Srdce - katetrová ablacia
Ahojte mam ist na vysetrenie katetrovu ablaciu, ale som taky strachopud ze sa bojim. ako to prebieha, je to bolestivy zakrok?viem ze su aj horsie vysetrenia no ja sa bojim, nemam odvahu sa objednat hoc to musim podstupit.dakujem
@liv1 magnézium neberiem ale beriem concor 2,5 jednu tabletu denne. Na extrasystoly mi to ale nepomáha...pravdepodobne sa vrátim k rytmonormu nakoľko takto si to ďalej neviem predstaviť...(s tepom ale problémi nemám - keď sa vystresujem tep mi vyskočí aj na 140 - vždy sa to ale ukľudní )
Ja som iba 3 mesiace po ablacii ale tiez teda musim brat liek concor cor 2,5 polovičku beriem tep mi tiez niekedy vyskoci ale tachykardiu som zatial este nemala iba pocity ako keby mi to malo nabehnut
@csipcsip000 Aj ja pociťujem také krátke búšenie ešte stále tak ako predtým 😏🤷a na kontrole si už bola tam kde ti to robili? Ja mám kontrolu až v novembri v B.B
@lia123456789 ja idem na kontrolu teraz 30.9 tak uvidime
@lia123456789 ahoj môjmu 15 ročnemu synovi budú robiť abláciu. Má paroxyzmálnu tachykardiu. Pri záchvate mal tep 233 mysleli sme že oxymeter zle ukazuje. Záchvaty mal zatiaľ iba pri prudkom zohnútí dolu hlavou. Pomohol ti zákrok ? Ako sa teraz cítiš ?
Veľmi sa bojím ako mu to dopadne.
Ďakujem za odpoveď.🍀
@lucianinka ahoj, ak mozem napisem ti moju skusenost..😉..ja som mala zákrok 30.9.21 ..pred tým som mala záchvaty už kazde 3mesiace aj úplne v klude, pulz 210..
Brala som už aj lieky..
A neľutujem, že som to podstúpila..citim sa už Ok..do mesiaca od zakroku to bolo ešte take, že som mala nepohodu na hrudi, ale to aj preto lebo mi vysadili lieky zo dňa na deň a možno aj preto, že už 2dni po som doma fungovala normálne..ono sa treba aspoň tyzden po setrit🤭.ale pulz Ok..tak mi nasadili znova lieky a postupne som vysadzala..som už mesiac bez liekov, len magnerot a je to fajn…zákrok trval 2h dalo sa to vydrzat, ja som necítila nic, iba pálenie a tlak na hrudi pri vypalovani..
Mne to teda pomohlo a verim, že aj synovi to pomoze..😉
A vy ste vedeli záchvat zastavit??alebo len zachranka a pichali mu adenosin ??
@silviaeli ďakujem za odpoveď.
Jemu sa to našťastie zastavilo zakaždým samé. Trvalo mu to 7-10minut. Keby dlhšie musíme ísť do nemocnice.
On je inak úplne ok. Nič nepociťuje ,len keď sa zohne dolu hlavou ,napr. Zaviazať šnúrky ,tak sa mu to niekedy stalo, ale nie vždy.
Dnes začal užívať Rytmonorm. 150mg 3x denne.
Mali mu to nasadiť v nemocnici pod dohľadom,no keďže je Covid, tak to berieme doma. Ale kontrolujem mu tlak a tep. Aj keď mi to nikto nekazal. Ale budeme chodiť na kontrolné EKG.
A ty si aj mimo záchvatu mala problémy?
A teda 2 hodiny to trvalo? Dufam že to syn vydrží tak dlho .A hneď si išla domov?
V utorok mi kardiologička dá bližšie info.
Ďakujem a prajem veľa zdravia 🍀
@lucianinka mne sa to 1. stalo tak isto keď som sa zohla pozbierať hracky zo zeme…potom 5rokov nic..a potom už aj v klude a každe cca 3mesiace..to bolo pred rokom a odvtedy som brala Metropolol 1xdenne
Inak som nemala žiadne ťažkosti mimo záchvatu, len ha som si to nevedela sama zastavit..aj 5h som mala pulz 200 kym som sa dostala do nemocnice ..
Neboj vydrzi ten operačný stol bol inak fakt veľmi pohodlný, makkucky 😉..
