icon

Sťažené dýchanie počas ovulácie

ivkav5
23. apr 2023

Ahojte, tak zasa ja😁

chcem sa spytat, ci mate ovulacne priznaky a ak ano, tak ake napriklad?

Ja si uz vyse 3 rokov vsimam, ze sa moje telo sprava pocas ovulacie uplne odlisne. Krce v podbrusku, tlak ako pri menstruacii, castejsia bolest hlavy, nafukovanie, naduvanie a co je pre mna uplne najhorsie, tak to je stazene dychanie a miestami az lapanie po dychu. Stalo sa to niektorej z vas? Ked to na mna pride, tak vyzeram ako keby ma chytila uzkost, normalne sa snazim nadychnut a lapem po dychu. Je to velmi neprijemne, no nikto mi s tym nevie pomoct. Nestalo sa to niekomu z vas?
Dakujem za rady 🙂

nelca0510
23. apr 2023

@ivkav5 ja by som šla s tým staženým dýchaním k doktorovi. Môže to byť astma alebo niečo s pľúcami. To ti ovulácia neurobí.

stellarstar
23. apr 2023

@ivkav5 ja si zas myslím že ovu s dýchaním nemá nič spoločné, zbehni k dr na vyš pľúc môže ísť o astmu ( som sama astmatička )

ivkav5
autor
23. apr 2023

@stellarstar Dakujem za radu, bola som na alergo asi rok dozadu (tieto priznaky mam uz naozaj velmi dlho) a bolo mi povedane, ze som zacinajuci astmatik (som silny alergik a teda je to vraj alergicka astma) a ze to netreba nijako liecit..dali mi 2 rozne druhy inhalatora ale absolutne nepomohol, ked to na mna doslo…tiez mi stale vrta v hlave ta astma a najma ked to je v takom obdobi ako teraz, ze vsetko kvitne atd..asi to tam skusim este raz…
Ako sa to tebe sprava ako astmaticke? Mas tiez taketo lapanie po dychu?
A inak na zahranicnych strankach som nasla studie o tom, ako sa astma zhorsuje pocas ovulacie, co teda by u mna sedelo na 1000%

stellarstar
23. apr 2023

@ivkav5 áno ja som tiež alergik a mám v podstate tu alergickú astmu. Ja som momentálne pár rokov tiež bez liečby lebo na spreje som zle reagovala ( zvýšený kašeľ a extrém zvýšená produkcia hlienu ) tak som spreje vysadila a mam len salbutamol sprej keby náhodou na mna prišiel záchvat. A tie záchvaty mam veľmi málo, max 2 - 3x do roka. Užívam pravidelne mg, omega 3 a vďaka tomu je mi aj lepšie. V čase keď prší sa mi ťažšie dýcha alebo led už kvitne tak sem tam ako keby som mala kameň na hrudi ťažšie sa mi dýcha ale prejde to potom. A dosť často mám " plný nos " ale len pocit plného nosa inak je nos voľný, neviem ako keby bolo zvnútra niečo. Môj ORL dr nič nenašiel a spreje do nosa nepoužívam lebo aj na tie reagujem zle ( obe nosné sliznice sa mi extrém zapália, krvácam a bolí ma to nesmierne ) tak spreje do nosa používam len keď som veľmi prechladnutá a musím dávať pozor aby som nedávala moc často. Tak neviem ja som to ešte nečítala nepočula že by počas ovu, mne osobne teda aspon nie

ivkav5
autor
23. apr 2023

@stellarstar presne toto iste mam aj ja! Presne tie iste priznaky a vsetko ako opisujes…akurat, ze som uz asi rok nevedela ani o tom, aby ma nieco trapilo a teraz to prislo zas..nocne tazke dychanie a pocit plneho nosa…a prislo to presne v case, ked vsetko kvitne a alergia fici v plnom prude…asi to bude naozaj ta astma alebo alergia

stellarstar
23. apr 2023

@ivkav5 chod ku dr nech ta lepšie vyšetriť, ja som zmenila plucnemu lebo starý kde som bola že mám ten sprej inhalovať 2x denne samozrejme ako pacient poslúchla a to mi tie stavy ešte viac zhoršilo. Ten nový ma riadne vyšetril a zobral aj krv na alergie a som sa dozvedela ze mam oveľa alergii ako som si myslela. Tak keď bude horšie s tymi pelmi dám si antihistaminika lebo tie sú ešte ok a dalej uvidím. Tak určite sa aj ty nechaj poriadne vyšetriť aby si vedela na com presne si

ivkav5
autor
23. apr 2023

@stellarstar dakujem ti krasne za vsetky rady, si zlata 🙂 zbehnem teda aj ja a pri najhorsom zmenim lekara 🙂 dakujem

ivanaa346
15. okt 2024

@ivkav5 prešlo vám to stazene dýchanie počas ovulácie ?