Srdce - katetrová ablacia
Ahojte mam ist na vysetrenie katetrovu ablaciu, ale som taky strachopud ze sa bojim. ako to prebieha, je to bolestivy zakrok?viem ze su aj horsie vysetrenia no ja sa bojim, nemam odvahu sa objednat hoc to musim podstupit.dakujem
Ahojte, znovu sa pripajam, som skoro dva roky po ablacii, su dni vyborne a horsie, no posledne mesiace, citim akoby vynechavanie srdca kazdy den viackrat, co som predtym nemala az tak a lezie mi to na nervy. Hlavne vecer, ale aj vonku pri chodzi, a citim, akoby ma to chcelo vykotit, niekedy srdce v krku, musim zakaslat.viem, ze su to extrasystoly, ale co s nim, baby, ktore to mate casto, ako si poradite, ja som uz zufala, pojdem na kontrolu, ale neviem.
@liv1 presne 👍
@irusa toto som mala aj ja. A bola som z toho uplne na nervy. Prisaham ti, ze to ma kazdy clovek, niekto viac, niekto menej, niekto to ani neciti. Potrebujes sa len naucit sa nezlaknut. Extra systoly v poctoch aj stoviek denne su neskodne. A ako pisem, srdcu velmi pomahaju vitaminy, mineraly, pohyb, dostatok vody a byt v klude pokial clovek ma tu moznost. Myslim klud-psychicku pohodu
@irusa
@liv1 dakujem baby, skusam byt v pohode, malo stresu, nezlaknut sa, to sa neda, ked mam pocit, ze srdce mi nebije..mne vypalovali tri druhy tachykardii..a stane sa tak 3-4krat za rok, ze mi po vynechani aj vybehne tep, sice uz nie na dvesto ale dajme tomu do 180. Vtedy sa mi trosku zatoci hlava a citim, ze odpadnem, ak si nesadnem a neoddychnem si. Mam lieky, najslabsi betaloc, beriem polku, ale ked nahodou treba, tak si dam znovu. @natalierusnakova ahoooj, ty sa mas ako?
@mamca31 ahooj ja som bez liekov a stavy nemám teda žiadne klopklop,cítim sa fajn tie preklepy sú ale tiež myslím že to magnezko a cvičenie suuper pomahaju a neviem ty už si mala nejakú kontrolu?lebo či ti to ešte netreba tiež nejako doklepnut?
@natalierusnakova ja uz nemusim ist, iba k mojmu kardiologovi, poviem mu to. Na arytmologiu uz nemusim. No neviem, ci by nebolo treba nejak dorobit, isla by som do toho, urcite by vedeli, ktora z tych troch arytmii moze robit problem, podla priznakov.ale zas mi to musia najprv zaznamenat na ekg asi. Ja sa na to budem pytat, ze co a ako..to je fajn, ze ty si ok, to ma tesi 😉😊😊😊
@mamca31 daj vedieť a kedy už ideš na tu kontrolu🤔😬?konečne😁
@mamca31 a ďakujem aj ty budeš ok neboj len asi to chce cas!!!
@natalierusnakova neviem, lebo kvoli covidu som nebola a teraz sa mu neviem dovolat.moja sukromna znama povedala, ze ak sa mi to bude opakovat, mam zavolat do BA a pod kozu mi daju nieco, co robi ekg jeden rok..a ze dva roky po ablacii sa nesmie opakovat arytmia, vtedy je to vraj dobre. Takze tolko som sa dozvedela od nej.
@mamca31 mne povedali že do roka keď sa nevráti tak dobre!🤷baby a prosím vás aké máte tlaky?či tlak máte v poriadku???
Ahojte. Tak ja som po druhej akurát tri mesiace. Nechcem si to prerieknúť ale myslím, že ozaj to potrebuje čas.. pevne verím, že bude len lepšie a tak isto to prajem každému z vás, kto ma s tým skúsenosti.. Kto váha, či ísť na abláciu, tomu odporúčam, pomôže to 🙂
No žienky v pondelok idem na zákrok 😔...stres neskutočný
@irusa
Juuuj držím ti palceky!!!neboj sa
@natalierusnakova včera som bola ešte na covid testy....
@natalierusnakova ďakujem..no stres neskutočný
@irusa ja ti verim len musíš sa viac tešiť ako báť že už budeš mať pokoj👍🍀
@natalierusnakova dúfam,že toto je dôvod tých mojich stavov
Mám to za sebou.. prežila som to....

@mischel03 no za 17 rokov má ešte nekleplo...no pridruzila sa mi teraz aj iná arytmia