icon

Srdce - katetrová ablacia

barbora286
14. okt 2015

Ahojte mam ist na vysetrenie katetrovu ablaciu, ale som taky strachopud ze sa bojim. ako to prebieha, je to bolestivy zakrok?viem ze su aj horsie vysetrenia no ja sa bojim, nemam odvahu sa objednat hoc to musim podstupit.dakujem

csipcsip000
22. nov 2022

@gobim v Bansku Bystricu zatial co som pocula tak velmi chvalili samozrejme ja niesom lekar a uz vonkoncom ta tu nejde strasit ja som tiez taka ale myslim si ze aspon na tyzden si mala dostat ako ja ale nechcem byt mudra

csipcsip000
22. nov 2022

@irusa ako kedy niekedy az tak ze sa az zlaknem ze sa mi to znova rozbieha a niekedy mam pokoj aj tyzden

irusa
22. nov 2022

@csipcsip000 mne sa zdá,že mám častejšie tie exstrasystoly od ablacie...cítim to skoro každý deň

gobim
22. nov 2022

Keď všetky ste tu písali, že vám dali také lieky po operácii a mne nič, áno stresujem. V BB je to naozaj výborné, veľmi starostlivý boli. Viac som sa bála ako bolo treba. Keďže nefajčím ani neberiem antikoncepciu tak možno usúdili, že tie lieky nepotrebujem.

silviaeli
23. nov 2022

@gobim ja by som povedala, že pri prepúšťaní spomenuli, že budem musieť brat po zakroku a že zabudli do správy napisat🫢🤷🏻‍♀️

silviaeli
23. nov 2022

@irusa ja nastastie už nie..prve 3.mesiace áno brala som metropolol ten pomáhal a potom som pomaly vysadila a nastastie už nepociťujem extrasystoly..ale ja zas mam casto take akoby tlaky na hrudi🫣..no neviem ci to nebude stres..a tlak mi sem tam vyskočí..aj pulz mam v poslednej dobe cca 90..neviem, ci je to Ok..som rok po ablacii ..plánujem kontrolu u dr..len neviem kedy sa tam dostanem..

irusa
23. nov 2022

@silviaeli ja mám každý deň tak hodinu dve hodiny nepravidelný pulz..už mi z toho šibe

silviaeli
24. nov 2022

@irusa och..a ako vieš, že nepravidelný??merias si to nejak??😞., čo nato kardiológ ??

irusa
24. nov 2022

@silviaeli cítim to aj tlakomer mi to ukazuje....bola som na kardiologii už 3 x... poslal ma na echo a všetko v poriadku jedine mierny prolaps minerálnej chlopne...no počas vyšetrenia som sa cítila dobre

radiah
24. nov 2022

@barbora286 pripnem sa

gobim
26. nov 2022

Ahojte, ako ste sa cítili po ablácii, Ja už som týždeň po a cítim ako keby takú bolesť na hrudi alebo pálenie, dosť ma to stresuje, je to normálne? Ďakujem za odpoveď.

irusa
26. nov 2022

@gobim mala som to tiež to pálenie.. dokonca to bolo také neznesiteľné,že som išla na urgent. Všetko bolo v poriadku. Prešlo to časom

gobim
26. nov 2022

@irusa ďakujem ti za odpoveď, trošku ma to ukľudnilo, od rána to mám, mohli ma v nemocnici poučiť lepšie, takto neviem čo je normálne a čo už nie a prepadám panike 😲

natalierusnakova
26. nov 2022

@gobim ahoj!ako sme išli z nemocnice presne pamätám to bol hrozný pocit to pálenie presne a tlak ,bála som sa že infarkt alebo čo to 😬😬,volala som naspäť tak že to je normálne ale hovorím že mohli by na to aspon upozornit😏😑

irusa
26. nov 2022

@natalierusnakova minule som na teba myslela....že už ti konečne napíšem ako sa máš....

