icon

Sprej do nosa a alergia

borihh
24. apr 2019

Asi cca 3 týždne dozadu som bola chorá a dávala som si sprej do nosa, no hneď nato ako mi to prešlo sa začala prejavovať moja jarná alergia, čiže ten sprej si stále dávam 😪 moja lekárka je už mesiac na dovolenke, ja už neviem čo robiť, viem, že to nie je dobre pre sliznicu atď, ale ja bez toho neviem proste dýchať.. ako riešite tieto alergie, čo si nato dávate? A inak skúsila som aj tie "menej škodlivé spreje" tie z morskej soli, neviem ich názov, ale mne nezabrali.. dávam si muconasal

Strana
z3
nasasa_1
2. máj 2022

Prvosienka7 no tak super 🙂 Uz som objednana aj k lekarovi, reku nech mi spravi nejake testy, aby som vedela aj na co konkretne som alergicka a ked tak ho poprosim aby mi ho predpisal 🙂 Predsa len pokial sa to da riesit, som za vsetkymi desiatimi 🙂

barruna
5. máj 2022

Nasasa_1 no naparadu 🙂 Potom daj vediet co ti povedal, ze na co vsetko si alergicka🙂 Inak toto si vela ludi myslim, ze ked boli deti, teraz z toho vyrastli a zase naopak. Ale je pravda, ze ovela viac ludi v porovnani s minulostou ma nejaku alergiu.

prvosienka7
9. máj 2022

Nasasa_1 to sa teším 🙂 Potom presne daj nám vedieť, lebo som zvedavá, že čo konkrétne ti v tejto sezóne tak vadí. Hej kľudne môžeš ho poprosiť, že vieš o tomto spreji teda a že či by ti ho mohol predpísať 🙂 Podľa mňa by to nemal byť problém, teda aj za seba hovorím, že u mňa to bolo ok. Barruna no inak, ale to nie len že alergie ale všetkého je veľa.

eko22
17. máj 2022

Ale som rada, že som si nechala poradiť 🙂 Už ho mám aj ja a teda super, lebo táto sezóna to ako čo je, strašné pele, prach, uff. Pre alergikov veru nič moc. Veď som aj počula že to je len takéto obdobie, lebo teraz toho kvitne viac v tých stromoch, tak už aby bolo po tom.

darina746
3. jún 2022

Bolo to hrozne tento nastup kvitnutia a peľov to si veru nepamatam kedy take nieco bolo. To sa aj hovorilo ze je to veru silne, ze tie ihlicnany si tento rok isli svoje co sa tyka plodov a pelov 🙂

lubbi1
9. jún 2022

darina746 no mi hovor, ale ved to uz vsade hadam spominali ze to sa opakuje po niekolkych rokoch, ked tie ihlicnany produkuju viac pelu, ale bolo to vazne hrozne, hadam uz najblizsie sezony budeme mat viac kludu 🙂

nasasa_1
14. jún 2022

Darina746 asi tak, a tento rok čo sa týka peľu, to je peklo, to človek ani nechce ale keď je teraz všetko všade naokolo zakvitnuté - sa tomu nedá ani vyhnúť.
Prvosienka7 vieš čo tak vadí mi asi všetko ale hlavne teda niektoré druhý rastlín, kvetov, stromov, čo sa túto sezónu riadne prejavili :D Ale hádam už bude dobré 🙂

barruna
30. jún 2022

@darina746 ani nehovor a to ked si clovek mysli, ze ok chvilku je klud lebo poprsi alebo neviem co a potom zrazu znova ta stekli v nose a kychas a opuchnuta sliznica :D

prvosienka7
1. júl 2022

Nasasa_1 tak ale aspoň vieš že čo ti vadí a kde je problém. A čo aj ti niečo predpísali prípadne teraz to máš ako, myslím že čo sa týka príznakov 🙂

eko22
4. júl 2022

@prvosienka7 inak to by sa asi až človek čudoval, že keď ide takto na vyšetrenie k alergológovi, že na čo všetko je zrazu alergický, čo všetko vadí. to by som nebola hádam ani ja povedala, i keď samozrejme najviac je to počas sezóny všetko kvitnúce no.

darina746
6. júl 2022

@barruna hej presne ale to ani mojmu drahemu neprospieva ze poprsi alebo co, a teda toto obdobie je fakt agresivne preto je lepsie mat stale aspon za mna sprej po ruke lebo u mna to ucinkuje na pockanie.

martinkamm
21. júl 2022

@darina746 ahojky chcem sa spýtať,od škôlky syna posielali na mandle aj na alergo nič v decembri,teraz v júni z krvi zistili ze bude na niečo silný alergik ale najbližšie testy môžu spraviť zasa až december...co mate prosím do nosa???mali sme od alergo fixonase ale už minuli a teraz keď bol chorý aj so zápalom stredného ucha dali mu na to vibrocil,ale vôbec nezaberá, dýcha normál nosom ale počuť na hlase akoby kdesi vzadu mal upchate dutiny,aj sa konvickujeme ale posledne 3dni ani to mu nejde a je nestastny,boli sme včera aj na orl kontrole ale je to všetko vraj z alergie...co mate prosím do nosa lebo vibrocil je nanič u nás...do toho chytá cez deň a niekedy v noci záchvaty kasla

janula2511
3. máj 2023

@nika3136 ja som už viac ako 10 rokov závislá na olynthe.mam stále upchatý nos.neviem čo mám robiť.

saxana000
3. máj 2023

A lieky na alergiu beries?pri tych by mala ciastocne odpuchnut sliznica a dychacie cesty sa spriechodnia..sprej vymen za.obycajnu vincrntku alebo rob nosove preplachy..

Strana
z3