icon

Stavy manžela po operácii krčnej chrbtice

27. dec 2025

Ahojte, manžel bol v apríli na operácii krčnej chrbtice. Prešiel si peklom a mal naozaj hrozné stavy. Stále je doma na PN. Zlepšuje sa to, ale iba veľmi pomaličky. Ale popravde, neviem čo sa deje. Stále je unavený, nevládze, často je mu na odpadnutie. Ráno vstane, je unavený, poobede je unavený. Večer nie je unavený, vydrží do pol noci, do jednej byť hore. Má problém so spánkom, nezaspí.

Je mu často zle od žalúdka. Hocičo zje, bolí ho brucho. Má nechuť do jedla. Schudol behom 4 rokov 10 kg. Často mu príde nevoľno a točí sa m hlava.

Bol na gastre - odber krvi OK, CT brucha OK, USG brucha OK, gastroskopia OK. Lekár mu nechce urobiť kolono, že mu zobral stolicu, nemá tam ani krv, ani kalprotektín a že nie je dôvod. Dalmu liek na kyselinu v žalúdku a na kŕče.

Bol na celkovej preventívke - EKG ok, rozšírené odbery ok, moč ok.
Nemá žiadne intolerancie, ani na lepok, ani na laktózu, ani histamín apd.

Pred očami mi chudne a stráca sa mi. Je absolútne bez života, nič ho nebaví. Tá chrbtica ho dala úplne dole.

Keď mu povedala, či by nešiel za psychológom, v žiadnom prípade. On nikomu nič hovoriť nebude. A psychiater? Lieky? Nikdy, nedostanem ho tam.

Dnes som mu povedala, či by mohol poprosiť svoju lekárku o MRI hlavy.
Mám podozrenie na SM. Ale on o tom ani počuť.

Ja neviem, ako ďalej. Bojím sa.

Strana
z3
autor
Včera o 16:48
@anonym_e3615f

@anonym_autor to mate ešte takú malú dcéru ze ju treba mať na rukách? Ved píšeš ze ma 48 r. A nechcem rýpať, ale presne pre takéto problémy treba mať deti v mladom veku. Ešte kým vladzeme.

@anonym_e3615f dcéra má 5 rokov. A áno, občas ju zobral na ruky, alebo na koňa predtým. A tu všade na MK sa píše o tom, ako je v pohode mať deti po 40tke a že to dnes nie je nič. Všade, v každej téme. Toto je naše tretie dieťa.

mirage
Včera o 16:55
@anonym_e3615f

@anonym_autor to mate ešte takú malú dcéru ze ju treba mať na rukách? Ved píšeš ze ma 48 r. A nechcem rýpať, ale presne pre takéto problémy treba mať deti v mladom veku. Ešte kým vladzeme.

@anonym_e3615f no tak tato tvoja
posledna poznamka nie je nic ine len zbytocne
rypanie

anonym_e3615f
Včera o 17:06
@anonym_autor

@anonym_e3615f dcéra má 5 rokov. A áno, občas ju zobral na ruky, alebo na koňa predtým. A tu všade na MK sa píše o tom, ako je v pohode mať deti po 40tke a že to dnes nie je nič. Všade, v každej téme. Toto je naše tretie dieťa.

@anonym_autor ja viem ze sa to tu píše v každej téme, ale ja s tým nesúhlasím. A opakujem, nerypem, len je to môj názor. Nech si robí každý ako chce. Ja som ako 43 r. bola tiež na operácii chrbtice, a teda dieťa dvíhať by som už nevedela ani náhodou. Preto každému hovorím ze dieťa treba mať kým sme mladí a zdraví. Nikdy nevieme co príde.
Ale to už som mimo témy, prepáč.

autor
Včera o 17:07
@anonym_e3615f

@anonym_autor ja viem ze sa to tu píše v každej téme, ale ja s tým nesúhlasím. A opakujem, nerypem, len je to môj názor. Nech si robí každý ako chce. Ja som ako 43 r. bola tiež na operácii chrbtice, a teda dieťa dvíhať by som už nevedela ani náhodou. Preto každému hovorím ze dieťa treba mať kým sme mladí a zdraví. Nikdy nevieme co príde.
Ale to už som mimo témy, prepáč.

