icon

Srdce - katetrová ablacia

barbora286
14. okt 2015

Ahojte mam ist na vysetrenie katetrovu ablaciu, ale som taky strachopud ze sa bojim. ako to prebieha, je to bolestivy zakrok?viem ze su aj horsie vysetrenia no ja sa bojim, nemam odvahu sa objednat hoc to musim podstupit.dakujem

bibuschka
4. nov 2020

@csipcsip000 od februara

irusa
4. nov 2020

@bibuschka od februára ? Ja asi 6 týždňov

csipcsip000
6. nov 2020

No tak mna nechaju poriadne dlho cakat

csipcsip000
8. dec 2020

Ahojte tak uz teda aj ja mam termin na ablaciu 27.5.2021

natalierusnakova
8. dec 2020

@csipcsip000 uff tak dosť dlho budeš čakať😬ale aspoň vieš a zbehne to raz dva...😉

irusa
9. dec 2020

@csipcsip000 držím prsty

csipcsip000
9. dec 2020

@irusa dakujem aj ked viem ze ked pride ten cas velmi sa budem bat

natalierusnakova
9. dec 2020

@csipcsip000 neboj sa len ti pomôžu!!!👍😉

bibuschka
9. dec 2020

@csipcsip000 neboj, ja som sa bala strasne a zbytocne. Teraz sa citim vyborne.
Drzim palce

silviaeli
17. jan 2021

@csipcsip000 ahoj..aj ja som už v poradovníku..termin ešte nemam..ty máš aké ťažkosti??a kde ti to budú robit??
Dakujem

silviaeli
17. jan 2021

@moncici67 presne moj pripad??a ako máš to už za sebou, keďže nejaký ten cas už prešiel..

silviaeli
17. jan 2021

@barbora286 ahoj, prosim ta ktorý lekár ti to robil??
Tiež má to caka a bojím sa neskutočne 🙁

silviaeli
17. jan 2021

@inulienka11 ahoj, takze oni ti až na stole povedali po zavedení katetrov, že nakoniec zákrok nemôžu urobit??
Dobre rozumiem??vdaka...tiež má caka tento zákrok

silviaeli
17. jan 2021

@natalierusnakova presne to poznam..ja som mala 210pulz..zatiaľ 2x, 5r odstup..naposledy v novembri keď mi odporučili ablaciu..a ja sa strasne bojím na ten zákrok objednať , ale už stavy mam take, že srdce preskakuje, keď ľahnem do postele citim búšenie v krku ušiach a pritom pulz Ok..iba 75
No ja neviem, ci to nerobí psychika.🙁

silviaeli
17. jan 2021

@lensam toto sa naozaj veľmi dobre číta 😉super... aj mna to caka🙁..a aké lieky si brala pred tým?

silviaeli
17. jan 2021

@ivinka123 mna ešte len caka 1. tak to ti neodpoviete. len má zaujíma kolko si mala pulz a aký je to daviaci reflex??🤔dakujem za odpoved

silviaeli
17. jan 2021

@csipcsip000
Ahoj..už si po, alebo ešte nemas termin??pises, že 4x si bola na urgente a za aku dobu ??
Tam ti pomohol leb adenosin do žili??
Ja mam to íste..pred 5r rokmi 1. krat 210 pulz ..urgent a adenosin...vtedy mi nepovedali žiadnu diagnózu, iba ak náhodou ešte sa to stane mam skusit tie manévre..
Hneď na druhy deň som bola Ok..nic som neriešila, športovala a žiadne extrasystoli, teraz??v novembri 2krat pulz 210 manévre nefungovali, tak urgent a adenosin..od vtedy vkuse citim extrasystoly, strach, že to pride...hlavne večer keď ľahnem do postele úplný neklud, bojím sa zaspať..cez deň som Ok ak niečo robim..
Takze je to psychika, odkedy viem diagnózu tak odvtedy sú tie stavy..

