Srdce - katetrová ablacia
Ahojte mam ist na vysetrenie katetrovu ablaciu, ale som taky strachopud ze sa bojim. ako to prebieha, je to bolestivy zakrok?viem ze su aj horsie vysetrenia no ja sa bojim, nemam odvahu sa objednat hoc to musim podstupit.dakujem
@mamca31 a ako sa más momentalne ? Ja mam taku zlu skusenost s lekarmi ze sa bojim ze ostanem natom stole :(
@csipcsip000 momentalne pohoda, tachykardiu ako taku nemavam, citim zmeny pocasia, sem tam tlaky, asi 4-5krat mi za 2roky vybehol tep na cca 150-180. Trapi ma teraz vynechavanie, extrasystoly, ked pojdem k dr, tak sa na to budem pytat. V Nusch su lekari v pohode..vystriedali sa pri mne asi styria 😂
@mamca31 aj ja som mala tep nad 220...17 rokov som s tým žila...pálili mi asi 12 miest...no aj napriek tomu si dvihnem tep na 130 - 140 a extrasystoly...vraj je to psychického razu, nakoľko sa stále sledujem ( môže to byť panicka porucha, tetania ).. každý človek má extrasystoly,len nie každý ich vníma...mysle som ,že po ablacii budem mať pokoj
@irusa oh, to moze byt, ja sa odvtedy tiez moc sledujem, kym som to nerobila, nemala som take pocity, ako teraz. Je to hrozne. Ja som mala tachy tiez 15rokov cca, lenze raz za 2-3 roky, naposledy 5rokov nic a potom to vypuklo a kazdy den aj v sede, hocikedy, iba sa mi hlava zatocila a uz to islo. Takze s tym mam aspon pokoj, ale kvoli tymto extrasystolam si zdvihnem tep aj ja...takemu cloveku, co to nezazil, ani neviem vysvetlit, co to je..pri mne, ked sa rozpravali o extrasystolach, tak vraj robia abl od 20000extrasystol za den. No dakujem pekne. Jedna, ze mala 15000 a nerobili nic. Mne sa zda, ze ja to mam odvtedy. 😅
Napriek tomu ze beriem lieky tiez mam extrasystoly kazde den a fakt je to neprijemne vzdy si myslim ze sa mi spusti tachykardia
@csipcsip000 tak toto je už podľa mňa o psychike...ak máš supraventikulárnu tachykardiu neboj sa ...na to sa neumiera...mala som to 17 rokov a minimálne raz za mesiac a žijem..takže pri tejto diagnóze určite nestresuj
@csipcsip000 a to som dva krát rodila prirodzene s touto diagnózou
@irusa ano supraventrikularnu tachykardou mam ale ked som nebrala lieky neslo to samo zastavit uz 4 x som bola s tym na urgente
A raz mi to dokonca 2 hodiny nezastavili davali mi nato v nemocnici magnezium az na JISKE mi nato dali adenokor a tak mi to vedeli len zastavit preto mam z toho uz fakt paniku
@csipcsip000 a čo robíš, keď ti príde zle....
@irusa vzdy si lahnem na bok to mi vzdy pomohlo hned mi naskocilo naspat ale s poslednymi tachykardiami som uz fakt musela ist do nemocnice...tiez tym trpim uz 14 rokov
@csipcsip000 no mne pomohol studený uterák na tvár, prípade vyložiť nohy,alebo si čupnut...tak 14 rokov je už dosť... ľutujem,že som ten zákrok odkladala..za pokus to určite stojí
@irusa ja uz som mala aj detskeho kardiologa ale vzdy to preslo po minute a nikdy to nevedeli zachytit az teraz tohto roku 18 januara...a odvtedy mi uz moj kardiolog pre dospelych odporucil na ablaciu
@csipcsip000 tak určite chod do toho
Tiez tak..je to hrozne. Ablacia pomoze, bude lepsie 😉..
Som rada ze vznikla tato diskusia pretoze ludia v mojom okoli si to ani nevedia predstavit co to mam
@csipcsip000 ahoj ,no my sme asi celkovo ten istý prípad🤔🙃neboj sa,vôbec ti to nepomaha...ja som síce zo začiatku bola tak isto vystrašená lebo som ani netušila že niečo také vôbec j e ale teraz teda po tých skoro piatich rokoch klopklop!!!záchranka bola u nas ako doma🤣🤣🤣😔tiež len ten adenocor zabral a to máme do nemocky skoro hodinu cesty sanitkou☝️😬úplne ti rozumiem ale bude dobre🙋🍀
@mamca31 ahoj🤣
@csipcsip000 mne kardiológ odporucil Vagové manévre a mne tie pomohli. Ide akoby si chcela tlačiť na stolicu....vraj je tam nejaký nerv, ktorý to potom zastavuje tachykardiu....
@mischel03 áno áno presne aj mne zabralo!
@natalierusnakova ahoooj 😊😊😊
@mischel03 ano to som skusala doma aj v nemocnici a dali mi fukat do sacku a potom hore nohy a taketo ale nic nepomohlo len do zily ten adenocor 😣
@csipcsip000 vidíš a mne zakázali nohy hore vykladať🤦🏻♀️každý inak ...
@natalierusnakova ja si tiez myslim ze by sa nemali davat hore nohy ...ja neviem co je to za nemocnicu
😡
@csipcsip000 tak vraj to zaberá len malému množstvu pacientov s touto diagnózou.....Som rada,že som zvolila ablaciu a nemusela som sa dostať až do ťažkých stavov ako poniektorí píšu.
Baby a pulzy mate po ablacii ake ? Lebo ja aj bez zachvatu som mala minimalne vzdy 90 teraz s liekmi je to uz lepsie
@csipcsip000 80 -85

@csipcsip000 Mne nasli 3tachykardie a robili mi to 4, 5 hodiny..v Nusch. Ale pohoda.. Vyvolali velakrat, nebolo to prijemne, ale cely cas sa s tebou bavia. Ak mas len jednu a nenajdu nic, tak to trva menej 😉