Srdce - katetrová ablacia
Ahojte mam ist na vysetrenie katetrovu ablaciu, ale som taky strachopud ze sa bojim. ako to prebieha, je to bolestivy zakrok?viem ze su aj horsie vysetrenia no ja sa bojim, nemam odvahu sa objednat hoc to musim podstupit.dakujem
@csipcsip000 Ja tiež som sa pýtala na behanie a cvičenie a že aj dva tri mesiace mám počkať a postupne aby sa to nevrátilo a tak mi to chýba teraz 😐 a tie preskoky búšenie tiež pretrvávajú ale už bol deň dva keď som nemala
@silviaeli v B.Bystrici do pol hodiny som bola hotova
@lia123456789 och super…a ako sa máš ??je to už v poriadku??..tiež si mala záchvaty vysokého pulzu??a ako často??
@silviaeli Áno Parox.SVT raz týždenne také prebuchavanie a dva krát som bola v nemocnici na adenozin a po zákroku každý deň búšenie preskoky ale pár dní je už pokoj tak dúfam už to bude lepšie a lepšie 😊
@lia123456789 aj mna to caka, strasne sa bojím..držím palce, aby si už mala navždy pokoj od takýchto stavov😉
@silviaeli Neboj sa nie je to nič hrozne. Aj ja som sa bála ale strach bol horší ako samotný zákrok.
Ak by bolo potrebné absolvovala by som ho znovu.
Ale je pravda že som mala šťastie hneď mi to našli bolo to tam kde aj predpokladali fakt pol.hodka a bola som po 😊 Držím palce ptm napíš že čo ako 🍀
@lia123456789 Dakujem krasne za povzbudivé slova☺️Ešte stále nie som na čakačke..ale uz na 90% som presvedcena, že to chcem mat za sebou..takze do konca júla sa prihlásim a budem cakat na termin🙈a určite napisem, až budem po😉
Brala si aj nejake lieky pred zákrokom..??
Ja ináč od novembra, vtedy som mala 1.záchvat po 5rokoch a dali mi metoprolol a dodnes 10kg hore..tak uz kvôli tomu sama na seba tlacim, aby som nemusela tie lieky brat a mohla spokojne cvicit a chudnut..
@silviaeli Nie nebrala som žiadne lieky ani pred ani po zákroku. Vraj na môj typ arytmie by veľmi nezaberali. Tak som rada že hneď mi odporúčal môj kardiológ túto cestu. Predsa som mladá a som rada že nemusím brať žiadne lieky. Tak šup do toho. 😊 Na zákrok sa čaká aj pol roka a najhoršie bolo to čakanie že aké to bude na to som každý deň myslela...Fakt ako budeš ľutovať že si sa na to nedala skôr 😉 Mňa hneď objednala sestrička a hneď aj termín som dostala. Len to čakanie a ešte keď je toto covidove obdobie 🤷
@lia123456789 aha ja mam supraventrikularnu tachykardiu a mala som vždy trocha vyšší pulz preto lieky..nie nezaberajú od kedy ich beriem už som mala záchvat na 210tep 2x, raz som si pomohla sama a raz museli adenosinom..veru najhorší je strach preto sa Vás tu dievčat čo to máte za sebou pytam a pytam🤭…
Hlavne si uvedomujem, že sa budem bat odist z SK, že čo ak práve vtedy to na mna pride ked budem napríklad niekde na dovolenke🙈..
Ale všetky ste má povzbudili takze určite sa nato dám☺️
@csipcsip000 Ahoj.. Ako sa cítiš? Pretrváva búšenie? Pomaličky budeme mať 2mesiace po zákroku som kukla aj ten istý deň nám robili zákrok.
@lia123456789 ahoj dobre sa citim obcas to busenie tam este je ale zatial som tachykardiu nemala a citim sa celkom dobre a ty ?
@csipcsip000 Aj ja predvčerom som zaznamenala také veľmi veľmi slabulinke búšenie ale inak už tri týždne nič len cítim akoby chcelo niekedy tak naskočiť ❤️ ale nenaskoči..dúfam nám bude už len lepšie a lepšie 🙏
@lia123456789 presne to iste citim aj ja ako keby to uz chcelo naskocit a dufam aj ja ze uz snad budeme v poriadku 🍀
Ahojte, chcela by som sa vas spýtať, je ablacia srdca spoplatnena alebo to hradi zdravotna poisťovňa? Mam paroxyzmalnu supraventrikularnu tachykardiu uz dlhe roky a uvazujem nad týmto zakrokom.
Dobrý deň, som po ablácií takmer 10 mesiacov no stále pociťujem preskakovanie srdca (extrasystoly, fibriláciu?) akoby chcelo srdce nabehnúť na záchvat no nenabehne (podľa holtera mám supraventikulárne extrasystoly no je to mimoriadne nepríjemné) ..Celkovo som záchvat zatiaľ nedostal no tieto preskoky som pred abláciu tak často nemal....chcem sa opýtať či je tu niekto, čo je dlhšie po zákroku a má podobné problémy, prípadne či to časom zmizne ďakujem..
Som rok po ablacii
@paul0 ja som na zakroku nebola, ale prave kvoli extra systolam mi to odporucali istu dobu. Velmi dobre ale zabral jeden liek. Vraj na arytmie su velmi dolezite mineraly, vitaminy, pohyb a zdrava strava. Stres to zhorsuje, mne aj jedlo napriklad, ci zas prilisne namahanie. Ale vraj cvicit mozem. Beries magnezium pravidelne?

@silviaeli ty kedy ides na ablaciu a kam ?