Správanie sa lekárky
Ahojte baby, chápem, že lekári majú toto veľa obdivujem cely zdravotnícky personál . Chcem sa však opýtať na vás názor, či sa doktorka zachovala správne . Dnes som sla mojej obvodnej s veľkou bolesťou na ľavej strane podbrušku . Zobrala mi krv a moc výsledky budú zajzta . Poslala má s bolesťou gynekológovi a chirurgovi. Moj gynekológ dnes neordinuje, išla som teda chirurgovi, ktorý má urgentne poslal na ultrazvuk. Vraj Ruzinov alebo Kramare (som z Ba), vsade mi však povedali, že termíny majú tak v januári, aj keď mám žiadanou na ultrazvuk a zrejme môžem mat žlčníkove kamene alebo v žiadanke je spomínam obličková kolika. No k veci do jednej z ordinacii sa doovlala, sestrička povedala že má zoberú teda veľmi neochotne ale že keď je to urgentne nech prídem. Keď som dorazila, po veľmi namáhavej ceste a v bolestiach sa zvijajuca, doktorka má poslala preč nech si idem vecer na pohotovosť, citujem : ja neviem čo mám robiť sú tu objednaní pacienti . ... ako ja som sa v živote nepredbehla nikam žiadna protekcia take slova nepoznám vsade si poctivo odtrpim vysedim počkám alw toto je hrozná bolesť nemôžem sedieť nemôžem pracovať. Je mi jednoducho zle som biela ako stena je to na mne vidieť ale výsledky z krvi až zajtra , a vsade má na ultrazvuk odmietli. Na pohotovosť ísť nechcem pretože tam sú isto ľudia ktorí trpia viac ako ja ..
@nika11103 ak lieky na bolesť nepomohli, na centrálny príjem sa dá ísť aj teraz. Sú tam 24 hodín denne
Ja by som vôbec v takých bolestiach nešla k obvodnej sedieť medzi chorými , riešiť výmenné lístky , prepravovať sa na dalších 80 miest , hneď si mala ísť na pohotovosť, načo si človek v tomto skorumpovanom okradačskom štáte platí ako taký jebo s prepáčením POVINNE zdravotné poistenie keď lekári v prípade že ti niečo je sa tvária že niesu povinní ta ošetriť a davaju od tvojho prípadu ruky preč a “pohadzujú” si ta ako horúci zemiak. Takze migaj na pohotovosť určite. A nerieš doktorkin syndróm bieleho plášťa.
@nika11103 pondelok volne o 9.15 h
https://www.navstevalekara.sk/lekari/ultrazvuk-...
@aylinn pretože ti na pohotovosti vynadaju načo tam chodiš a podobne až ked vidia že teda to nešlo tak to prejde bez kecov
ja som začínala ráno o siedmej, všade s urgent listkom som si posedela a nakoniec som o deviatej aj tak skončila na pohotovosti, a to som musela ešte cestovat do iného mesta 15 km , však treba optimalizovat zdravotnictvo
@nika11103 vôbec nerozmyslaj nad tým, kto si čo pomysli a neviem čo. Naozaj ak máš bolesti take že je to už cez čiaru, chod na pohotovosť a kľudne aj rzp zavolaj. Nechápem ako je možné, že ta nikde cez deň nevzali :( veď všade na dverách majú písané, že poradie určuje lekár a že prioritu majú urgentni pacienti. Chápem, že je niekto objednaný aj dva mesiace, no aj tak ta mali zobrať. Úplný masaker toto :(
Nečakaj pls na zajtra, naozaj 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Chod na antolsku, tam sú ozaj veľmi mili doktori. Nikdy som nemala zlu skúsenosť s nimi. Ruzinov neodporúčam. Daj potom vedieť ako si dopadla. Z toho čo opisuješ to môže byt ozaj hocičo :( drž sa
Ono uz moc nema zmysel riesit ako sa zachovala dr. To ti vobec nepomoze. Chod na pohotovost alebo si zavolaj sanitku. Ide o tvoje zdravie. Mas bolesti necakaj.
ked som mala oblickovu koliku, volali sme oba razy RZP - neviem si predstavit v tom ist na pohotovost, k dr, atd. Takze ak mas naozaj silne bolesti tak RZP alebo pohotovost. RZP fakt silne - ani prejst, ledva sa nadychnes + zvracanie napr. Inak urgent - tam ti sono urobit proste budu muset. V pondelok moze byt neskoro
@anita6666 Presne som nato aj ja myslela
Biela mafia sa hovorí takým "lekárom".
@nika11103 neviem ako u Vás,ale ja som šla na pohotovosť z bolesťami brucha a všetko podrobili.
Kľudne choďte na pohotovosť veď ide o vaše zdravie.
