icon

Srdce - katetrová ablacia

barbora286
14. okt 2015

Ahojte mam ist na vysetrenie katetrovu ablaciu, ale som taky strachopud ze sa bojim. ako to prebieha, je to bolestivy zakrok?viem ze su aj horsie vysetrenia no ja sa bojim, nemam odvahu sa objednat hoc to musim podstupit.dakujem

natalierusnakova
24. aug 2020

@irusa no píš ake to bolo????

irusa
24. aug 2020

@natalierusnakova asi mám iný prah bolesti. Znášala som to dobre. Osobne som zavádzanie katetrov ani necítila. Tým ,že mi vyvolavali tu arytmiu dalo sa to v pohode zvládnuť, nakoľko tento stav už dôverne poznám. Pálenie sa tiež dalo zvládnuť taký mierny tlak a pocit akoby tepla na hrudníku. Trvalo to cca dva a pol hodiny. Práve ležím na izbe a musím mať nohu vystretu 12 hodín. Katetre mi dávali len cez žilu v oblasti slabín.

irusa
24. aug 2020

@natalierusnakova prvú hodinu vyvolávali arytmiu, druhu hodinu vyvolávali arytmiu s pálením a poslednú pol hodinu kontrolovali,či sú už všetky miesta

natalierusnakova
24. aug 2020

@irusa uaau no super už to máš zasebou🙏pre mňa bolo najhoršie keď to viedli zhora 😬😬tak super že ti to spodkom urobili😉dávaj bacha na tu nohu lebo mne aj po tých 10hodinach keď som išla na wc začalo krvácať ale fakt že mláka😳...
A kto ti to robil?oddychuj potom si napiseme

irusa
24. aug 2020

@natalierusnakova primárka Mišíkova...

irusa
27. aug 2020

Žienky dnes mi vybehol tep na 109... myslím,že je to hlavne psychikou, nakoľko sa stále sledujem... z každého vynechanie chytím paniku,že sa mi to vráti...som z toho neskutočne v strese a pritom mi povedali,že odstránili všetko...ja už neviem ☹️

natalierusnakova
27. aug 2020

@irusa ako vklude?ci ako ti vybehol?

irusa
27. aug 2020

@natalierusnakova z ničoho nič..taký pocit strachu na mňa prišiel

irusa
27. aug 2020

@natalierusnakova teraz som si dala tabletku na nervy

irusa
27. aug 2020

@natalierusnakova najprv mi vybehol tlak a potom tep

natalierusnakova
27. aug 2020

@irusa čo ti dali ten anopirin na mesiac asi že?máš brat ešte niečo?

irusa
27. aug 2020

@natalierusnakova len anopirin

csipcsip000
31. aug 2020

Ahojte tiež ma čaká ablácia v NUSCH termín ešte nemám neskutočne sa toho bojim ....zatial som na liekoch uz pol roka ...

irusa
31. aug 2020

@csipcsip000 pokiaľ nemáš žiadne iné ťažkosti napríklad reumu, bolesť kĺbov,tak to zvládneš..inak máš aký problém arytmiu ?

csipcsip000
31. aug 2020

@irusa ja mam supraventrikularnu tachykardiu za 2 mesiace v januari a vo februari som bola na pohotovosti 3 x neslo to zastavit 2 hodiny ..pulz 220 ...inak tym trpim uz od destva ale vzdy to islo sameee od seba zastavit...az tohto roku nie tak mi moj kardiolog navrhol ablaciu uz som bola aj v NUSCH v ambulancii uz len cakam na termin ...ale celkovo sa bojim ako budem aj po zakroku ....ci nebudu nejake komplikacie inak extrasystoly mam kazdy den....

irusa
31. aug 2020

@csipcsip000 no ja som to mala 18 rokov, vzhľadom k tomu,že sa mi pridruzila aj iná arytmia tep okolo 130 a mdloby,tak som to išla vyskúšať,či mi to nepomôže..vraj z ich strany je to už v poriadku,len ja si to teraz musím upratať v hlave... Určite to toho choď ..na zákrok chodia aj 70 ročný a zvládnu to

csipcsip000
31. aug 2020

@irusa kolkokrat vyvolavaju tu arytmiu pocas zakroku a ako dlho to trva ?

irusa
31. aug 2020

@csipcsip000 dve a pol hodiny...prvú hodinu vyvolávali, druhu vyvolávali a pálili a pol hodinu vyvolávali a kontrolovali

mischel03
31. aug 2020

Ja som mala to isté, neboj,bude to ok.
Mne robili 2.5 hod. Vyvolávajú dovtedy kým to všetko nenájdu....dve a pol hod. Je asi tak normálne....pred nami bola baba,ktorá tam bola 6hodin,nevedeli jej to nájsť....ale neboj,nie je to hrozné....

irusa
31. aug 2020

@mischel03 a ty si odvtedy ok ?

csipcsip000
1. sep 2020

Ako ste sa citili hned po zakroku ? Je to velmi vycerpavajuce ?

irusa
1. sep 2020

@csipcsip000 v pohode...len mám pocit,že mne to poriešilo len časť problému, nakoľko včera pri telke sa mi z ničoho nič zvýšil tep na 105 a aj tlak 140/95... pevné verím,že sa to upraví, nakoľko mám pocit,že ten horší stav mi naďalej pretrváva..lebo tep u mňa tých 230 bolo ľahšie prekonať ako 105 a k tomu mdloby

mischel03
1. sep 2020

@irusa ja som bola v novembri a zatiaľ ok.

mischel03
1. sep 2020

@csipcsip000 mňa to nebolelo,bolo to len nepríjemné....hlavne keď to vyvolávajú ale inak potom ok,len určite si treba hneď pýtať lieky od bolesti chrbta....musí sa ležať na chrbte a ja som nespala celú noc od bolesti.....

csipcsip000
15. sep 2020

Ahojte ako sa mate ? Vsetko v poriadku ?

irusa
15. sep 2020

@csipcsip000 zatiaľ sa mi stavy nad 200 nevrátili

natalierusnakova
15. sep 2020

@csipcsip000 ahooj už máš termín?

csipcsip000
15. sep 2020

@natalierusnakova ahoj ešte nie pred 7 jula som bola v NUSCH a pred tym som cakala este 5 mesiacov takze spolu cakam uz 7 mesiacov na termin

natalierusnakova
15. sep 2020

@csipcsip000 hmm to je dosť🙄mne tiež hovorili že sa čaká aj rok 😏len nakoniec to išlo rýchlejšie!a ako ti je?

csipcsip000
15. sep 2020

@natalierusnakova beriem lieky concor 5 mg a rytmonorm 2 x denne 150 a uz 7 mesiacov som bez tachykardie ..nechcem to prekriknut ale mala som aj pocas liekov uz pulz 120 ...a extrasystoly mam kazdy den obcas aj cely den