Stačí jesť len dvakrát denne?
Ahojte, myslite že stačí jesť 2x denne? Neublížim si nejak? Dnes som mala napríklad na obed granadir so smotanou a uhorky a na večeru pečenú paradajkovú polievku, parmezán, trochu pesta. Je to ok?
Ja tak jem mne to vyhovuje a to uz dlho na obed nieco lahke a na veceru hlavme jedlo.
Neublizis. Ak je to vyvazena strava tak vlastne budes praktizovat preruseny post. Zrychlis si megabolizmus a pod.
Bolo by to ok, ak by to jedlo malo nejaku vyzivovu hodnotu. Ale granadir a paradajkova polievka maju vyzivovu hodnotu nula. Protein, vlaknina, vitaminy, zdrave tuky gde? Takato strava dlhodobo bude viest k podvyzive a tetanii (mam s tym nejake osobne skusenosti).
@strawberry0797 z granatiru podvyzivu mat urcite nebude.😁Mastne cestoviny preluate mastnou smotanou. Kaloricka bomba. Parmezan detto.
@stanulienkat kaloricke jedlo a vyzivovo hodnotne jedlo su dve rozdielne veci. Inak aj obezni ludia casto trpia podvyzivou - prave kvoli konzumacii sice tucnych jedal, ale nie vyzivnych.
A teda do granadiru smotana nejde…
Je. Záleží aj od velkosti porcie. Ale bielkovin je tam málo.
@stanulienkat podvyzivou rozumiem nedostatok vitaminov, mineralov, proteinov, zdravych tukov (zdraveho cholesterolu, nasytenych mastnych kyseslin). Dosledkom su rozne zdravotne problemy napr. tetania. Napr. aj vacsina obeznych ludi su podvyziveni, lebo jedia len sacharidy a nezdrave tuky. Takisto rozne diety su nebezpecne.
Podla mna hrozny jedalnicek. Nejde o pocet jedal…
suhlasim s tym, co pisala @strawberry0797
@sissy27
@strawberry0797 dik. Zas som o nieco mudrejsia.🙂
no ja jem tak podobne.Raňajky to absolútne nenapchám do seba ani chleba nič.To vypijem iba kávu.Potom obed klasika.Dačo teplé ale bez polievky.Lebo dve jedlá po sebe mne je vela na žalúdok.Potom okolo 3,4 poobede až 5 dačo sladké alebo slané a okolo 6,7 večer a FINITO.Občas maškrtím aj v noci ale to málokedy lebo potom mi býva v noci zle od žalúdka ak sa prepchám
Ja jem 2x niekedy raz ale to malokedy. Dolezite je co jes - ziviny a kolko toho zjes - kalorie. Ja si par krat do roka dam MC a tam jedno menu + mcflurry mi zaberie cely kaloricky prijem takze vtedy mam len jedno jedlo, obycajne 1 mensie a 1 varene. Ked jem castejsie za den tak nafukuje ma, krce mam, unavena bez energie som... Tak isto neexistuje aby som jedla rano-doobeda.
Nie je problém s dvoma jedlami za den, ak ti to vyhovuje. Ale pozor! Tie jednlá musia mať nejakú vyživovu a kalorickú hodnotu. Mali by obsahovať dostatok kalórií, dostatok bielkovín, sacharidov a tukov. Toto čo si napísala je úplne zle. Skus si to pozrieť v kalorických tabulkách...
Nejde o počet jedál, ale toto je výživové peklo. Bielkovina je kde? Vláknina ? Tá trocha syru a smotany, mixnute paradajky? Ak chceš chudnúť, nejde len o kalórie.
No mne by teda nestacilo. Ked som bola doma s detmi, tak som jedla s nimi noramlen 5x denne, teraz 3-4x, Za mna si zbytocne spomalis metabolizmus. Ale to je moj nazor.
@strawberry0797 co je zle na paradajkovej polievke? Praveze prospesny lykopen z paradajok ziska telo lepsie z tepelne upravenych rajcin, ako zo surovych.
Ak vies prijat dostatocne mnozstvo kalorii a zivin, tak je to ok. Ale prijala si podla teba napr. dost bielkovin z tychto jedal? Treba jest vyvazenejsie.
