Srdce - katetrová ablacia
Ahojte mam ist na vysetrenie katetrovu ablaciu, ale som taky strachopud ze sa bojim. ako to prebieha, je to bolestivy zakrok?viem ze su aj horsie vysetrenia no ja sa bojim, nemam odvahu sa objednat hoc to musim podstupit.dakujem
@natalierusnakova este mozno nejake homeo? skusala si?
@natalierusnakova ja nie sooom tehu to benculka. Každý ho neberie, len tie čo majú problémy 🙂
@liv1 prepac uz som unavena🙂
@liv1 nečakala som že sa to tehotenstvom takto zhorší... Keď som to riešila pred tymi 2 rokmi tak mi bolo len povedané že je to stresom a že som zdravá...že to má skoro každý....tak som sa cítila ako psychicky labilná, že ako mi môže bývať takto zle keď to na skoro každý a nikto s nesťažuje... Iba teraz čítam že tých 11000 krát neni málo
Dievčatá, ďakujem moc za rady. Idem vyskúšať či mi to nepomôže. Ste veľmi zlaté. Ďakujem
@natalierusnakova u nas dava na gynde v tehotenstve magne b6a to kazdej co poznam! preto sa cudujem! 🙂
@benculka vela sil! dobru
@natalierusnakova ďakujem moc😉
@natalierusnakova ahaa chápem. Zas u nás nie. Z mojich kamosiek sme brali hádam len dve tri 🙂.
@benculka držím silno palce ✊. Sa neboj sk by to hneď nezaucinkovalo. Telo potrebuje nabrať nejaké množstvo a môže byt lepšie aj neskor. Ale napr ja keď si dám silne magnezko od Dr na predpis Magnosolv polku sacku, zaberá celkom rychlo. Ak by som mohla laktozu dávala by som si Magnerot radšej 🙂
@natalierusnakova áno, urobia v pohode, keď som bola ja, tiež tam boli asi traja, čo im to robili deň predtým a za mnou došli tiež aspoň traja, čo im to robili.ale, že toľko ľudí má problém so srdiečkom..☹️a to všetko mladí ľudia
@natalierusnakova už mám konečne veľmi dobrého kardiológa čo našom kraji je problém niekoho zohnať a ten má už objednáva na ablaciu do BB, inak
@liv1 myslela som že som neriešila kvôli praci, keby vedeli o mojej diagnoze, čo vie len obvodná, neviem či by som prešla špeciálnou preventivkou, tak roky som bez dohľadu internistu len na magnézku, ale extrasystoli často nemám, s liekmi a v tehotenstve ich bolo až až, mne skôr raz za čas nabehne pulz na pár minutiek na 200 a vagovym manévrom to zastavím, teda nie vždy 😊
@liv1 tak nakoniec je to tento Valsalvov manéver
Valsalvov manéver zahŕňa držanie nosa a úst, pričom sa snažíte vydýchnuť, pri drepe. No mne veľmi pomáha šport tým som intervali preskokov a búšenie znížila tak raz za dva mesiace, ale treba to riešiť nežije sa stým bohviečo a vekom sa to už zhoršuje.
@vanmesko ja uz mam po ablacii a vsetko sa upravilo, som zazrakom zdravy clovek. vzdy som si hovorila, ze to nie je take hrozne, vacsinou som to dokazala zastavit sama, iba dvakrat som isla na pohotovost. ale rokmi sa to tak zhorsilo, ze uz som pocitovala aj tri dni do týždna sice male busenie, ale z toho ma bolela hlava a cele dni so mnou nebola rec a prelezala som ich a to uz som bola aj na tabletkach a teraz po tom zakroku som zazracne zdravy clovek, bez tabletiek a busenia. Takze doporucujem.
@lensam ahoj ako dlho si uz po ablacii?uz chodis do prace alebo za ako dlho si fungovala normalne? aky mas tep v klude?musis chodit na kontroly? dakujem lebo ja uz som mesiac a pol po.. a neviem kedy si mozem co dovolit🙂
@lensam máš pravdu že vekom sa to len zhoršuje a po poslednom pobyte na JiSKe, kde mali problém aj doktori mi to po 10 hodinách zastaviť som sa už zľakla. Tak sa už aj teším na ablaciu a že sa toho zbavím.
