Srdce - katetrová ablacia
Ahojte mam ist na vysetrenie katetrovu ablaciu, ale som taky strachopud ze sa bojim. ako to prebieha, je to bolestivy zakrok?viem ze su aj horsie vysetrenia no ja sa bojim, nemam odvahu sa objednat hoc to musim podstupit.dakujem
@iwesska ano,tie zachvaty su velmi neprijemne ako pises. Mne aj tie extrasystoly vadia,neviem si na to zvyknut,citim sa nesvoja. Mozem len pomalu chodzu lebo to srdce mam uz velmi slabe,cvicenie nepripada do uvahy. A po tych ablaciach nedokazem ani na 1.poschodie vyjst,musim sa vydychat. A mam to z prechodenej choroby,ale vobec o tom neviem :-/ ziadna chripka ani nic :-/
@mamca31 Aj ja beriem Betaloc.☺ No ja som mala akurat Holtera,ked sa rozutekalo na 180,aj zachranka tu vtedy bola,takze bolo to zachytene. Vycerpana som z toho bola strasne,ale ze cely cas bol sin.rytmus,len s KES. Vraj to nevychadza u mna priamo zo srdca,ale z nervov,co riadia srdce a to nevedia opravit😩
@tncka To je hrozne😢 A kolko mas rokov ak sa mozem opytat? Lebo ako som citala je to skor choroba od 60r+.Ja mam prolaps mitralnej chlopne a bola som upozornena,ze pozor na infekcie,vsetko vylezat,lebo to moze sadnut na srdce. Tak ked mam teplotu,alebo kasel sopel a citim unavu,len lezim/sedim.
Ale je mi baby po tejto debate hodne ťažko 😔
@liv1 uz aj mne, je to hrozne. Ja som predtym nevladala ani po schodoch, hned som bola hotova, po ablacii citim rozdiel, dufam, ze to bude uz len lepsie. Nie je to ono a mam velakrat divne pocity, aj stavy, ale verim tomu, ze sa to upravi a bude dobre a hlavne, ze tie arytmie fakt odstranili..
Baby, prosim, tie co mate extrasystoly, ako to vnimate? Mne sa zda, ze od ablacie ich citim viac, alebo sa prehnane pozorujem, dovtedy som s tym problem nemala. Aj dnes z normalneho rytmu mi zacalo raplovat, ani neviem, ci to bolo ono, alebo nieco ine, uz ledva cakam kontrolu 8.okt.
@liv1 skusam byt kludna, ale tie tachykardie ma tak vycerpali a vystrasili, ze to nie je lahke. A mne to zvyklo srdce vybehnut aj z takychto zaskokov, takze o to horsie. Furt sa sledujem, inak, ked robim v klude veci, napr upratujem a tak, tak si to nevsimam.ked si ich vsimnem, tak mi nie je vsetko jedno. Ach.. ja som ich relativne mala malo na holteri oproti tebe len 900, ale to som si ani nevsimla, no teraz si kontrolujem pulz na zapasti, jak sisi :D
@liv1 hej, 900 a to som si nevsimala, len od zakroku :D. Ale ja sa viac bojim tych tachykardii, lebo sa mi to zacalo niekedy aj z tych preskokov. Takze ja sa nebojim priamo tych extrasystol, ale toho, ze mi z toho vybehne srdce. Je to strasne onicom pocit pohyb by urcite pomohol, ale ked sa prechadzame a mne buchne srdce vedla, tak chytam paniku. Nebolo mi vsetko jedno pri cca 200pulze sakra. Ale ked sa zamyslim, ako mi bolo fajn pred rokom, to ani pravda nie je. Taka zmena :(
A ake mate extrasystoly,komorove,ci supraventrikularne? Tie SV su vraj absolutne banalne,ale KES,ked ich je vela mozu oslabit srdce,aj komorova fibrilacia moze vzniknut. Ja mam prave tie komorove,tak mam vacsi strach. Ja citim asi tak 5 za mesiac. Ale na Holteri sa zaznamenali aj take,co som necitila vobec,to je horsie,ze clovek to ma a ani nevie ci sa to zhorsuje,ci zlepsuje.
@iwesska ja neviem, urcite to nie je take hrozne, kedze u mna riesili tri tachyarytmie, a extrasystoly tie vobec, tak ja si myslim, ze tie su ok, ale aj tak ich pocitujem viac po zakroku, ale je to u mna mozno prave tym, ze sa moc sledujem. Mala by som sa viac uvolnit, ale ked som ok, a idem von s detmi napriklad a vtedy zacitim nieco, tak mi ide pulz hore a moze to byt od strachu, ale aj nemusi. Keby viem, ze to robi uz len psychika, tak idem k dr, nech mi da nieco, aby som nepanikarila. Mesiac som sa mala ok, az kym to na mna neprislo v tescu. Podla kardiologicky to bolo skor 80% z paniky. A 3mesiace sa to srdce hoji, takse objavit sa to moze obcas.
@liv1
No tak co uz,clovek ked to ma,moc s tym aj tak nenarobi. Ale vraj az cez 30 000 ked ich je,tak potom moze prist k oslabeniu,ale to sa davaju lieky na to,aby sa to upravilo. Ci ty uzivas lieky uz teraz?
@mamca31 No hej,panika a srdce,to ide ruka v ruke. Ja ked som mala par krat tych 160-180..tak tiez ma mykne uz vzdy ked zacitim zrychlenie,ze "Boze zas je to tu!" Ja to cez den ani nemavam. Ja to mam v noci.Prebudim sa na to a to je sialene,kym pridem k sebe a zistim,co sa deje,az potom dostanem strach
No neviem, ako ti to vysvetlim, ak to pozorujem, je to taky pocit, ako keby to srdce preskocilo, ci viackrat udrie alebo ako.ked si chytim pulz na zapasti, je to citit, ze udrie viackrat. Ale ja mavam aj duplety, kedy udrie dvakrat, predtym pocit stiahnutia srdca, hlavne ked lezim. Mala som to aj na monitore po ablacii, ale povedali, ze to aj mat budem.mozno liv ti to vysvetli lepsie
@mamca31 ale ze ako si si to namerala??
@natalierusnakova to bolo na holteri zachytene a mala som to v sprave. Mala som tam kuplety, duplety, triplety, extrasystoly pocet a aj tachykardiu zachytenu 🙂.
@mamca31 aha ja som holter nemala! skusim pozriet do spravy, ked tak citam mate prehlad len ja vobec, som zvedava! inak si ok? lepsie? toho 8ho daj vediet ako dopadla kontrola!
@natalierusnakova oki, urcite dam vediet. Mam sa vselijak, nie je to stale 100%ne, myslela som, ze to bude lepsie, no uvidime. Chcela by som vediet, ci tie pocity su len vyvolane rozmyslanim a pozorovanim sa, alebo mi tam daco ests ostalo. Dufam, ze prva moznost 🙂 nechcelo by sa mi znovu na zakrok :/

@liv1 zadychavala som sa velmi pri takmer minimalnej namahe. Nedokazala som si ani snurky zaviazat,dychavica riadna pri prejdeni z obyvacky do kuchyne a to byvam v byte