irusa
17. jan 2021

@silviaeli ja som s tým žila 18 rokov..mám to od 15 ..tep 230 a vyššie.. minimálne raz za dva mesiace...dva krát tehotenstvo a klasické pôrody...v tvojom prípade už pracuje psychika..ak máš supraventikularnu tachykardiu nie je to životu nebezpečné...teraz v auguste som to už musela riešiť nakoľko sa mi pridružila tetania...a nie je to dobrá kombinácia ak jednu hodinu máš tep 140 a vysoký tlak a o hodinu na to supraventikularnu tachykardiu ,kde ti tep vybehne na 230 a vyššie....po ablacii mi ostala už len tetania, nakoľko od augusta som tep nad 200 nemala,tak pevne verím,že sa to už neobjaví...24 februára mám kontrolu vo VUSCH

silviaeli
17. jan 2021

@irusa no áno tetania je tiež nepríjemná?? A ty si musela ísť na urgent a pichali ti adenosin v tých stavoch pri 230, alebo si to vedela ovládať - znížiť sama??
Ja idem 12.2.21 na konzultáciu do Vusch😉 a potom ak sa rozhodnem pre ablaciu tak má dajú do poradovníka..ale bojím sa ako nikdy... a to som prežila help syndróm v tehotenstve😀💪🏻

irusa
18. jan 2021

@silviaeli tri krát som skončila na urgentne

irusa
18. jan 2021

@silviaeli ja som už bola tak na tieto stavy zvyknutá,že už som ani nestresovala... skôr ma zložila ta tetania..to je oveľa nepríjemnejšie

irusa
18. jan 2021

@silviaeli inak veľmi som vďačná za rady a podporu @natalierusnakova ..ešte raz veľké ĎAKUJEM 🙂

csipcsip000
18. jan 2021

@silviaeli ahoj ja mam supraventrikularnu tachykardiu tep 220 mne to budu robit v Bratislave v NUSCH

irusa
18. jan 2021

@csipcsip000 ako často ti takto tep vybehne ?

csipcsip000
18. jan 2021

@silviaeli ahoj termim mam na 27.5 uz cakam 1 rok prvy krat som musela ist na urgent v aprili v roku 2019 potom 2 krat som bola presne pred rokom 19.1 2020 3 krat 19 februara potom mi boli nasadene lieky od kardiologa a ano v nemocnici prvy krat mi pichli magnezium nechali ma tak 2 hodiny s 220 tepom potom ma brali na intenzivku až na intenzivke mi pichli adenocor a vtedy to az prestalo strasny zazitok...aj ja citim stale strach ale ked som nebrala lieky uz som to mala stale ...odkedy beriem lieky je to lepsie ale este stale sa bojim aj ja niekedy zaspat mame strach ktory to poriadne zhorsuje

csipcsip000
18. jan 2021

@irusa davno to bolo mozno raz za 3 mesiace na par sekund inak mam to uz od destva potom od 18.1.2020 som to mala uz aj 3 krat do mesiaca a stale vysoky tep ale od 20.2.2020 beriem lieky na tachykardiu a chvalabohu posledny zachvat na urgente som mala 19.2.2020 odvtedy nic pulz sa mi trosku zvykne zvysit ale tachykardiu som uz potom.nedostala

irusa
18. jan 2021

@csipcsip000 tak to je dobre..asi ti zabrali lieky...viem o čom píšeš nie je to nič príjemné, no pôjdeš na zákrok a budeš mať pokoj

irusa
18. jan 2021

@csipcsip000 ja som mala termín do mesiaca....až som bola z toho v šoku

csipcsip000
18. jan 2021

@irusa to mas dobre ja uz teraz cakam 1 rok v maji idem az

silviaeli
18. jan 2021

@irusa no tak 3x za 10rokov, je ešte v pohode..takze tie ostatne záchvaty si vedela ustáliť sama..ja tiež tak 2x urgent a nimo toho možno 4-5x pulz len do 170, keď som napríklad v horúčave nie o robila na dvore..to som zvládla sama...čupla, zatlačila ako na stolicu..preddychala
Čo sa týka tetanie viem o com píšeš. Má ju moja kamoska a tiež strasne stavy!!ale lieky jej pomáhajú...