Ja som bola 2h lebo som mala tu cestu skrytú a natrafila sa dr..syn nemusi byt tak dlho …
Neboj zvládne, drzim palce ✊🏻❣️
A kde mu to budú robit??
@lucianinka mne sa to objavilo prvý krát v 14 rokoch a ablaciu som podstúpila minulý rok...žila som s tým 20 rokov... niekedy záchvat aj 2 x do mesiaca....tep mi ani v zachranke nevedeli zmerať... potom namerali 240..takže som musela mať vyšší...a zvládla som aj dve tehotenstva a dve pôrody.... prirodzene...treba zákrok podstúpiť... ľutujem,že som sa s tým trápila 20 rokov
@irusa ach tak to si sa ozaj dlho trápila , dúfam že mu pomôžu nechcela by som aby bol na liekoch ,veľmi rád hrá futbal a už teraz mi hovorí ,že by išiel na ihrisko a že má stuhnuté svaly. Budú mu to robiť v detskom kardiocentre v Bratislave. Len ešte čakám na podrobnosti od našej kardiologičky.
Ďakujem a držím palce,aby si bola už len ok.
@silviaeli vďaka 🍀🙂
@lucianinka ono jednoznačne to podstúpiť a nečakať...čím ďalej tie ataky budú častejšie... vlastná skúsenosť... ľutujem,že som nešla skôr...no mne nikdy nedali do popisu akú mám diagnózu...prvý krát mi určil kardiológ diagnózu v 26 rokoch... dovtedy nevedeli čo mi je nakoľko mi to nikdy nezachytili
@lucianinka Ahoj mne zákrok robili min.rok v máji za pol hodinu mi to urobili. Zákrok v pohode len sem tam ešte mávam také krátke búšenie ale vyhodnotili to že to bolo úspešné. Ak by sa to niekedy opäť opakovalo že skončím v nemocnici išla by som znova. Po zákroku najhoršie pre mňa bolo že 3 mesiace po žiaden šport inak behám cvičím lieky som nikdy nebrala lebo na Parox.SVT by to ani nezabralo jedine zákrok. Držím palce 🍀
@lia123456789
Takže super ,že môžeš športovať.
Toho sa najviac obávam, že by nemohol robiť čo ho baví. Ďakujem a všetko dobré ti prajem 🍀
@lucianinka moj zakrok trval 5 a pol hodiny
Ahojte, idem si k vam po radu. Mam 39 rokov a od 16tich mam paroxyzmalnu supraventrikularnu tachykardiu, tep 220, vacsinou zvladnem zastavit si to sama doma manevrami, no velakrat som uz aj skoncila v nemocnici. Raz mi dokonca po niekolkohodinovej tachykardii museli dat adenozin. Mavala som to tak 3-4 krat do roka, no v poslednej dobe sa to zhorsilo a tachykardiu mam aj kazdy mesiac. Nevladzem s tym uz zit, stale sa bojim kedy to pride zase. Zvazujem ablaciu, no velmi sa toho zakroku bojim. Ked si tu citam, ze to trva aj dve a pol hodiny neviem ako to zvladnem, uz vobec len dat si vyvolat ten zachvat ma desi. Uzivam Betaloc uz dlhodobo, no zrejme bez ucinku. Ked mam zachvat davam si aj Rytmonorm. Mam dvojrocne dieta a chcela by som uz normalne zit. Chcem sa spytat tie co ste absolvovali ablaciu ci vam vsetkym pomohla, ci sa tie zachvaty uz neopakuju a este ze kde ste ten zakrok podstupili a ako dlho sa na ten zakrok caka. Dakujem 🙏
@irusa tiez by som chcela nejako v lete, len sa najprv odhodlat. A ako dlho trvala samotna tachykardia pocas toho zakroku? Snad ked by mi dali nejake oblbovaky by som to zvladla. Ked si predstavim, ze by som to mala mat este castejsie ako teraz, tak neviem veru. A kde si bola ked sa smiem spytat?

@irusa aha..ani predtym si nebrala,?? ja beriem metropolol aj ten mi pomaha na tie extrasystoli
Vraveli , že po ablacii mi lieky vysadia..preto sa pytam, tak to je super, keď neberies lieky..