Srdce - katetrová ablacia
Ahojte mam ist na vysetrenie katetrovu ablaciu, ale som taky strachopud ze sa bojim. ako to prebieha, je to bolestivy zakrok?viem ze su aj horsie vysetrenia no ja sa bojim, nemam odvahu sa objednat hoc to musim podstupit.dakujem
@majkuska no vysvetlili mi to takto:ze mam pri sedci jednu nadbytocnu cestu oni to tak volaju co sposobuje arytmiu a keby mi ju odstrania tak by sa odstranila aj ta co tam ma ostat lebo su blizko seba a potom by som musela mat kardiostimulator a preto mi dali na to lieky.dufam ze som to napisala aby si porozumela
Tak baby ja som sa rozhodla vyskúšať moju arytmiu liečiť akupunkturou.v utorok začínam 🙂 ak nezaberie začnem riešiť ablaciu.ale ja verím že pomôže a vyhneme sa zákroku 🙂
@moncici67 no tak daj potom vediet
@inulienka11 uz teraz som pochopila
Ahojte, som po ablacii, dopadlo to dobre, čo sa týka bolesti bolo to znesiteľné.
Tak super,ja som mala vcera arytmiu,mam.holter na 14 dni,tak som zvedava ci nebude potrebna dalsia ablacia
Ja mam čerstvo po ablacii. Roky som váhala, či si to mam dat urobiť. Bála som sa, že to pokazia a skončím na kardiostimulatore. Ale búšenie sa zhorsovalo a nakoniec som sa objednala. Keď mi prišiel poštou termín, povedala som si, že na to nebudem myslieť. A ani som nemyslela na nič negatívne, nechcela som si to privolať. Do posledného dňa som si nakladala a robila na záhradke a podobne. Rozplakala som sa až keď ma viezli na sálu, bála som sa aj bolesti a všetkého. Ale nebolo také hrozné. Oblepili ma vselijakymi studenými náplasti, pozakryvali. Najprv mi to lekár v slabine umrtvil, ale okrem injekcie mi tam napichal aj nejaké drôtiky a do nich ešte niečo plastové a touto prípravou zasuval katedre až k srdcu. Povedal, že ten začiatok je najbolestivejsia časť. Ale bolelo aj zavádzanie katetrov. Ale nie celú dobu, iba občas niekde na sekundu dve. Napríklad mi vystrelila bolesť do stehna, alebo v oblasti rebier a brucha. To hneď aj preslo. Keď zaviedol katedre do srdca, srdce sa rozbusilo a samotné ablovanie som cítila ako pálenie. To bolo nepríjemné, ale trvalo možno 10 sekúnd, samozrejme viackrát s prestávkami. Nakoniec mi dali do žili ešte nejaké liečivo, ktoré mi rozbusilo srdce a potom lekár povedal, že už je to hotovo. Cele to trvalo asi 75 minút. 6 hodín som nemohla hýbať nohou. Ale keďže som sa nemohla vycikat polezacky, tak mi priniesli k posteli takú stoličku - WC a už asi po hodine po operácii, som zliezla z postele. A po 6tich hodinách som pekne chodila. Jasne noha ešte boli, ale zostali mi tam 4 smiešne malé ranky. Som 4 deň po operácii a srdiečko búši, tak ako povedali, síce začne búšiť viac, ale nerozbehne sa ako predtym a hneď to prejde. Ale to by malo tiež do 2 týždňov prestať. Takže, keby sa mi to vrátilo (zrástlo), tak by som určite išla zase. Nie je to nič hrozné. Takže sa nebojte, ak to mate ešte pred sebou.
Ahoj, ja idem na elektrofyziologicke vysetrenie srdca v ablacnej pohotovosti, som objednaná v auguste.u mňa to vyzerá na wpw, čiže mám tam vraj navyše dráhu,ktorá mi spôsobuje ťažkosti,ako tachykardia a pod.uz som z toho strašne unavená, tak sa teším na ten zákrok,dúfam,že to bude v pohode.
