Starnem a chcem to tempo spomaliť
mam 25 rokov,2 deti.zijem v polostastnom manzelstve..da sa povedat ze som celkom spokojna zo zivota.. 😀 mozno preto ma trapi taka malichernost ako vyzeram :- vzdy ked sa pozeram na seba v zrkadle vsimam si ze tvar mi akosi opadava,vrasky pri nose sa viac prehlbuju.tmave kruhy pod ocami sa zvyraznuju,akoby toho bolo malo sa mi vytvaraju akesi malicke bradavicky 😔 su malinke ako pehy ale zial nie su 😒 .staram sa o seba myslim ze primerane ,natieram sa olivovym olejom,dvakrat do tyzna si nanasam na tvar masku,stravujem sa zdravo a casto chudnem kedze som maskrtnica 😀 ...pouzivala som od isteho casu krem garnier v zelenej dozicke,potom som prestala pouzivat akekolvek kremi a vystacil mi panensky olivovy olej.ako u vas prebieha starnutie,kedze starneme od narodenie len nie rovnakym tempom.. 😉 pouzivate drahe znackove kremy,nocne sera,a ocne kremy.masky a take..budem rada ak napisete aka kozmetika vam vyhovuje.. 🙂
@diusik odkiaľ si?ja som aj kozm.poradkyna,ak bývaš v trnavskom kraji,je to fajn,ak nie,kliknes na stránku mary kay vyhladaj si podľa okresu svoju najbližšiu poradkynu.
@irriss
Ktorá je tá ružová Astrid:
http://www.astrid.cz/cs/sortiment/ona/pletove-k...
alebo toto
http://www.astrid.cz/cs/sortiment/ona/pletove-k...
@marcellka32 okres komarno,tu som nepocula zeby to niekto robil,ale inak ked je nejak moc drahy ten krem,asi by som do toho nesla 😒
@diusik ide o celkovu starostlivosť pleti,nestaci len krém,začína sa to čistením 3 v1,potom je sérum,potom očný krém a nakoniec denný krém.večer odlicenie,čistenie,nočný komplex,nočný krém.toto je základ,doplnky su masky,sera.
@diusik vieš záleží na žene koľko € do seba vloží,len hovorím že o pleť sa treba starať kozmetikou primeranou veku,čo mary kay má,na pleť od 20-30 je rad botanicals,od 30-45 rad timewise, od 45- viac je rad volufirm.
@diusik na suchú pleť mi bol dobrý aj tento krém:
http://www.aryor.sk/main.php?kod_vyrobku=280&st...
a táto novinka ma zaujala:
http://www.aryor.sk/main.php?stranka=akcia&kod_...
ale najmä toto pleťové mlieko je dobré na suchú pleť, to mi niekedy stačilo aj bez krému:
http://www.aryor.sk/main.php?kod_vyrobku=210&st...
ale zistila som, že na tú moju suchú pleť ani nie tak krémy ako pleťové masky sú dôležité.
Na pleť a na oči toto:
http://www.aryor.sk/main.php?kod_vyrobku=129&st...
@kinna Keď som mala 25, tak som chodila z práce tak strašne uťahaná, vystresovaná a nevyspatá, že som sa cítila staršie ako dnes a mimochodom mala som vtedy aj veľmi zlú pleť. Strašidlo som bola....a to som sa vtedy o seba starala viac ako dnes. Presne ako tu spomína marcellka32 - každý deň som si pekne pleť vyčistila od make-upu, potom naniesla sérum, denný, nočný krém, dávala som si masky na tvár cez víkend...navštevovala som pravidelne kozmetický salón...vzorná som bola v starostlivosti o pleť....kozmetický priemysel mal zo mňa veľkú radosť a zisk.
@marcellka32 v MARY KAY sa mi najviac páčia tie ceruzky na redukciu vrások...aké milé 😅 zbadám v zrkadle vrásku, stačí mať po ruke zázračnú ceruzku a je po vráske...
@zumbadance hihi to pridu take obdobia. Ja som tiež mala občas dni, že som bola trošku smutna z toho, že mi každy už nehada o 5 rokov menej ako mam. Tak to totiž bolo pred prvy pôrodom.
JA si niekedy tak poviem sama pred sebou alebo pred manželom, ked je v telke nejaka 20.... A ja tak začudovane 20? Ved vyzera ako ja 😅 Na to ma manžel rychlo vyvedie z omylu, že noooo, ale to zas nie. Tak som potom chvilku taka, akože oduta, že či mu pripadam stara - ako ženy.
Ale v poslednom čase sa mi začali diať super veci.
Asi 3 krat ked som šla dialkovym busom, tak sa ma vodič spytal, že či cely alebo študentsky. Dokonca aj s bruchom som a pytali sa ma. Tak si hovorim, že stale vyzeram mladšie a basta 😀 😀 A sestrička na gynekologii mi tak vie povedať, ach taka mlada mamička, vec vam ani nebudu veriť, že už su obe detičky vaše... To vždy tak zahreje na duši.
