icon

Srdce - katetrová ablacia

barbora286
14. okt 2015

Ahojte mam ist na vysetrenie katetrovu ablaciu, ale som taky strachopud ze sa bojim. ako to prebieha, je to bolestivy zakrok?viem ze su aj horsie vysetrenia no ja sa bojim, nemam odvahu sa objednat hoc to musim podstupit.dakujem

Strana
z31
silviaeli
29. nov 2022

@irusa Ved to ti verim, ja viem o com píšeš 😞..mne už iba raz za cas tak preskočí, že až v hrdle citim a to rychlo zakaslem prejde..
A teda tlak máš Ok??..tak veru psychika robí vela, no a práve nato je ten magnosolv dobrý..ukľudňuje, kamoska ho berie pri teranii, takze fakt to musí byt dobrý elixír 😃😉..

irusa
29. nov 2022

@silviaeli tlak mám ok..no exstrasystoly niekedy mám pocit,že je po mne.. hrozne nepríjemné..vraj mám aj tetaniu...no ako fakt strašné.. myslela som,že keď pôjdem na ablaciu vyrieši to moje problémy

irusa
5. dec 2022

@mamca31 no teraz môžem skonštatovať,že dva roky po ablacii aj mne trápia exstrasystoly... hlavne vo večerných hodinách.. dovtedy som to nepociťovala..teraz každý deň nepravidelný pulz

katushkas
13. jan 2023

Ahojte, mam termin na ablaciu na marec, no uprimne, zacinam mat strach a zvazujem ci tam ist, ked si citam, ze mnohi mate po zakroku extrasystoly... Vyriesi sa sice paroxyzmalna tachykardia ale zase ma bude trapit nieco ine. Uzivala som Betaloc, ale kardiolog mi pridal aj Rytmonorm a odvtedy mi je lepsie...Je este nieco ine coho sa pri/po zakroku mozem obávat?

gobim
13. jan 2023

@katushkas ja som tiež po ablácii skoro dva mesiace a vôbec neľutujem, že som ju podstúpila, extrasystoly mávam len zriedka, zmenilo mi to život. Zákroku sa neboj, strach pred tým je horší ako samotný zákrok 🙂

irusa
13. jan 2023

@katushkas určite choď

silviaeli
24. jan 2023

@katushkas chod..pomoze to,som rok po.. ja nemam extrasystoly 🙏🏻

gobim
24. jan 2023

@silviaeli a po zákroku ti skoby tak nepreskakovalo srdce, neviem to napísať, ale keď sa ponáhlam tak mi divne
preskočí, som 2 mesiace po ablácii?

silviaeli
24. jan 2023

@gobim to áno aj som to tu niekde pisala..nasadili mi znova lieky a potom asi o 2mesiace som ich pomaly začala vysádzať..ale vraj tie prve 3.mesiace je to normálne..srdce sa tolko hoji..a aj tak to prestalo brala som ešte aj cardilan a magnerot, vlastne to beriem do dnes..

gobim
1. feb 2023

No ja neviem čo sa mi podrobilo, ale mne
po dvoch mesiacoch od zákroku začalo preskakovať srdce, teraz mi 4 dni v kuse, za hodinu 5 krát som narátala, dnes to prestalo, bola som už aj u mojej Dr, tá hovorila, že kardiologické vyšetrenie treba, akože mávala som to aj pred tým ale nie takto často, máte s tým niekto skúsenosť, som z toho na nervy 😨

mischel03
1. feb 2023

@katushkas
Ja na tvojom mieste idem, ja som ten prípad, že po zákroku hneď mi bolo dobre, teraz po troch rokoch sem tam preskočí.... Ale to aj asi z toho keď menej spávam..... Keď nepôjdeš budeš brat lieky tak ci tak a je pravdepodobné, že sa ti to bude zhoršovať.... Ja by som určite šla,hlavne sa už nemusím kontrolovať pri predklone... To už aj bolo na psychiku, že kedy to začne....

silviaeli
2. feb 2023

@gobim ja som to tiež pocítila párkrát a odsledovala som , že keď som sa viac namahala, alebo bola unavená..

gobim
2. feb 2023

@silviaeli asi to tak bude, mala som oslavu, práca a škola, ale stres je vždy, teraz je to zase ok, ďakujem ti, že sa vždy ozveš 🙂

silviaeli
2. feb 2023

@gobim 😉

blankaj
Autor odpoveď zmazal
eva1831
Autor odpoveď zmazal
eva1831
28. apr 2023

@liv1 dobrý deň. aj ja som dostala rytmonorm 225 ale bojim sa ho brať, na pribalovom letaciku píšu že nemôžem obsluhovať motorové vozidlo, čo si nemôžem pri svojej robote dovoliť, a že to znižuje aj tep. Vy ste mali po brani tohto lieku znížený tep? Poprípade nejaké vedľajšie účinky? Mám 21 rokov

eva1831
28. apr 2023

@katushkas dobrý deň, aj mne kardiolog predpísal rytmonorm 225, jednu rano jednu večer, neznižoval vám náhodou aj tep v kľude? Lebo na pribalovom letaciku píšu že znižuje frekvenciu srdca. Ďakujem, mám 21 rokov

liv1
28. apr 2023

@eva1831 mozeme si kludne tykat. Nema sa obsluhovat motorove vozidlo?? 😁 ehm ja jazdim kazdy den. Ja som necitala pribalovy, nechce sa mi stresy si robit. Tep to mozno trocha znizi no mevnimam to. Rytmonorm mi zmenil zivot, takze ja na neho nedam dopustit. Som viac ako stastna ze ho mam. Nebala by som sa to brat, zalezi aky mate problem a ci si vystacite v pohode bez liekov. Ale na to si myslim je lekar aby to zhodnotil 😊

katushkas
28. apr 2023

@eva1831 nemam pocit, ze by mi Rytmonorm nejako extra znizoval tep. Mam ho mozno nizsi, ale nevnímam to. Uzivam aj Betaloc, ten mi skor znizuje tlak. Mne Rytmonorm tiez zmenil život, odkedy ho uzivam nemala som tachykardiu 🙏

eva1831
6. máj 2023

@liv1 tak dal mi ho lebo na holtri mi boli namerané extrasystoly, okolo 640 SVES, cítim ich po väčšej fyzickej aktivite, a obcas keď sa poriadne nadychnem do pľúc, hlboký nádych.

marka86
20. jún 2023

Zdravim všetkých, mám otázku ohľadom miesta vpichu, nebola som na ablacii, ale mala som kateter cez tepnu na nohe? Rana po operacii sa pekne hojila, ale nasledne pozorujem asi tyzden potom take male modriny okolo nej , moze to byt?

blankaj
Autor odpoveď zmazal
detki
Autor odpoveď zmazal
detki
13. okt 2024

Ahojte, máte aj vysoký krvný tlak pri búšení srdca či len pulz?

marka86
15. okt 2024

@detki ja tlak nemám.

Strana
z31