@mianatalia87 ahoj, ja mám podobne problémy, na ablaciu idem za necelé tri týždne, chcem sa spýtať, je to u Teba teraz dobre? Čo Ti zistili, kvôli čomu si mala taký pulz?a keď to vyvolajú, aký je to pocit?myslím to trvá len chvíľku asi,že? Mám toľko otázok, neviem si to predstaviť, tiež budem hore.
@mamca31 ahoj no ked mozem ja odpovedat som mesiac po zakroku a da sa povedat ze fajn, len to stale citim taky zvlastny pocit je to! o zakroku nepisem asi to uz mas za sebou!? ked ano rada by som vedela ako sa citis ty?
@natalierusnakova ahoj, ja už mám po zákroku hej, v stredu budú dva týždne a mne našli tri tachyarytmie, robili mi to 4a pol hodiny, no hrozne ako, ja som predtým už nič nevládala, teraz je to už lepšie, nehovorím,že na sto percent, mám aj ja zvláštne pocity, hneď ako sme prišli domov po schodoch sa mi zatočila hlava s taký zvláštny pocit som mala a rýchli pulz, ale len chvíľku.teraz ešte zvyknem mávať ráno alebo niekedy aj cez deň také, ako keď som predtým cítila, že mi nabehne srdce a teraz sa mi nezrychli a možno mozog to ešte robí a srdce sa i tak hojí vraj tri mesiace.ja som písala mail lekárovi, či je to normálne a vraj áno, môže sa to vyskytovať.ale bude to len lepšie, tak dúfam. A ty máš aké pocity?možno tiež také, čo aj ja, alebo niečo podobné, neviem to opísať.
@mamca31 ahoj dakujem som trosku kludnejsia🙂 presne take stavy mam aj ja ze niekedy ako keby sa mi zrychlil tep ale fakt len asi par sekund a nic. mozno ze je to este stale v podvedomi ze sa clovek boji! mne to robili tri hodiny:(uau uz nechcem ani na to mysliet! no ze vraj vypalili to co tam nemalo byt tak dufam ze bude ok!bola som v kosiciach, v oktobri na kontrolu a medzitym u kardiologa ale ten mi dal termin az v novembri, preto sa pytam takto aspon ze kto zazil nieco podobne! mam znamu ona je uz pol roka na marodke, robili jej to v zime!chodis ku kardiologovi?kde to robili tebe a co povedali kedy mozes fungovat🙂??? sranda aky je clovek pokakany zo vsetkeho ked ma deti, skor som to vobec neriesila... dakujeem za odpoved
@natalierusnakova presne, ani ja som to neriešila, mala som to aj predtým, ale aj tak by sa tým nezaoberali, keď som to mala raz a tri roky nič, potom zas a 5rokov nič, no od februára stále a bolo to len horšie, bola som na frontine a ležala som do termínu.hroza.aj mne vypálili všetky tri, primár povedal, že to bude ok, zatiaľ mám liek polku betaloc, aspirín Protect a neurol na večer podľa potreby.ja idem na kontrolu začiatkom októbra, do bratislavy.tam mi to aj robili.kardiologovi inde nechodím,bola som u súkromnej,aj tej som volala, či sú tie pocity ok, a že áno.po troch mesiacoch sa to už nebude objavovať, telo si asi zvykne,že je to ok.dnes som mala ráno také, že sa mi zrýchli alebo pri vstavani, potom už cez deň ok.stale by to malo byť lepšie.ja už som nechodila nikde, ani do obchodu, tam som ešte nebola, ale von už chodíme.povedali,že za dva týždne sa dá normálne fungovať,ale si myslím,že ani nie.aspon nie tak,ako predtým.tiez sa toho bojím, a myslím na to často,určite je to aj tym
@mamca31 mne sa to stalo len trikrat taky stav ze 200tep isli sme na pohotovost autom, dostala som vyzrat ze preco sme nevolali zachranku, bum a tyzden na jiske! potom som si liecila stitnu zlazu ze vraj kvoli tomu, po porode ze vraj to niekedy ide az do takeho stavu! potpm ked bola stitna zlaza vyliecena, tiez extrem dvakrat ale tiez tak po roku, ale uz som neriskovala a hned som sa objednala do kosic!teraz beriem anopirin mesiac, ale ten betaloc uz nie!prave neviem ci mam surit a hladat este nejakeho kardiologa ze by ma skor skontroloval, alebo pockat co mi povedia oni v kosiciach! mam take divne stavy a to srdce ako keby mi tlacilo alebo ani neviem ako to opisat🙂
a ty akoze si lezala do terminu, to az tak si bola na tom? tiez si mala vysoke tepy a ake? teraz mas kolko cca.?prepac mozem tykat?
