Srdce - katetrová ablacia
Ahojte mam ist na vysetrenie katetrovu ablaciu, ale som taky strachopud ze sa bojim. ako to prebieha, je to bolestivy zakrok?viem ze su aj horsie vysetrenia no ja sa bojim, nemam odvahu sa objednat hoc to musim podstupit.dakujem
@natalierusnakova 11.5. som mala operaciu a po tyzdni som nastupovala do práce. Po operacii som po hodine stala na nohach kvoli cikaniu (strasne sa mi chcelo, ale polezacky som nevedela), tak mi priviezli k posteli taky vozik) Ale inak mas lezať asi 5 hodin. Potom uz som chodila. Na druhy den som isla domov a asi tri dni pobolievalo, tak som viacej lezala. Ale zase nie moc. Normalne som sa o deti starala. A nohu bolo citit asi dva, tri tyzdne. Aj srdiecko asi mesiac este busilo. Pre mna ovela castejsie ako pred operaciou, ale vzdy iba zacalo a hned aj prestalo. Taká sekundicka. Po mesiaci to zrazu prestalo a odvtedy mam pokoj.
@natalierusnakova a tep v klude mam taky, ze ho neriesim. neviem. na kontroly mam chodit este rok po operacii a ked to bude takto prebiehat, tak ma vyradi. v to dufam.
@lensam super takze u teba lahky priebeh🙂) ja som po op. musela lezat 12hodin bez pohnutia nohy, a nosili mi misu!takze neberies ani lieky, parada, verim ze tiez bude dobre! dakujem dobru
@natalierusnakova ved aj mne hovorili, ze mam lezat. a priniesli mi misu. a ked ma na nej sestricka nasla sediet na posteli, tak skoro spadla z noh. Ale aj tak mi to neslo. Som konecne bez liekov. Ty mas este problemy?
@lensam mne zase hej lebo som mala suchoty a nemohla som sa dopit,sestra mi nestihala podavat misu🙂 lieky uz nie ten anopirin bol len mesiac po a teraz nic! len niekedy mam take divne stavy ale tiez neviem ci to neni len strach panika ze sa to vrati! budem musiet ubrat a mysliet len pozitivne!
@natalierusnakova to bude dobre. stresy, ze sa to vrati mam aj ja. ale nemuselo by sa uz, ked tu pokazenu drahu znicili a nevratilo sa mi to do troch mesiacov, myslim, ze uz sa moze vyskytnut len nejaky iný, nový problem.
@lensam chodis aj ku kardiologovi ci len k obvodnej na kontrolu? a normalka mozes behat cvicit a tak..
@natalierusnakova ahoj, tak sa hlásim, že mne dnes pri nákupoch v Tescu nabehol ten pulzik, neviem koľko, 150 by som povedala, možno menej alebo viac, škoda, že to hneď neviem zmerať, po liekoch, čo som si dala, som na pohotovosti mala 107 potom 97. No hrôza a ten strach. Neviem, ale bolo to trošku iné ako predtým, cítila som, že nabehlo, ale nie až tak intenzívne ako predtým, že aj na hrudi. Každopádne sa ozvem aj lekárovi v Nusch.podla kardiologicky je to normálne do 3mes, a nič nemám siliť, nedvyhat, nerobiť prudké pohyby, neklanat sa veľa atd. Takže tak..
@mamca31 fuha a to si isla na pohotovost? ako ti je???
@natalierusnakova išla som hej, vtedy už to bolo lepšie, to je na figu, že darmo sa pýta koľko som mala, lebo neviem, bolo mi rýchlo, ale ináč ako predtým, to som normálne na hrudi cítila a teraz mi bolo nevoľno a keď som nahmatala pulz, tak som ho mala rýchly, no neviem povedať koľko.mozno teraz keď mi bolo dobré relatívne mesiac a mala som pulz Max do 90 v pohybe, tak sa mi zdalo aj 140 veľa, možno to bolo viac.dnes mi je lepšie, ale teraz mám zas strach a s tým si nepomôžem. Sakra človek si vytrpi na Tom stole hodiny a ešte toto máme zvládať, no dúfam, že to za tie 3mesiace prejde a nebudem ten prípad,že môžem ísť znovu.
@natalierusnakova už som rozmýšľala, že si objednám ten oxymeter ten si dám na prst a ukazuje aj pulz keby náhodou alebo ja už fakt neviem
@mamca31 no mne je tiez nejak divne nic nic a ked to pride to srdce mi zviera ci neviem ako to napisat, pot ma oblieva! este mesiac a mam kontrolu to som zvedava!!! a na poho ti nieco dali ci? ja mam aj vklude tep okolo 90neviem ci to je normalne!!!
