Srdce - katetrová ablacia
Ahojte mam ist na vysetrenie katetrovu ablaciu, ale som taky strachopud ze sa bojim. ako to prebieha, je to bolestivy zakrok?viem ze su aj horsie vysetrenia no ja sa bojim, nemam odvahu sa objednat hoc to musim podstupit.dakujem
@majkuska mozno by si mala ist rovno tu fo ke a urobili ti to ist
@majkuska a aspon by si vedela nacom si.ja aom to uz mala dlho ale ja som naozaj taka citlivka a stres moj kamarat uz od skoly.takze jedno s druhym mi robilo problemy.asi budem brat chvilkovo lieky ale na upokojenie nejake mini davky.
@barbora286 ja som to dostala pri druhom tehotenstve od jula 2010 a odvtedy sa to so mnou vlečie. Lenže čo som ja zbehla lekárov, každý sa vyhováral na psychiku. Je fajn, že ti povedali, že máš srdce ok, budeš pokojnejšia. Kedy ťa pustia alebo ťa už pustili? A to by sa tam dalo dostať bez odporúčania nejakého kardiológa?
@majkuska prepustili ma vcera.som pokojnejsia ale to busenie a zrychleny pulz stale mam. No to budem musiet uz riesit s neurologom.nemusi to byt kardiolog staci internista.
@barbora286 ja mam tu istu dg a idem tiez na ablaciu
o necelé dva týždne idem aj ja na abláciu, tie čo ste tam boli koľko ste boli PN ?
@moncici67 ahoj mne tovrobili v decembri. Katetra sa savedu od klucnej kosti na pravej strane a v slabinach a cez tie katetre pustaju do teba impulzy kt. Ti zvysuju pulzy. A viem ze ked najdu nejaky problem. (Teraz ma jak na truc nenapadne ako sa to presne vola) yak ho hned odpalia. A to citis len take teplo. Mne to robili skoro 2 hodinky. Pri zakroku si pri vedomi .
Kocky zdravim.ja mam ist tiez no odkladam.momentalne som na liekoch a zatial mi zrazaju pulzy dole.
@barbora286 a bolelo to vysetrenie? ci len si citila teplo? da sa ten pocit niecomu pripisat? a po zakroku si tam este kolko ostala?
@moncici67 no bola som tam este potom 2 dni. No nechcem ta strasit mozno len ja som mala smolu na lekara. Katetre zo slabin neboleli len boli neprijemne ale od klucnej kosti sa ta bolest neda opisat. V zivote som to nezazila ale baby na izbe vraveli ze to neboli. Len mne tie katetre od klucnej kosti daval,, bez pristrojov,, a nedarilo sa mu to a potom ked konecne pozrel cez pristroj ta povedal ze mam ju posunutu ☹ takze ma tak podrazdil ze ma to bolelo este 2 mes po zakroku
@barbora286 a samotné to vypaľovanie či ako to nazvať ťa nebolelo? A ešte otazocka čo si mala oblečené?musela si mať to oblecko s holým zadkom? 😃
@moncici67 vypalovanie nebolelo. A nemala som to pyzamo skor povedane nemala som nic na sebe. 🙂 tiez som si nato musela zvyknut ked okolo mna behalo vela mladych chalanov 🙂
@barbora286 a keď ťa to pri tej klucnej kosti tak bolelo tak ti nedali nič na bolesť?
@moncici67 nie onibto opichaju ale ja uz to mala tak rozvrtane ze ma bolel kazdy pohyb tej kanyly . Ale zvladnes to
@barbora286 a oni opichaju len rez cez ktory ide ta kanyla
@barbora286 akoze si tam úplne hola ležala ? Ani žiadna plachta nič?
@barbora286 a musela si byť nejaký čas aj doma alebo si mohla po príchode domov hneď fungovať?
No ked do mna vrtali tak uplne hola potom asi polhodinku ked cumeli do pc tak ma zakryli a potom ked zas vrtal zas som bola odkryta
@moncici67 ja som na materskej. No keby nie tej bolesti tak funguje sa normalne. Len ja som s rukou nemohla dlho hybat
@moncici67 takze si myslim ze tsm nieje dlha pn-ka
@barbora286 a pomohol ti tento zákrok?
Mne toho potom zistili viac hlavny problem bol niekde inde nie v srdci. V srdci bola len malicka chybicka kt. ,tie stavy nesposobovala
Baby uprimne čo ste sa na to dali zavidim. Mňa kardiolog postrašil s tym teraz v zime mam isť na kontrolu a pred týždňom mi znova prišlo zle. Ale ja sa toho zákroku tak strašne bojím.
Ahoj.ja som bola na tom pred 10-rokmi.a nakoniec mi ako sa hovori nic nic neodpalili lebo by mi odpalili to co tam ma ostat a museli by mi dat strojcek.tak som na liekoch

No vidis super si to zvladla. A ked je srdce zdrave keby si na to nesla tak vy to preslo, inac posledni dni mam uz aj ja sa dost zadychavam a tiez mam stale rychlejsi tep. Drzim palce