icon

Štípanie, ureaplazma a Duphaston

karlakk
16. jún 2020

Ahojte žienky, pred asi cca rokom som tam dole začala stipat a denne sa to zhoršovalo každý deň ma viac a viac bolelo v močaku, mala som všelijaké voľnopredajné lieky, čajky od ktorých to bolo veľmi trošičku lepšie ale neprešlo to tak som navštívila gynekológicku ktorá mi hneď predpísala neake antibiotika, aj od nich bolo len troška lepšie, a zase sa to vrátilo, spravila mi ďalšie vyšetrenia našla ureaplazmu ktorej som sa nevedela hneď na prvý krát zbaviť, tak mi dala ďalší balík tabletiek tie som tiež dobrala,, ale stále tak isto som sa cítila po troch týždňoch som išla na kontrolné stery a bolo to v poriadku, pýtala som sa lekárky ako to je možné že ma to stále tak štípe, ona mi dala len rady že sa mám umývať len laktacydom nemám nosiť sťahovacie prádlo, a mama nosiť len bavlnené nohavičky ale toto všetko ja už dávno robím to som jej aj hovorila a ona ze v tom mam pokračovať a nič ďalej ja som už zúfalé že od čoho môžem stále stipat už neviem ako ďalej, prosím nemáte stým niekto skúsenosti?? Ja viem ze to je asi blbá otázka ale už neviem načo myslieť, môže to byť aj tým ze mam nepravidelnú menštruáciu ?? Nato som dostala duphaston a teraz ich začnem brat, máte stými tabletkami neake skúsenosti?? Ďakujem za každú radu

amienne
16. jún 2020

Po tolkych AtB to tipujem na kvasinky. Tie boli na kontrolnom odbere Ok? Ak hej potom este moze nastat bakterialna vaginoza kedy su v posve v nerovnovahe aj prirodzene bakterie, ktore sa tam bezne nachadzaju. Skuste si davat lactofeel na noc . Mne pomohlo na obnovu PH. Spravne PH je velmi dolezite a ken jemne narusenie znamena problem

karlakk
autor
16. jún 2020

@amienne ďakujem ti veľmi pekne že si napísala 😊 vieš ona mi len povedľa že je všetko v poriadku, tak ze bohužiaľ ani neviem povedať,ale popri ATB som sa snažila brala aj probiotika, možno to nestačilo, kúpila som si vaginálne probiotika, hneď ako mi skončí menštruácia ich začnem užívať, a snáď to niečo pomôže

amienne
16. jún 2020

@karlakk mne gynekolog dokonca dal take vysetrovacie jednorazove rukavice co mali na ukazovaku ph papierik. Na baleni bola farebna stupnica. Robila som si kontrolu kazde tri dni. Mala som rok velke problemy co ma jeden expert lekar dogabal . Mozno dostat v lekarni. Hned viete povedat ci je to Ok alebo treba riesit. No a mne pomohol este aj tea tree olej ale s tym treba ozaj opatrne a najprv si byt ista , ze nie ste alergicka. Ja som poyzivala normalny esencialny olej nariedeny ale teraz dostat aj kadejake gely uz s tym olejom obsiahnuty. Drzim palce. Ked to neprejde , zmente lekara.

kejt1
6. aug 2020

@karlakk Daj si predpísať Gynoflor, tlmí príznaky aj lieči. Pri opakovaných infekciách je možné si proti konkrétnym baktériám dať vyhotoviť autovakcínu namieru, ktorú pacientovi vyhotovia vo Vyšných Hágoch, mal by sa zmierniť počet recidív a symptómov, prípadne ochorenie úplne ustúpi. KOntakt na primaárku MUDR. Moniku Poľanovú: 052 441 4307