icon

Srdce - katetrová ablacia

barbora286
14. okt 2015

Ahojte mam ist na vysetrenie katetrovu ablaciu, ale som taky strachopud ze sa bojim. ako to prebieha, je to bolestivy zakrok?viem ze su aj horsie vysetrenia no ja sa bojim, nemam odvahu sa objednat hoc to musim podstupit.dakujem

mamca31
3. okt 2018

@natalierusnakova ahoj, ty mas kedy kontrolu? Este si nebola?

natalierusnakova
3. okt 2018

@mamca31 ahojik 15ho!tiez som zvedava co bude??

mamca31
3. okt 2018

@natalierusnakova v pondelok idem. Uz cakam. Dnes sa mi zas hlava toci, mozno z toho pocasia.ty si ok?ja by som chcela nejaky ten holter zas, preco mi je niekdey blbo.aby som vedela, ci len nervy alebo ine

natalierusnakova
3. okt 2018

@mamca31 ja nechcem hovorit ze ok aby som nezakrikla ale hej! beriem magnerot vraj aj to je super!!! beries?

mamca31
3. okt 2018

@natalierusnakova neberiem, obcas si dam magnezko, inak mam doma aj ten magnerot.ja mavam stale nejake divne stavy, uvidime, co povie v pondelok. To som rada, ze ty sa mas ok.mozno zacnem ten magnerot aj ja

natalierusnakova
3. okt 2018

@mamca31 no ja neviem ci je to tym ale asi aj pomaha! beriem rano a vecer pred spanim a mozno ze uz fakt ten treti mesiac je lepsi🙏🤷dufam a este aj to pomaha ze fakt sa snazim na to nemysliet!!! daj mi vediet ako ti bude a co povedia!!!

mamca31
3. okt 2018

@natalierusnakova urcite dam vediet, to je jasne, ked na to nemyslim aj mne je fajn, niekedy citim, akoby to srdce chcelo preskocit, je to divny pocit, mizno uz tenti treti mesiac bude aj pre mna lepsi, aspon dufam, dcera ma v novembri tancovat na plese ako deviatacka a musim byt ok dovtedy. Chcem byt tam a citit sa dobre aspon do polnoci. Zacnem brat aj ja na vecer si dam.

natalierusnakova
3. okt 2018

skus len to chvilu trva kym si telo urobo zasoby, muslim ze na zaciatok sa berie po dve, nemam uz letacik ked mas kukni!!! drzim palceky!!!

mamca31
3. okt 2018

@natalierusnakova diky, mne to predpisali este v aprili, neurologicka, ked sa este nevedelo co mi je a davala som si vselico. Rano a vecer hej je pisane. Uz som si dala teraz jednu

natalierusnakova
3. okt 2018

lepsie je skoro rano a neskoro vecer, pred spanim! dobru a drz sa😉

mamca31
3. okt 2018
natalierusnakova
9. okt 2018

@mamca31 no ako si dopadla na kontrole???

mamca31
9. okt 2018

@natalierusnakova ahoj, vraj ok vsetko, ekg dobre bez extrasystol, tie pocity, co mavam aj to zvysenie pulzu je normalne, pretoze u mna robili az tri druhy tych arytmii, co nema skoro nikto, nech sa ani necudujem, ze to je ok, este sa to stale hoji, ja mam este len druhy mesiac. Ale, ze ok, oni to co odstranili, to bude dobre a potom uz len klud, mozem robit vsetko, samozrejme nie sa namahat, ak treba oddychnut si, nechal mi betaloc polku. Inak fajn a na kontrolu podla potreby. Si zavolam. Takze tak. Ani kontrolny holter, nic.

natalierusnakova
9. okt 2018

@mamca31 uaau super to sa tesim! a ten betaloc mas brat dokedy ci len pri buseni??

natalierusnakova
9. okt 2018

@mamca31 a pytala si sa na sportovanie????
@mamca31

mamca31
9. okt 2018

@natalierusnakova betaloc mam brat polku. Som mu povedala, ze mam tazkosti este, tak mi to nechal. To som uplne zabudla, som mala milion otazok, ale povedal, ze mozem vsetko. Tak myslim aj sport, ale zas asi neprehanat. Ak to nezabudnes, spytaj sa a daj vediet. Ja potrebujem chrbat napravit, vraj kludne, nema to s tym nic spolocne, potom zubarovi sa bojim ist aj to mozem hihu. A to som chodila kazdy mesiac, teraz mam zo vsetkwho strach, ale nemusim mat.

natalierusnakova
17. okt 2018

@mamca31 ahojik! tak ja som bola v pondelok na kontrole, mala som zoznam plny otazok😁takze sport je vraj ok ale nie silovy len nieco take ako plavanie behanie joga vraj je super! tak sup do toho!!!! 5%ze vraj sa to moze opakovat, no na to radsej mysliet nebudem! v sobotu uz nastupujem do prace, uvidim... ako ti je??