@nika11103 nečítam komenty...na pohotovosť určite choď, nikomu nemusíš hovoriť že máš bolesti od rána, doktorka ťa mala vyšetriť a poslať do nemocnice.Ja som si ľadvinovú koliku zažila a teda väčšiu bolesť som ešte nezažila a to mám prah bolesti teda veľmi vysoko...pôrod bol oproti tomuto malina a keby si mám vybrať tak radšej dva pôrody za sebou ako zažiť zase toto.Od bolesti som nonstop len vracala až ma museli uspať a vybrať mi to laparoskopicky...neprajem to ani najväčšiemu nepriateľovi...horšia bolesť je vraj už len zápal trojklanného nervu.Takže tak, okrem toho som mala v práci zákaznika, ktorému manželka zomrela, pretože jej vraj kameň upchal močovod a praskla jej ľadvina...takže toto by si rozhodne nemala zanedbať.Každá bolesť signalizuje problém, nenechaj sa odbiť, a keď ťa nabudúce ktokoľvek bude posielať domov...lebo, lebo, lebo...tak si to žiadaj písomne.
@bruneta880 ďakujem ti veľmi pekne za koment aj všetkým ostatným zienkam strašne ste mi zlepšilo náladu koľko zlatých dievčat sa tu našlo a ste naozaj úžasne ženy ! Všetko šťastie Vám všetkým dobrým a milým ženám ... teda keď takto píšeš ja tu koliku asi nemám lebo mám bolesti ale viem s tým fungovať keď som v klude keď sa hybam je to horšie ale určite to nie je až tak moc zle ako si mala ty ... podarilo sa mi objednať na zajzta na 7:30 na sono na polikliniku mytnu , a odtiaľ hneď pôjdem gynekológov začína až o 14:00 zajzta je poobede takze pôjdem aj tam aj tam . Ešte raz strašne Vám ďakujem dobili ste má energiou a nemám už pocit že som taký strašný vyvrhel, že som si dovolila chcieť ísť na sono keď mi bolo zle a bolo mi to sľúbené . Ak by sa mi to zhoršilo priateľ má berie na pohotovosť ale verím že do rana to bude v tejto rovine . Alw poviem Vám nebolo všetko jedno volal mi aj chiriug aj obvodacka takze asi si naozaj nevymyslam . Zajtra Vám dám vedieť ❤️❤️❤️
@nika11103 nemáš vôbec zač ďakovať 😘 ja keď vidím, že niekto spomenie koliku hneď sa zapojím do debaty...inak kľudne môžeš mať kameň v ľadvine, ale samozrejme to nemusí byť ono...lebo veľmi záleží od tvaru toho kameňa a kde sa presne nachádza...ja som ten prvý vraj mala ako zrnko ryže len menší...úplne drobný, a ostrý, vraj ho skoro vôbec nebolo vidno...preto taká bolesť...chytilo ma to doma v noci ako blesk z jasného neba...a teraz pár rokov chodím na kontrolu...a zase mám dva, práve včera ma to znovu, ale len trošku bolelo, ale v pohode...pôjdem na operáciu keď pominie tento úžasný stav, nech mi ich vyberú...zatiaľ mi pomáhajú kvapky Rowatinex dostaneš kúpiť voľne v lekárni, sú na roztiahnutie močovodu...a úplne top je horúca vaňa a pivo....len ťa z tej vane niekto musí vybrať 😁 niekedy si poskáčem aby zmenili polohu...😁
Keďže to neni život ohrozujúci stav...operácia sa zatiaľ nekoná...ale ak by ma to znovu chytilo smer pohotovosť ani nerozmýšľam. Hľavne treba zistiť čo to je u teba...a pokiaľ je to silná bolest nenechať sa odbiť.Držím palce nech to je "len" nejaké prechladnutie u teba a veľa zdravíčka, drž sa 😘
@nika11103 ahoj, necitam vsetky komentare, tak neviem k comu ste sa dostali, ale ak potrebujes surne na sono, tak poznam sukromneho lekara, ktory berie bez objednania a bez ziadanky, ale ordinuje iba stvrtok a piatok, tak ak je to este aktualne, zbehni ku nemu zajtra rano, ide o MUDr. Albert Kubica a ma ambulanciu v Dubravke, ja som bola u neho, ked som potrebovala urgent, mily a odbornik, odporucam, budes sice u neho platit 15€, ale podla mna to stoji za to, ako cakat do aleluja na termin... drzim palce, nech si cim skor fit 😉
@nika82 nie som si ista, ja som bola u neho s hrckou v prsniku, skus pozriet stranku:
https://www.zzz.sk/zariadenie/21-sonografia-med...
na boku je kolonka "Cennik" a tam je popis roznych vysetreni, neviem ale ci do niektoreho spada aj sono srdca alebo mu kludne napis / zavolaj
Ja by som sla osobne na pohotovost, tam mas proste istotu ze ta neodmientu, takto cakat alebo si priplacat, no neviem
@nika11103 Ahoj,ako si dopadla s tými vyšetreniami?

Ja som mala herpes na oku. A pani sestrička mi povedala ze berú len objednaných a zabuchla dvere. Tak som jej patrične vysvetlila, že či ona vie kedy dostane herpes? Nakoniec ma zobrali aj to Dr. povedala aby som si zohnala masticku z ČR. Ak sú bolesti tak pohotovosť..