@liv1 je pravda cvičenie mi veľmi pomáha aj to vidieť v zdravotnej karte 😊 čo päť rokov cvičím intenzívne tak sa mi neovládateľné búšenie minimalizovalo.
Dnes ráno mi bolo onicom, na odpadnutie, pulz sa rozbiehal, ale nebolo to hrozne, no ten pocit, už som si myslela, že ma deti môžu oblievať.sakra, točenie hlavy a podobne.neviem, či je to ok.az takto.
@mamca31 ahojik kedy mas ist na kontrolu? nebolo ti aj z toho tepla zle? ale tep sa ti hned zastavil, merala si?
@natalierusnakova neviem z čoho, od rána sa mi hlava tocila, či aj krcna chrbtica, netuším.alebo tlak.najprv mi ho tlakomer neodmeral až keď som si vyložila nohy.a napila sa.a to pijem od rána.v októbri idem na kontrolu, zatiaľ som písala dokimu.pulz som mala okolo stovky asi, mozno o niečo viac, lebo potom už pod sto.mozno ten nízky tlak to sposobil. Ale nevybehol ako predtým, že až v krku som cítila a z hrude mi išlo vyskočiť. Ale aj tak, ten pocit, že možno za chvíľu odpadneš a dve deti doma hneď som si dala neurol dvojitú dávku už je lepsie. Je to strašné, človek to ani nevie kedy mu ostane zle, doteraz mi bolo celkom fajn, aj sme na prechádzky už chodili, čo som dávno nemala.
@mamca31 no je to na hovno ked si s detmi sama doma, ja tu mam teraz mamku takze veelikanska pomoc! teraz fajn aj dokonca malujem uz druhu izbu🙂 ale tiez niekedy stavy take ze neviem co cakat!!! prosim ta a ten neurol je co? to ti dali po ablacii???
@natalierusnakova neurol som mala aj predtým, a dávala som si až 4-5krat, také stavy som mala je to na ukludnenie.teraz už len ráno a večer.a niekedy si ani nedám.aj to je rozdiel, že necítim, že by som ho potrebovala,ale pri takýchto stavoch ma to ukľudní.mozno to bolo nízkym tlakom, dokimu som písala a on že zlepšenie mám očakávať postupne pomaly. No vidím, že fit možno budem až na ďalšie leto.a keď pôjdem na kontrolu, spýtam sa na šport, či sa dá behať alebo dačo, keď už mám aj ten tlak furt nízky, možno by to pomohlo s aj srdcu.neviem.
@mamca31 ved ked si sama s detmi doma to je na prd, ja tu mam teraz mamku to je velikaanska pomoc! dnes fajn dokonca malujem uz druhu izbu🙂 ale niekedy tiez stavy ze neviem co cakat! ktovie dokedy to bude takto!?!
prepac som myslela ze predtym mi to neodoslalo preto som pisala este raz! ja idem tiez v oktobri na kontrolu som zvedava a hlavne mam vela otazok na nich! tiez by som zacala cvicit ale sa bojim! poskakala som par minut na trampoline a mala som dost!
@natalierusnakova ja neviem, kedy to bude v pohode už. Ale tieto stavy mi leží na nervy. Ešte minulý rok som milovala teplo, skákanie na gume, bicyklovanie a teraz zrazu nič nemôžem, teplo nemusím, no mi je na nic. Celé leto v prdeli..
@mamca31 este ked tie deticky su take akcne ze mi je az luto stale hovorit ze toto nemozem toto pomaly!uz som tiez rada ze bude chladnejsie, mozno bude lepsie..
@natalierusnakova dúfajme, že to skoro prejde a už bude len a len lepsie. Veru, aj mňa mrzí, hlavne maly, keď stále dačo chce, alebo sa pozabudne a chce skočiť na mňa a tak..
@mamca31 prajem ti aby to preslo co najrychlejsie a aby si bola fit!!! dame si vediet pa dobru

@liv1 magnezium urcite to v tehotenstve predsa kazdy berie ci nie? skus aspon to ale fakt neviem poradit kedze tehotenstvo je take citlive