icon

Srdce - katetrová ablacia

barbora286
14. okt 2015

Ahojte mam ist na vysetrenie katetrovu ablaciu, ale som taky strachopud ze sa bojim. ako to prebieha, je to bolestivy zakrok?viem ze su aj horsie vysetrenia no ja sa bojim, nemam odvahu sa objednat hoc to musim podstupit.dakujem

inulienka11
19. jan 2021

@silviaeli v BA mi dali rytmonorm,ale teraz uz par rokov beriem isoptin

silviaeli
19. jan 2021

@inulienka11 aha, no ja ani nezistim, že mam tachykardiu kebyze nemam záchvat..pulz som mala tak okolo 90e
Teraz mam 70 odkedy beriem metropol..
A asi sa nedám na tu ablaciu iba ak by som mala dalsi záchvat, aj keď mato dost obmedzuje..bojím sa napr...naplno športovať..

silviaeli
19. jan 2021

@ria6868 presne tak a ty si po ablacii , vsak??
A bez liekov?? Tiež supraventikularna tachykardia??

irusa
19. jan 2021

@silviaeli nie som z ke , 14 a 6 rokov...môžem sa opýtať aké sú to hodinky ? Značku....

irusa
19. jan 2021

@silviaeli mala som také stavy...trošku sa to zlepšilo,no teraz, opäť také obavy

silviaeli
19. jan 2021

@irusa ja som myslela, že pochádzaš niekde z okolia😉keďže máš kontrolu v KE..aj ja mam 6r. syna
Hodinky sú Apple watch, kupila som si ich kvôli tomu, aj spätne napríklad lekarke viem ukazat ..aj pri športe si takto mozem kontrolovať..
Posledný záchvat mam tiež zachytený..to mi išlo srdce ako šijací stroj 4h v kuse😧..potom som 2dni prespala tak má to unavilo🤭
Je to dobra vec, v našom prípade určite áno.. a zmerajú aj EKG , čiže zachytia aj arytmiu..

irusa
19. jan 2021

@silviaeli idem na kontrolu do VUSCH

irusa
19. jan 2021

@silviaeli Apple watch 5 ?

silviaeli
19. jan 2021

@irusa áno watch 5, do Vusch v ke??ci??

irusa
19. jan 2021

@silviaeli áno Košice

ria6868
20. jan 2021

@silviaeli áno, už po dvoch, bez liekov. Predvčerom som bola na kontrolu na kardio, tak ma dal o pol roka na kontrolu ale s výsledkami z Holtera.. A vraj to je normálne tie extrasystoly občas..

csipcsip000
26. feb 2021

Ahojte niečo som počula ze NUSCH služi iba pre covid pacientov je to pravda ? Ablaciu mam 27.5. A to už teraz cakam na nu rok myslite si ze mi zrusia termin ?

natalierusnakova
26. feb 2021

@csipcsip000 ahoj včera o tom hovorili ale či len pre covid?no do mája času dosť😉držím palce
@csipcsip000

csipcsip000
5. mar 2021

Srdce mi hapruje čoraz častejšie lieky mi prestavaju pomahat

irusa
5. mar 2021

@csipcsip000 ako hapruje ? vysoký tep, či exstrasystoly

irusa
5. mar 2021

@csipcsip000 ake lieky berieš

csipcsip000
5. mar 2021

@irusa no extrasystoly su tam vzdy ale uz ma chyta tachykardia predchvilou som ju mala na par sekund a odvtedy mi je zle od srdca

csipcsip000
5. mar 2021

@irusa concor a rytmonorm beriem 2 x denne niekedy 3 x

irusa
5. mar 2021

@csipcsip000 fúúha...inak z vlastných skúsenosti , ak máš supraventikulárnu tachykardiu, tak betablokátory na túto diagnózu vplyv nemajú...jedine tak na sínusovú tachykardiu... v prípade supraventikulárnej tachykardie vagové manévre..... vlastná skúsenosť

irusa
5. mar 2021

@csipcsip000 a ako ti je zle....mndloby, či pocit vynechávania pulzu

csipcsip000
5. mar 2021

@irusa mdloby nastastie nie ale stale ako keby sa mi to rozbiehalo pritom tep mam 69 teraz po liekoch som ale predsa to prišlo 😣

csipcsip000
5. mar 2021

@irusa a hej inak supraventrikularnu mam

irusa
5. mar 2021

@csipcsip000 tak to BB nemajú na to vplyv ak ich berieš...17 rokov som bola bez tabletiek.... posledný rok kedže sa mi pridružila tetánia a paraxsyzmus SVT + sinusová tachykardia som brala rok concor a nemalo to na moje záchvaty žiaden vplyv...inak to čo berieš dosť silna dávka...ja mám obavy zobrat 1/2 concoru, keď mám tep 170 , no supraventikulárnu sa im podarilo abláciou odstrániť, tep nad 250 už nemám pol roka...inak už aj v tvojom prípade robí veľmi veľa psychika

irusa
5. mar 2021

@csipcsip000 inak presne viem, čo prežívaš...mňa sestrička včera, keď som mala záchvat paroxyszmus svt tep 170 tlak 160/85 mdloby...,,vyrazila,, z ambulancie do čakárne - mám čakať, nakoľko má iných pacientov.... dnes už mám zjednaného nového lekára v pondelok idem podpísať zmluvu - inak sestrička je skoro naša suseda a tak pekne sa zachovala...v čakárni boli piati pacienti a všetci na mňa pozerali ako na zjavenie, že mi je zle...ledvo som sa doplazilo do auta po vodu......

csipcsip000
5. mar 2021

@irusa mne zatial pomahali lebo som bola v podstate 1 rok bez zachvatu a concor beriem polovičku rano a rytmonorm 2 x aj ja mam ist na ablaciu v maji ale ktovie ci mi to nezrusia kvoli covidu tiez mavam pri zachvate tepy 220 a ano viem u mna uz vela robi psychika neskutocne sa toho bojim

csipcsip000
5. mar 2021

@irusa tiez som takto nejak dopadla na urgentnom prijme ako ty musela som tam cakat a srdce mi bilo 220 uz 2 hodiny strasne to bolo odvtedy mam z toho paniku

csipcsip000
5. mar 2021

@irusa nechapem ked vidia ze clovek odpadava ako toto mozu spravit

irusa
5. mar 2021

@csipcsip000 no máš tep 170 a ešte ta nejaká k.ava vytočí

irusa
5. mar 2021

@csipcsip000 ono to pochopí len ten, čo si tým prešiel.....

csipcsip000
5. mar 2021

@irusa pravda 😣