@anonym_e3615f manžel mal 43 rokov, keď sa malá narodila. Dnes majú deti aj 50 roční chlapi, aj 55 roční.

tykat
Včera o 17:18
@anonym_autor

@anonym_e3615f manžel mal 43 rokov, keď sa malá narodila. Dnes majú deti aj 50 roční chlapi, aj 55 roční.

@anonym_autor a ako vyzera jeho den ked si ty v praci a dcera v skolke? Co robi doma?

autor
Včera o 17:32
@tykat

@anonym_autor a ako vyzera jeho den ked si ty v praci a dcera v skolke? Co robi doma?

@tykat ráno vstane a pripraví malú on aj s ňou ide pešo do škôlky. Po ceste sa zastaví v obchode na rožky, prípadne niečo čo nám treba domov. Potom doma cvičí, alebo cviči s fyzioterapeutom, alebo ma rehabilitácie v nemocnici. Tam všade chodí pešo. Niekedy má nejakého lekára alebo vyšetrenie. Na obed pripraví nejaký obed, zvyčajne to ostane aj na večeru, ak nie je niečo z predchádzajúceho dňa. Poobede si už musí ľahnúť, lebo mu nebýba dobre a je veľmi unavený. Poobede okolo tretej ide opäť pešo po malú do škôlky. Ak je pekné počasie, tak sa prejdú, keď nebola zima zostali na ihrisku apd. Potom idú domov, a malej dá jesť. Potom prichádzam ja. Medzitým ak treba tak umyje riad, naplní umývačku, naloží a vyloží práčku, utrie prach. Aj vysáva občas, ale to zohnutie mu robí problém. Ale skúša to.

zuzikak
Včera o 18:36

vsetci vravia, ze psychika. Ja by som to nevylucila lebo dostat sa do formy po takejto operacii nie je jednoduche. Niekedy to velmi dlho trva. Riesila by som veci aj samostatne -samostatne poriesit zaludok (mozno ma nejaku intoleranciu, zapal co mu sposobuje nechutenstvo. Ak bude vsetko so zaludkom v poriadku tak je to ta depresia. Co ta chrbticka ?Neskusali ste konzultovat aj s inym lekarom ? Ochotnym pozriet sa na jeho zdravotny stav ? Kludne si zaplatit aj vo vedlajsom meste v nejakom medicinskom centre, kde spravia vsetky vysetrenia znova, pozru si lekarske spravy.... rozhodne by som to riesila lebo nemoze takto dalej len existovat. Urcite potrebuje nejaku radost a ciel do zivota. Ak to bude znamenat psycholog, tak nech je to psycholog. Ak si neda povedat tak nech sam navrhne riesenie.

autor
Včera o 18:51
@zuzikak

vsetci vravia, ze psychika. Ja by som to nevylucila lebo dostat sa do formy po takejto operacii nie je jednoduche. Niekedy to velmi dlho trva. Riesila by som veci aj samostatne -samostatne poriesit zaludok (mozno ma nejaku intoleranciu, zapal co mu sposobuje nechutenstvo. Ak bude vsetko so zaludkom v poriadku tak je to ta depresia. Co ta chrbticka ?Neskusali ste konzultovat aj s inym lekarom ? Ochotnym pozriet sa na jeho zdravotny stav ? Kludne si zaplatit aj vo vedlajsom meste v nejakom medicinskom centre, kde spravia vsetky vysetrenia znova, pozru si lekarske spravy.... rozhodne by som to riesila lebo nemoze takto dalej len existovat. Urcite potrebuje nejaku radost a ciel do zivota. Ak to bude znamenat psycholog, tak nech je to psycholog. Ak si neda povedat tak nech sam navrhne riesenie.

