icon

Stačí zavolať do ambulancie pre vystavenie PN?

17. apr 2024

Ahojte chcela by som sa opýtať keď som chora, či stačí zavolat do ambulancie k obvodnému a výpise pn elektronicky, alebo musim prísť osobne do čakárne ( tomu by som sa najradšej vyhla lebo vždy tam je plno ľudí a ja som naozaj v stave že nevladzem vyjsť z postele). Kamoska mi vravela že stačí zavolať že ona to tak robí a nie je s tým problém, ale neviem či to tak je všade

Strana
z2
akvi
17. apr 2024

@melanta no mne napríklad sa to oveľa viac páči, ak je možnosť zavolať a netrepat sa v najväčšej teplote a pod. Nie každý má lekára 5 metrov od domu a nie každý má auto. V zahraničí to tiež funguje tak, že si človek zavolá a lekár po telefóne zhodnotí, či je nutná návšteva alebo je to zvládnuteľné doma. Akože netvarme sa, že 90% vecí si bežný človek nedokáže poriešiť aj bez lekára. Chrípku a iné virózy naozaj nepotrebujem, aby som strávila 1,5 hodiny v buse tam a 1,5 naspäť, plus pol dňa v čakárni u lekára. Nie je rozumnejšie vylezat aspoň dva tri dni a u väčšiny ľudí sa stav zlepší a naozaj nepotrebujú ísť k dr. Ja našťastie toto nemusím riešiť, ale napadlo mi to x-krát, že chvalabohu, že sa nemusím nikam trepať v takom stave. To isté s deckom. 90% rodičov otravuje pediatra kvôli pečiatke do práce a školy. Potom sa čudujeme, že tam človek strávi pol dňa čakaním.

majamat
17. apr 2024

niektorym nevadi byt PN. hoci to tiez nechapem, ale ver, ze aj takto su.

rozculena
17. apr 2024

elektronická PN neznamená,že zavoláš doktorovi a on ti ju vypíše. Elektronická PN znamená,že neodnášaš papiere zamestnávateľovi a že on ich potom neposiela do poisťovne.

nikaeli
17. apr 2024

Môj dr. by mi ju vypísal, ale najneskôr o dva - tri dni by ma chcel vidieť reálne zhodnotiť stav, urobiť crp, atď. Záleží však aj od ťažkostí. V decembri pred Vianocami som sa zobudila s horúčkou a bolesťou celého tela, telefonicky sme to odkonzultovali s tým, že prídem, keď ustúpi teplota. Na druhý deň mi bolo lepšie, ale mala som pozit test na kovid, tak som mu opäť volala čo a ako a do ambulancie som šla až nasledujúci týždeň. PN zatiaľ bežala.

Strana
z2