teda za mna, aj ako ockovana dodrziavam pravidla, nespravam sa ako keby som bola imunna. Deti doniesli nieco zo skolky a ja ockovana som pre istotu isla na test a boli sme pre istotu v karantene. Tiez nelabzujem po dovolenkach a podobne.
Odsťahuj sa veru a najlepšie niekam do skleníka alebo krtkodomu 😂😂😂 ja mat takú spolubývajúcu tak má porazí
Možno oni uvažujú rovnako ako Ty, že by bolo fajn nebývať s Tebou. Oni ako neočkovaní Ťa môžu považovať za ešte väčšiu hrozbu ak ich nakazíš. Čiže ak chceš spraviť službu, pokojne sa odsťahuj. Len si do inzerátu nezabudni ako prvé uviesť "podmienka zaočkovaní!" 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Akosi ti trošku nerozumiem, máš pocit, že ak sa zaočkuju tak ti nemôžu domov doniesť covid??? Si trošičku mimo. Poviem to takto, je oveľa väčšia pravdepodobnosť, že ti to domov donesie tvoje dieťa zo škôlky ako to, že to donesu oni. A mimochodim hádam byvate zvlášť nie v jednej izbe. Varíte si zvlášť, nakupujete zvlášť atď.
@weronika171717 Prosím ťa, vieš mi dať kontakt na niekoho kto sponzoruje príspevky na modrom koníkovi? Mala by som záujem o túto brigádu. A čo ti je divné na tom keď niekto býva s dieťaťom v podnájme kde sú aj iný podnájomníci? Nie všetci majú na vlastné bývanie, ani na podnájom ktorý si platia celý sami. Asi sa autorka bude musieť viac snažiť a písať viac príspevkov na modrého koníka aby jej viac platili tí o ktorých píšeš a aby si mohla dovoliť kúpiť vlastný byt
Píšeš, že máš dcéru 3r.,aj ta je očkovaná? Hmmm, jaj už viem deti to vlastne neroznasaju, ach ach zena
@qetka Toto co si napisala, tak toho sa bojime vsetci, aj ockovani aj neockovani.
A nevysvetluje to tu hysteriu ockoveho proti neockovanemu
Tak to je nezmysel!!! Ty alebo oni to dostanete rovnako!!! Vakcína sľubuje len lepší priebeh ochorenia ..nič viac !!! Je to biznis..a ty keď sa bojíš navštív psychiatra alebo bývaj sama...
Môj manžel je zaočkovaný ja nie máme sa rozviesť?
neviem o com je vlastne to ockovanie, moji obaja ockovani pribuzní sa nakazili, obaja skoncili v nemocnici z toho jeden v krajne vaznom stave, lekari neverili, ze sa z toho dostane. Chvala Bohu prezil, no o lahkom priebehu nemoze byt ani rec. Takze zeno bud si taka hlupa /mas doma skolkarku/ , alebo naschval rozduchavas vasne touto temou. Skor si myslim, ze je to umyselne zalozena tema
Aj zaockovani mozu priniest koronu...
Téma na rozpútanie vášní, nič viac, nič menej. Trápne..
Tak nos aj doma respirator, ak sa bojis.
Jediné riešenie je ukludnit sa

Gratulujem Ti k inteligentným spolubývajúcim 🙂
1. Si očkovaná, tj veríš očkovaniu, tak čoho sa bojíš?
2. Si si vedomá, že aj ty môžeš doniesť koronu a podarovať ju im?