@zuzikak skúšali sme konzultovať, ako píšem, odporúčajú ďalšiu operáciu a po nej ďalšie liečenie a rekonvalescenciu. S tým, že nevie garantovať výsledok. Momentálne ho čaká iná operácia, čiže toto nebude téma dňa.

katulienkax
Včera o 19:09

Ja si tiež nemyslím že ma ísť k psychiatrovi, tu už hneď všetky vždy ordinujú psychológov a psychiatrov. Ja keď som mala raz problémy s žalúdkom, bola som unavená. To ma z toho aj z tej chrbtice.

anonym_0db0a4
Včera o 19:21
@anonym_autor

@tykat ráno vstane a pripraví malú on aj s ňou ide pešo do škôlky. Po ceste sa zastaví v obchode na rožky, prípadne niečo čo nám treba domov. Potom doma cvičí, alebo cviči s fyzioterapeutom, alebo ma rehabilitácie v nemocnici. Tam všade chodí pešo. Niekedy má nejakého lekára alebo vyšetrenie. Na obed pripraví nejaký obed, zvyčajne to ostane aj na večeru, ak nie je niečo z predchádzajúceho dňa. Poobede si už musí ľahnúť, lebo mu nebýba dobre a je veľmi unavený. Poobede okolo tretej ide opäť pešo po malú do škôlky. Ak je pekné počasie, tak sa prejdú, keď nebola zima zostali na ihrisku apd. Potom idú domov, a malej dá jesť. Potom prichádzam ja. Medzitým ak treba tak umyje riad, naplní umývačku, naloží a vyloží práčku, utrie prach. Aj vysáva občas, ale to zohnutie mu robí problém. Ale skúša to.

@anonym_autor ak ma fyzikalne vysetrenia ok tak ten psychiater pri tychto priznakoch je uplne relevantny

aky typ prace ma ? ziadal o invalidny ? si pripravena zivot celu rodinu kedze mu o chvilu oonci narok na nemocenske ?
za mna zvlada celkom dost jednoduchsiu pracu v kombinacii so sedenim by mohol zvladnut ked si da dokopy psychiku ( poriesi ten spanok, unavu atd )

aandrea9
Včera o 19:33

@anonym_autor má zapal žalúdka a gastro bolo ok?

anonym_888143
Včera o 21:13

Ja neviem, to tu nikto necita?!...na prvej strane pises, ze rano cvici, potom idete SPOLU von na hodinku, pridete na obed,,,,,potom zrazu pises, ze malu vodi do skolky aty pracujes a dobre zarobis...tak kde je pravda a kde klamstvo?

aandrea9
Včera o 21:15
@anonym_autor

@zuzikak skúšali sme konzultovať, ako píšem, odporúčajú ďalšiu operáciu a po nej ďalšie liečenie a rekonvalescenciu. S tým, že nevie garantovať výsledok. Momentálne ho čaká iná operácia, čiže toto nebude téma dňa.

@anonym_autor aká iná operácia ho čaká?

anonym_888143
Včera o 21:17

SPOLU s malou...

autor
Dnes o 06:29
@anonym_888143

Ja neviem, to tu nikto necita?!...na prvej strane pises, ze rano cvici, potom idete SPOLU von na hodinku, pridete na obed,,,,,potom zrazu pises, ze malu vodi do skolky aty pracujes a dobre zarobis...tak kde je pravda a kde klamstvo?

@anonym_888143 ak sme doma, napríklad cez víkend, tak to vyzerá takto. Napríklad teraz, mám dovolenku dva týždne. Ale keď je normálny pracovný deň, tak vodí malú do škôlky on. Vadí ti to? Ja odchádzam o 7.00 ráno.

autor
Dnes o 06:30
@aandrea9

@anonym_autor aká iná operácia ho čaká?

@aandrea9 operácia pruhu.

Strana
z3