@natalierusnakova ja neviem v kľude je to dosť podľa mňa, ja mám v kľude aj 60-70 v pohybe už do 90, nad sto neviem, bo pri pohybe vonku si to nevsimam,to je síce dobrý znak,lebo predtým som mala stavy strašne, ale toto veru bolo dosť rýchle a to ma štve, že neviem tiež, či je to normálne, kardiologicka mi povedala, že to je ok a že ak sa necítim dobre nech nechodím na nákupy a tak, lebo to môže ten strach vyvolať a tie tri mesiace je to možné.do nusch som ešte nepísala, neviem, či to má zmysel, keď mi už ona povedala, že je to ok, na ekg som mala sinusovu tachykardiu.ja mám našťastie lieky pri sebe,tak som si dala a na pohotovosti mi už bolo lepšie.na druhé meranie pulz 97.lenze predtým ako sme sa tam dostali preslo takých 20min a povedali,keď sa to objaví tak hneď aj prestane, no dvadsať minút je dosť za to.
@mamca31 mozno ze ty mas tych 60-70lebo mas polku tej tabletky ja nemam nic! obvodna hovorila ze okolo 80-90je v pohode ze ma aj ona! to ze ked hovoris ze tak dlho to je zaujimave ale tiez citis rozdiel ako ja to je myslim dobre! to ti zacalo len tak znicoho ci stres?
@natalierusnakova možno hej, ja mám tu polku a povedala na pohotovosti,že ak niečo kľudne nech si dám jednu. Ja som takýto záchvat vôbec necakala, tocila sa mi hlava síce zrazu ako keby mi bolo vedľa a potom sa rozbehlo tak hovorím mužovi,že ja musím von z Tesca, vraj som sa mohla aj zľaknúť a z toho, ale vyšla som von, sadla do auta a ešte som ich čakala s tým rýchlym pulzom aj na pohotovosti boli ľudia, som si musela ľahnúť a potom postupne mi bolo lepšie.no strach a všetko možné som citila.ze to už nemôže byť pravda, a prečo..
@mamca31 no ked si sa zlakla tak ano ja som myslela ze tak bez nicoho ale aj tak tak dlho? jasne ze necakala ale ja tiez pre istotu mam stale pri sebe egilok ci tie novsie beta... daj mi vediet ako ti dopadne kontrola ja sa uz neviem dockat, lebo marodku mi esre predlzili o mesiac az do tej kontroly!
@mamca31 ten strach si viem predstavit, chuda! vsetko sa ti premietlo hlavou nie? ze to budes musiet podstupit este raz...
@natalierusnakova no veď toto, bola som prípad, ktorý majú raz za 5rokov, tak by som nerada patrila aj k tým 20% ktorým to musia zopakovať.aj ja som zvedavá, aké podľa dr sa treba šetriť, ak máš horší deň, tak si vyložiť nohy a nič nerobiť, len nechápem ako niekto môže na druhý týždeň ísť do práce a tak. Veď to je strašné. Nenamahat sa, nenaklanat sa moc, nerobiť prudké pohyby, a kľud. No aké ľahké.
@mamca31 no a pri detoch!!! tiez nechapem
@mamca31 ze 20%musia opakovat???
@natalierusnakova áno, to mi včera hovorila. A že sa mám tesit, že aj našli niečo, niekto si tam ľahne a nič. Tak ja neviem. Radšej by som bola, keby už tie tri mesiace prešli a bola by som v pohode. Ach jaj
@mamca31 to viem ze niekomu nic nenajdu ale tym co to vypalia ze sa tiez moze opakovat? kolko uz si po..
@natalierusnakova prvého bolo mesiac
@mamca31 mne uz taha na treti!!! dam vediet, drz sa
@natalierusnakova díj, Oki, daj vediet
@mamca31 ahojik ako ti je?? citis nejaku zmenu?
@natalierusnakova ahoj, akurat dnes som na teba myslela.no mne bolo teraz tak trisku divne odvtedy, co mi prislo v tescu zle, ale snazim sa na to nemysliet a teraz mi je celkom fajn, klop..su dni, ked nevladzem, ako by som chcela, alebo srdce preskakuje, ci co, a su dni ked uplne v pohode.akoze zmena je urcite, lebo si viem urobit svoje veci doma a okolo deti, ist von trosku na prechadzku, len stale neviem svoje hranice odhadnut niekedy mam pocit ze mi to srdce akoby chcelo prejst do toho ineho rytmu, a to je taky zvlastny pocit. Takze tak..ale ak mam porovnat so stAvom predtym, tak mi je lepsie
@mamca31 pises uplne to iste co zazivam ja, minule som skoro odpadla, tma pred ocami nadychnut som sa nemohla,tep sa zrychlil ale vsetko to bolo do minuty prec!

@natalierusnakova aj Tebe, dobrú noc, určite si píšeme 😉