natalierusnakova
26. nov 2022

@irusa aj jaaa😁

natalierusnakova
26. nov 2022

@irusa som v praci zasivam sa tak potom napisem😉

irusa
26. nov 2022

@natalierusnakova ok 😊😀

silviaeli
26. nov 2022

@gobim áno presne aj ja som mala tie tlaky a extrasystoli hrozne, tiež som šla ma urgent dalsi deň, ale všetko bolo Ok..a veru mohli nám lepsie opísať čo môžme pociťovať a čo by sme nemali..
Tak sa drz a ak sa ti niečo nezdá určite aspoň niekam zavolaj..

csipcsip000
28. nov 2022

@gobim ja tiez nefajcim a ani neberiem antikoncepciu a dali 🤔

csipcsip000
28. nov 2022

@gobim tiez som pocitovala palenie

gobim
28. nov 2022

@csipcsip000 já fakt neviem prečo mi nedali tie lieky na riedenie krvi, obvodná mi hovorila, že prepúšťaciu správu kontrolujú traja doktori, že by takú chybu nespravili a kardiologička mi zase dokola opakovala, že v prepúšťacej správe nič také nemám doporučené. Pýtala som sa jej, že ak zabudli, no ona len s tou správou sa oháňala.

gobim
28. nov 2022

Kedy ste už mali pocit po ablácii, že je to srdce zahojené, že je to už ok? Neviem ani do kedy mám byť PN, nič mi k tomu v BB nepovedali, ani nepoučili. Operovali ma 18.11 to bol piatok, do večera som musela ležať a v sobotu ráno prišiel doktor, že možem ísť domov a ponáhlal sa preč. Mala som smolu, že bol víkend asi 😀

irusa
28. nov 2022

@gobim maximálne držia dva dni...do práce som išla hneď žiadna PN...chybaze by ťa obvodný vypísal....ja som si zobrala týždeň v práci dovolenku..nie je to operácia ale len zákrok

gobim
28. nov 2022

@irusa zajtra idem k obvodnej, uvidím čo mi povie, ja som na PN, ale necítím sa na to aby som išla do práce 😀 dúfam, že má nechá ešte.

csipcsip000
28. nov 2022

@gobim mne sa to tak po tyzdni pomalicky ustalilo aj ked mavam este extrasystoly ale tachykardiu chvalabohu uz nie ale tak tyzden po ablacii som mala take blbe pocity

silviaeli
28. nov 2022

@gobim ja som bola PN 7 mesiacov..mozem povedat, že až po 3.mesiaci mi bolo tak, že Ok..
Dovtedy som sa bála aj sama šoférovať , mala som take divne stavy, nepohodlie na hrudníku..bála som sa športovať..vôbec som sa nenamáhali, no aj to dopadlo tak, že som mala za 3 mesiace 5kg navyše🫣, ale mne aj vraveli, že 3 mesiace sa to hoji, tak možno pracovala moja psychika🫢

irusa
29. nov 2022

@silviaeli tak mne sa hojí už dva roky... exstrasystoly mám denne v trvaní niekedy 1-2 hodiny.... alebo mám ešte niečo iné

silviaeli
29. nov 2022

@irusa 😞..a nevedia čo to je??.predtym mi vraveli, že extrasystoli sú neškodne, ale tak ako tebe prichádzajú musí vyť už ozaj na obtiaz, beries nejake lieky?..mne ten metropolol pomáhal na tlaky na hrudi aj extrasystoli...a tlak máš Ok..?
Mne aj tlak sem tam vybehne, ale niekedy len horný🫢napr.. 160/85 …ja beriem Cardilan 2x denne ( vitamin na srdce to volaju) , neskusala si?? a magnerot, alebo(magnosolv)…

irusa
29. nov 2022

@silviaeli no je to nepríjemné...primárka sa vyjadrila,že to nie je života nebezpečné...beriem len horčík od galvexu..no raz mi predipasala aj cardilan...už fakt neviem..je to strašné nepríjemné a potom už pracuje aj psychika