mamca31
18. okt 2018

@natalierusnakova ahoj, uz som cakala, kedy napises. Je mi celkom ok, niekedy take tie stavy, ze tocenie hlavy, troska vyssi pulz a strach samozrejme, to je uz asi v mojej hlave. To si treba este dat do poriadku a podla mna tiez budem ok. Lebo inak vladzem skoro vsetko okolo domacnosti a tak. Takze beh, pilates by mohol byt? Vyhrala som taky kruh a neviem, ci s tym mam cvicit, ci nechat tak. Nieco co by mi pomohlo odreagovat sa. Tak ty uz do prace. Ja som bola doma, hladala som si uz davnejsie, no ja este sa na to necitim, mozno uz zimu vydrzim doma a potom 🙂. Super teda, to ma tesi, ze si dopadla dobre, daj vediet o sebe potom. 🙂

natalierusnakova
18. okt 2018

@mamca31 no ja ked som povedala ze som tri mesiace na pn tak sa cudovali ze normalne tyzden pn po ablacii!ze vraj asi nebudem vladat tolko robit ale treba skusit! ja som sa moc nehrnula tiez lebo znama je uz rok pn. a ze jej zase povedali ze ma cas! ja neviem ale uz idem do toho! jasne dame si vediet
😉

mamca31
18. okt 2018

@natalierusnakova urcite napis ako to zvladas a aku mas robotu? Ja este nad tym neuvazujem, musim sa dat uplne dokopy. Treba pozitivne mysliet, hlavne ja som taka poslednu dobu, ze vsetko beriem k srdcu a to mi je potom este horsie. Treba pustit vsetko za hlavu, ale to nejde len tak. Pekny vecer 🙂

natalierusnakova
24. okt 2018

@mamca31 ahojik prosim ta nedas mi tvoje cislo??? 😉☺️

mamca31
24. okt 2018

@natalierusnakova ahoj, napisem ip

ivinka123
20. feb 2019

Pekny den,rada by som sa opytala,ci sa stalo niekomu z vas,ze po absolvovani radiofrekvencnej ablacie (teda odstraneni vzruchov v srdiecku katetrami),sa problem opakoval opat. Absolvovala som totiz tento zakrok minuky rok 1.3. a dodnes sa mi to nestalo. Dnes vsak z nicoho nic opat :( celkom ma to znepokojilo. Myslela som,ze uz budem mat s tymto pokoj,lekari vraveli,ze by sa to uz opakovat nemalo a keby nahodou,nech udem ma ekg aby vedeli kde je problem. Avsak ma to vystrasilo po takmer presne roku tak som si daviacim reflexom zastavila tuto tachykardiu. Ma teda niekto z vas skusenosti ze po zakroku sa mu problem zopakoval? Dakujem

mamca31
20. feb 2019

@ivinka123 ahoj, ja som bola na ablacii v auguste a nasli mi tri arytmie. A ano, minuly tyzden som mala opat buchot v hrudi, lahla som si vonku na l a vicku,lebo uz som citila,zeze odpdnem.mne to zhorsuje aj strach, kedze kym fakt zachytili problem,presla som tolkymi vysetreniami,ze az.a ostala mi panika.ale tu som zvladala.

mamca31
20. feb 2019

@ivinka123 ale toto bolo hrozne.zas ten pocit, bolo to sice akoby take tupe, ale strach riadny.keby sa mi to opakovalo, mam si objednat holter na tyzden alebo mesiac a podla tohi postup dalej. Mne povedali, ze mozem vsetko, aj zacat daci sportovat, ale ja citim, ze nie som 100%na.darmo je srdce ok, akurat vtedy je to tazke zachytit.

mamca31
20. feb 2019

@ivinka123 jaj este tolko, ze ja som bola rarita s tymi mojimi tromi, a dr povedala, ze ani by sa necudovala, keby sa mi to z casu na cas nakratko objavilo

natalierusnakova
20. feb 2019

@mamca31 ahoj tak prispievam lebo ano idem na druhu abl. 😭😁ale uz s usmevom lebo by sa clovek zblaaaznil!!!! ja som si volala rzp tak mi hned natocili ekg cize holter nepotrebujem lebo to bolo jasne!!! 220tep....hlavne sa nebojaj

mamca31
20. feb 2019

@natalierusnakova hej, to my sme pripady..sak preco by nie..mne to sice preslo, ale ten strach :/ ach jaj

ivinka123
21. feb 2019

@mamca31 fuu no,len ja som myslela ze uz to nikdy nezazijem,preto som ostala trosku mimo z toho :( u mna akoby to sposobovala zla poloha tela ale zly pohyb alebo tak-nervy mam pocit alebo cosi podobne. Lebo srdiecko ako take mam udajne v poriadku.Tak ja naozaj neviem :( a opatovne sa mi na ten zakrok zas nechce velmi.Dalo sa to prezit aj vsetko ale raz aj stacilo.
mne tiez povedali ze treba ekg keby sa mi to opakovalo ale to je tak hnusny stav ze som to radsej zastavila,keby som sla s tym na pohotovost a vsetko a by ten stav pretrvaval,asi by ma porazilo :( ale nabuduce keby nahodou,uz asi pojdem.
A kedy ta caka ta druha ablacia?

ivinka123
21. feb 2019

@mamca31 inak a nemas ty nahodou aj panicky zachvaty? to suvisi zas so psychikou a na to sa uzivaju antidepresiva a pod. Lebo taketo stavy mam aj ja a dlhodobo sa liecim na depresiu. Lebo stava sa,ze ludia mavaju taketo stavy,robia im vysetrenia a nic a napokon to je spsobene psychikou-panicke zachvaty a na to zaberaju tie spominane antidepresiva. Clovek tieto zachvaty vsak nevie ovladat :(