Stačí pri kúpe dioptrických okuliarov pre dospelého vyšetrenie v optike?

milkadk
6. jan 2023

Prosím o radu.
Stačí pri kúpe nových dioptrickývh okuliarov pre dospelého vyšetrenie v optike alebo treba ísť k očnému lekárovi?
Aké máte skúsenosti s vyšetrením zraku a kúpou okuliarov priamo na predajni ?
Ďakujem

1ivanka1
6. jan 2023

očný lekár je očný lekár, v optike ti nikdy tak dokladne nevyšetria zrak..napriklad tlak v očiach, čo je na očnom pozadi atď..

mikadooo
6. jan 2023

@milkadk v niektorých optikách majú dohodu s lekárom, napríklad je tam každú stredu, atď. Závisí od toho, čo ti presne povedali v optike, či ťa vyšetrí len stroj a bude tam len personál optiky, alebo tam bude aj očný lekár 🙂.

zuzana76
6. jan 2023

Ak majú len optometristu, tak ten ti len zmeria dioptrie, na okuliare ti to stačí, ale ten ti nepovie nič o ďalších ochoreniach oči, či mas v poriadku tlak, nemáš glaukom, degeneraciu makuly atd…. Niektoré optiky majú v niektoré dni aj lekára, ten ta vyšetrí dôkladnejšie. Volila by som tento spôsob, ak už nechceš ist na vyšetrenie k oftalmologovi.

viestta
6. jan 2023

Moja skúsenosť, že okuliare zamerané optomeristom mi sadli lepšie ako to co predpisala očná, ale ten mal špičkové vybavenie a čas. Tak ci tak treba chodiť na kontroly k ocnemu.

nelca84
6. jan 2023

@milkadk zalezi v akej optike. Niektore maju najmodernejsie vybavenie o akom mozu ocni lekari len snivat. Toto mi povedala ocna lekarka v krajskej nemocnici a nasledne som si taku optiku vyhladala.
Takze neexistuje na tvoju otazku jednoznacna odpoved, ale za mna konkretna optika, nie hocijaka.

bayuska
6. jan 2023

Mne az v optike v mojich cca 26rokoch povedali, ze mam astigmatizmus a tupozrakost. Okuliare sice korigovane mam, ale nikdy mi nikto nepovedal, co to je, preco to tak je a ake to ma nasledky…