@marca12 ale zas uznaj, ze ked sem da toto ako vzorovy jedalny listok dna, dobre to urcite nie je.
Autorka, mne by to nestacilo, musim jest 5x denne, aby mi nelietal cukor a ani take zlozenie, ake si dala, by mi nevyhovovalo. Hod si to do KT, aby si si vytvorila obraz, ako boli splnene zakladne nutricne potreby.
1. Mrkvovy koláč, grilovaný hermelín pyré, káva, brokolicova polievka, zelenina vajce vlašské orechy
2. Vyprážaný karfiol zemiaky tatarska, biely jogurt vločky kokos kiwi
3. Pečene buchty mlieko, vločky kokos chia orechy kakao mlieko trochu jogurtu (overnight oats)
4. Kuracie na broskyňi ryža, overnight oats
5. Káva, pečene mrkvove vločky s tvarohom a agave, kurací vývar, cestoviny s kuracím a nivova omáčka
6. Segedín s knedľou, zelenina šunka vajce
7. Pečene vločky tvaroh agave, matcha, masové guľky rajčinová omáčka zemiaky
8. Pečene vločky tvaroh agave, segedín s knedľou
9. Paradajková polievka so syrovym toastom, banánové pečene vločky a tvaroh
10. Paradajková polievka, granadir
Praveze prerusovany post je velmi zdravy a prospesny pre telo aj travenie. Minule to vravel aj niekde nejaky odbornik ze creva aj zaludok si musia oddychnut.
@podbel2512 no ja neviem, ale povedala by som, že lepšie je jesť v pravidelných 3-4 hodinových intervaloch a pomenej. a napríklad takí cukrovkári takto málo jesť nesmú, im by pri 1-2 jedlách denne riadne klesol cukor a bol by problém.
žiadne extrémy nie sú dobré
Ja sa tiež nezdravo stravujem, ale ja som štíhla. Ak potrebuje schudnúť, tak vyrad všetky mastné hermelíny, vyprážané karfioly, tatárskej omáčky, tucne syry, buchty... Toto sú kalorické mega bomby.
Ako komu. Mne to stačí, ale strážim si príjem aby bol tak akurát. A vyslovene mi nevyhovuje koncept 5 malých jedál denne. Ja si dám obed a skorú večeru mám 6 hodinové okno v ktorom prijmem všetky potraviny, väčšie porcie aby som nebola podvýživená a zároveň nepriberala a som vybavená. Ale nie každému vyhovuje tento spôsob stravovania. Ja tiež nedodrzujem striktne. Keď ma chytí hlad alebo mi klesne cukor tak sa najem keď to potrebujem a kava s mliekom ráno musí byt aj keby fúziky padali, takže nenazvala by som to úplne prerušovaným postom. Je to vysoko individuálne, ale áno, stačí to a nijak to neškodí ak sa samozrejme ty cítiš dobre.
Staci aj 2x, ale da sa aj lepsie. Granadir je o nicom jedlo. Buchty tiez. Nemas tam dost bielkovin, surovej zeleniny a ovocia.
Ja jem ranajky,,syte ale zdrave. Proste musia byt. Inak by ma.bolela.hlava.
Potom obed, no nie zemiaky.ani ryza. Nahradim zeleninou. Okolo 15.00 ovocie a potom iz nic.
@zmrzlinka8 blbost. Je lepsie jest 1 az 2 krat denne. Nie o si o tom nastuduj. A nepisem o cukrovkaroch ale o zdravych ludoch
Nie, podla mna je to malo...pri chudnuti sa ma jest pomenej ale castejsie.
@euka210 nato si ako prisla ze pri chudnuti sa ma jest castejsie menej porcii?
Ano ak je tvoje jedlo vyzivne pre telo. Ja jem dve jedla denne uz roky. Ale su hodne pestre.
Jest takto je zdrave. Pretoze cim castejsie jes tym viac musi organizmus pracovat aby jedlo stravil. A na to mina dalsiu energiu. Kiez to ak sa vyzivne najes dva krat, telo dostane to co potrebuje a ma dostatok energie na cely den. Takto sa stravoval aj Nikola Tesla a tesil sa skvelemu zdraviu.

o.k.
ešte ovocie ....