Srdce - katetrová ablacia
Ahojte mam ist na vysetrenie katetrovu ablaciu, ale som taky strachopud ze sa bojim. ako to prebieha, je to bolestivy zakrok?viem ze su aj horsie vysetrenia no ja sa bojim, nemam odvahu sa objednat hoc to musim podstupit.dakujem
@irusa neviem moj kardiolog im poslal žiadanku 19.2.2020 mna si tam zavolali 7.7.2020 na konzultaciu a ekg mi robili a potom mi prisiel papier ze zakrok budem mat 27.5.2021 to uz bude rok aj pol čo čakam a mam obavi ze dokonca mi zrusia aj ten termin 😣
@csipcsip000 hrozne
Ahojte, kollko sa teraz caka na vysetrenie v bb? Kolko na zakrok?
@kwetinka12 ahoj ja do Bratislavy na vysetrenie som cakala 5 mesiacov zakrok este len budem mat v maji a to uz cakam rok aj 2 mesiace v BB sa asi caka kratsie
@csipcsip000 ach jaj. Ja do bb cakam vyvyse 3 mes na vysetrenie zatial, zakrok este neviem. Diky za info
@kwetinka12 v KE cca 2mesiace sa caka na zákrok
@kwetinka12 tak ono sa to všetko poposuvalo kvôli corone....ja som bola v novembri v roku 2019 na zákrok a na kontrolu idem teraz v máji... stále má preobjednali lebo sa cítim dobre a vybavovali súrne prípady....
@mischel03 a pomohol ten zakrok teda?
@kwetinka12 ahoj, áno, som úplne fit ale u mňa to bolo podchytené ešte skôr a bolo mi povedané,že sa to bude zhoršovať....ale už sa mi to dialo omnoho častejšie,tak som šla a neľutujem.
@silviaeli najskôr tak 2-3 krát za rok ale potom sa mi to zrazu spúšťalo aj pár krát za týždeň, potom som už nemohla zaspávať na ľavej strane a už sa mi stalo,že sa mi to rozbehlo ak som sa prevrátila v posteli na druhú stranu.....už to bolo často. Pomôcť som si vedela vagovymi manévrami.....ak si to dobre pamätám,že ako sa to volá....proste ako keby tlacis na stolicu.....vtedy mi to prestalo.....
@mischel03 ja som to tiez tak mala ako ty ale potom mne nepomohli ani vagove maniere tak som musela ist do nemocnice a az tam mi to vedeli zastavit ved som to mala uz 2 hodiny neprestajne 220 pulz
@csipcsip000 ja som tiež dvakrát bola pri všeobecnej po hodine a viac zastavovať....a dr. V BB mi povedala,že vagovymi manévrami si vie pomôcť malé množstvo ľudí a aj podľa toho vedia o akú arytmiu ide.....vedia ju bližšie určiť....
@mischel03 mna to tiez uz caka tento mesiac 27 ked si nato spomeniem okamzite stresujem 😣
@csipcsip000 nebojaj ja som to dala 2x👍
@natalierusnakova a ake to bolo? Pomohlo to po tom druhom raze? Aka je prosim dlzka pn? Kde ste to absolvovali? Dakujem 🙂
@kwetinka12 noo dúfam že pomohlo🤔ale myslím že áno od vtedy klopklop......prvýkrát som tiež dúfala a tešila som sa že super,až po polroku som sa odhodlala ísť sánkovať s deťmi a buum😬Už nie 240ale nad180som sa nedostala!predtým to bol extrém!potom že teda ešte mi to dopalia raz do hĺbky🤷.chápem vás a presne si spomínam aká som bola vyklepana a bála som sa aj zaspať ale hlavy hore dievcata!!!bude dobre!choďte do toho keď nechcete byť na liekoch ,chce to čas ale nech to máte za sebou a bude ok.chodte na začiatok diskusie tam sme to všetko preberali s inými dievčatami tiež celé vystrašene a písali sme každá svoje zážitky a rady.uz je teda dosť dlho potom ale naozaj ako by to bolo včera keď som zháňala a pýtala sa tak ako vy a bola som rada že teda niesom v Tom sama že nás je viac s takým istým problémom!🍀🍀🍀
@kwetinka12 a pardon ja v Košiciach a on som bola dva týždne aj keď po zákroku vám povedia že supsup do roboty😅len teda bez námahy nooo a po druhom pokuse som bola doma mesiac!
@kwetinka12 tak nám za PN nikto nič....akurát 4-5 dní nesoferovat, nechodiť poschodoch a nedvíhat ťažké....to z dôvodu aby sa miesta vpichu do veľkých žil,kde sa zaviedli katetre,nerozkrvacali....
@mischel03 áno hlavne kvôli tomu!mne sa noha rozkrvacala aj keď som poctivo ležala tých 12h.po zákroku no keď som sa dvihla na wc tak sa mi spustila krv a teda pekná mláka podomnou😬potom kým to zastavili🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️bože teda riadne mi lepilo...
@barbora286 ahoj..a nasli ti tam tu drahú navyše??odpalili??a ako sa cítiš, odvtedy všetko Ok??
Pytam sa, ale asi chapes,..tiež mi odporúčali ablaciu a prežívam to čo ty pred tým☺️
Dakujem za odpoved..
@csipcsip000 držím palce, nech všetko dobre dopadne ☺️
@silviaeli dakujem 🍀
@natalierusnakova tak v BB nechávajú ležať dlhšie.....hotová som bola o 12:00 a vstať som mohla až ráno o piatej aj to som už prosila sestričku,že mi roztrhne mechúr.....
Inak baby, ja sa teším...teraz cez týždeň som bola na kontrolu po 1,5 roku po zákroku a som vyhlásená za zdravú,že nemusím chodiť už k srdciarovi......takže za mňa ablacia je super riešenie!!! 😊
@mischel03 super gratulujem😁mňa čaká kontrola koncom mesiaca...tak som zvedava.prosim ta dali ti aj holter teraz pred kontrolou??
@natalierusnakova ty chodíš stále na kontrolu ??? Ja som bola po pol roku a už nemám chodiť... prípade,ak by nastal nejaký problém

@csipcsip000 ale nechápem ..to fakt toľko ľudí čaká na abláciu v BA...minule som stretla jednu tetu na kardiologii a termín mala do dvoch týždňov vo VUSCH od objednania...ja tuším do piatich ......