Jasne, ja som mala tiez tepy 170-200 uz som nevladala nic robit, na kazdy pohyb mi srdce reagovalo,to az od maja bolo take,ze kludovy rezim,vtedy som mala prekolapsovy stav na ulici pred nemocnicou a odvtedy aj panika, stacilo iba mysliet na to a uz mi isiel tep hore, uz si kazdy myslel,ze to mam panicke zachvaty.v nemocnici mi zachytili wpw a tak si maobjednal arytmolog a tak mi dali termin.no a potom nasli tie tri drahy,vraj rarita aj u nich skusenych,mozno raz za 5rokov tam pride niekto taky.a ano,take tlacenie,ci co ti mam aj ja,je to divny pocit,ale ja uz som rada,ze vladzem ovela viac.aj ked mam aj horsie dni,je to rozdiel.nechceli mi dat uz nic, ale mala som este ten tep trosku rychlejsi niekedy,tak uzivam mini davku.mavam okolo 64-74 niekedy viac, hlavne cez den v tomto teple aj 80, ale mam trosku nizky tlak, aj hlava sa mi obcas toci a kludne si tykajme
ahoj tesi ma! ja mam aj teraz tak 80-90!ze to je v pohode!tlak mam 120na 80ale niekedy mam hniezdicky pred ocami🙂 ja uz neviem! niekedy zase take dni ze uplne v pohode ze sa az zabudnem brzdit, ved okolo deti v jednom kole ved vies ako to chodi🙂))
@natalierusnakova to je v pohode,si myslím, to mám aj ja určite, len už nie vždy to sledujem,keď viac, tak mi začína byť zle, niekedy aj v hrdle cítim,ako keby nabiehalo, potom sa snažím ukľudit. Aj ja mám také dni, že urobim doma všetko, niekedy mi není dobre ani zohnúť sa. Takže verím,že tieto pocity pominú časom. Nie je to sranda, hlavne keď vonku niekde, potom človeka ten strach premôže. Ja zvyknem mať točenie hlavy pritom, keď mi začínalo byť zle aj predtým som to mala.
@mamca31 aj ja verim ze bude dobre, ked sme uz ten zakrok zvladli ze to stalo za to! budem rada ked sem tam das vediet ako sa ti dari a ake mas stavy, predsa to trosku pomaha ked niekto vie o com hovorim a ze nieco podobne zazivame! dakujem prajem vela zdravicka a sil! pa
@natalierusnakova oki, určite sa ozvem, možme si občas aj správu napísať, dám si ťa k obľúbeným, ak môžem. Presne,aj ja som rada, že si sa ozvala, aspoň viem, že v tom nie som sama, a môžme sa poradiť. Dobrú noc
Ahojte, čaká ma tiež ablácia čakám na termín v Banskej Bystrici, neviete ako dlho sa čaká na termín? Už by som to chcela mať čím skôr za sebou, žijem s tým roky, lieky som nemohla, tak som si to zastavovala sama no vždy to nešlo a naposledy po 10 hod. tepe 180 a ležaní na jiske sa našiel kardiológ, ktorý ma doporučil len na abláciu. Ďakujem za každú odpoveď.
@vanmesko ahoj, ja som bola v Bratislave a čakala som 2mesiace. Bolo to strašné dlhé pri takých stavoch.ale už som po.neviem v BB ako dávajú termín, viem, že mne suril lekár, kvôli deťom a kvôli prekolapsovym stavom, možno aj tebe budú šíriť, keď je to až také, že toľko hodín si mala.

@inulienka11 ako mam tomu rozumieť. Čiže v srdci nebol problem? A prečo si na liekoch.