Stačí zavolať do ambulancie pre vystavenie PN?
Ahojte chcela by som sa opýtať keď som chora, či stačí zavolat do ambulancie k obvodnému a výpise pn elektronicky, alebo musim prísť osobne do čakárne ( tomu by som sa najradšej vyhla lebo vždy tam je plno ľudí a ja som naozaj v stave že nevladzem vyjsť z postele). Kamoska mi vravela že stačí zavolať že ona to tak robí a nie je s tým problém, ale neviem či to tak je všade
niektorym nevadi byt PN. hoci to tiez nechapem, ale ver, ze aj takto su.
elektronická PN neznamená,že zavoláš doktorovi a on ti ju vypíše. Elektronická PN znamená,že neodnášaš papiere zamestnávateľovi a že on ich potom neposiela do poisťovne.
Môj dr. by mi ju vypísal, ale najneskôr o dva - tri dni by ma chcel vidieť reálne zhodnotiť stav, urobiť crp, atď. Záleží však aj od ťažkostí. V decembri pred Vianocami som sa zobudila s horúčkou a bolesťou celého tela, telefonicky sme to odkonzultovali s tým, že prídem, keď ustúpi teplota. Na druhý deň mi bolo lepšie, ale mala som pozit test na kovid, tak som mu opäť volala čo a ako a do ambulancie som šla až nasledujúci týždeň. PN zatiaľ bežala.

@melanta no mne napríklad sa to oveľa viac páči, ak je možnosť zavolať a netrepat sa v najväčšej teplote a pod. Nie každý má lekára 5 metrov od domu a nie každý má auto. V zahraničí to tiež funguje tak, že si človek zavolá a lekár po telefóne zhodnotí, či je nutná návšteva alebo je to zvládnuteľné doma. Akože netvarme sa, že 90% vecí si bežný človek nedokáže poriešiť aj bez lekára. Chrípku a iné virózy naozaj nepotrebujem, aby som strávila 1,5 hodiny v buse tam a 1,5 naspäť, plus pol dňa v čakárni u lekára. Nie je rozumnejšie vylezat aspoň dva tri dni a u väčšiny ľudí sa stav zlepší a naozaj nepotrebujú ísť k dr. Ja našťastie toto nemusím riešiť, ale napadlo mi to x-krát, že chvalabohu, že sa nemusím nikam trepať v takom stave. To isté s deckom. 90% rodičov otravuje pediatra kvôli pečiatke do práce a školy. Potom sa čudujeme, že tam človek strávi pol dňa čakaním.