Ono to materstvo niekedy da zabrať a vtedy ked je človek unaveny vyčerpany, najviac sa to odrazi na tvari. Treba viac pohody a tvarička bude opäť ako detská prdelka... Ja sice vypravam, ale tiež by som sa mohla menej trapiť nad banalitami. Ale to je asi tiež udel matiek, že sa strachuju možno viac ako by museli 🙂
@zumbadance Ahoj ,mám 40r a v tvojom veku by som otazku starnutia iste neriešila dozrievaš skor by som povedala ,podla mna je najkrajšia žena okolo 30,možno si iba kus unavena a to sa odrazilo su take obdobia a psychika robí veľa,skus viac odpočivať a urob si par dní len pre seba kozmetika,zumba plavaren a pod,lebo ak teraz maš take pocity čo bude v 40tke?ja nap si poviem na 40vyzeraš fajn ,cvičim dbam na vahu no nemysli si že ma nič netrapi a plasticky chirurg by mal na mne zarobene teda dosť ,keby bolo na to 😀 😀 ,vyjdi si s kamoškou niekam a nezamyšlaj sa nad hluposťami
@vejula mňa sa tiež pýtajú, či som študentka 😀 😀
a keď vidím maturantky tak nechápem - však niektoré vyzerajú staršie ako ja 😕 ...neviem čím to je....či mi chýba bezstarostnosť vo výraze tváre...alebo to bude tým dokonalým make-upom, dokonalou manikúrou ... alebo kilami...my sme boli keď sme maturovali také deti...život gombička
@zumbadance ja ti poradím studenu vodu na tvar a netreba drahu kozmetiku,rano vyšpliechaj si poriadne tvar studenou vodou
@evabb35 jaj no asi geny 😀 😀 JA teda nenosim make-up, ani manikuru si nerobim - len nechty striham... Neznašam chemiu, nedavam si na seba asi nič 😅 TEda aby som zas neklamala, špiralu 😉 Neviem či je to zanedbavanie, ale nemyslim si, ja proste kremom neverim, všetko je to len biznis. KEd už volačo bude treba, tak na seba nahadžem postruhany zemiak, alebo dačo podobne, nech poznam zloženie 😀
Čo doslova nenavidim, to su spreje a rôzne vonavky parfumy, mne to pride ako jed na telo.... Ja celkovo vôbec nechapem, prečo chce človek vonať ako ruža, alebo ako neviem čo. Nerozumiem z akeho dôvodu. Ale každy podla gusta samozrejme...
ja mam 30, vyzeram mlado na 20-mozno aj na menej, mam stastne manzelstvo ale som neplodna, to je asi v mojom pripade recept ako vyzerat dlho mlada 😖
@liza2222 inak to je super aj sa rano poriadne vyspliecham studenou vodou,len skoda ze to ma efekt tak na
15 minut 😉
@marcellka32 prosim ta tak orientacne,kolko by vysla taka starostlivost co pises?
Inak baby podla mna strasne vela spravy aj uprava,vlasy tiez vela spravia,ja ked sa citim ze vyzeram otrasne,tak si vyfukam vlasy,dam trochu cerven na lica,spirala a viac ani netreba,hned mi je lepsie 😀
@vejula tak rada tie parfémové obláčiky okoloidúcich ľudí voniam, ale zahaľovať samú seba do parfému akosi nepotrebujem...navyše keď keď v dnešnej dobe sa zahaľujú do parfémových obláčikov aj deti...
...tak vidíš...ja si ani tú špirálu nedávam....len pery si trošku zvýrazním, lebo čím som staršia tým ich máme bledšie ...hoci obdivujem na ženách dokonalý make-up a nehty si nanajvýš vyleštím ... kedysi som si nehty lakovala...dnes už len obdivujem perfektnú manikúru a všetky tie kvietky a kamienky....aj na mladých dievčatách aj na starších ženách...
nedá mi nereagovať..... tiež sa niekedy cítim krásna (keď mám na seba čas, spravím si pekný make-up a pekne sa nahodím) ale poznám aj opačné pocity.No nedávno som sa dala nahovoriť na odskúšanie Mary Kay - očného séra, vraj to pomáha pri kruhoch pod očami. Neviem, či je to len placebo efekt, ale mne sa vážne zdá, že sa mi po 2 týždňoch tie kruhy zjemnili, lebo som ich mala naozaj tmavé a teraz také nie sú.... Je to síce veľmi drahá kozmetika a iné zatiaľ odtiaľ nemám, ale toto sa zdá je efektívne 🙂

@diusik a možno aj uhorky by pomohli...však ako som si hojila problematickú pleť? Kašou s varených zemiakov.