icon

Strach, nočné záchvaty a búšenie srdca

mamanadruhuu
16. okt 2020

Ahojte. Možno,že mi dobre padne, keď sa tu môžem vyrozprávať. Zas prišli ďalšie problémy do môjho života, trpím poruchami strachu, už som tu aj pisala, že som mala nočný záchvat, no dnes to bolo iné, zobudila som sa, a nemohla som sa nadýchnuť bolo to strašné, samozrejme že som zasa v hrdle mala sucho, srdce sa mi rozbúchalo a teraz strach zaspať. Je toto vôbec možné, som z toho nešťastná, kto mi vie pomôcť, kto mi vie poradiť, možno by sa všetko lepšie znášalo bez takýchto porúch... Áno, sú to veľké problémy, ktoré prichádzajú neohlásene, ale ozaj to musí byť takto ? Priznám sa , som mladá žena s dvoma deťmi, nemôžem takto trpieť a trápiť sa, už dostávam zimnicu, som sama ..ako teraz zaspím, bez strachu, už má bolí žalúdok z toho trasenia, otázky typu či už to niekto zažil je asi zbytočne ak je toto všetko spojené s depresiou, len čo mi pomôže , v telke behá reklama na Persen , či to je slabé už asi pre mňa :( ďakujem tým ktorí si to prečítajú, tým si ma vypočujú, keď niečo k tomu napíšete sa len poteším. Možno to píšem ako trápna naivka, ale pre mňa je to dobre. Ďakujem

bubuzu
16. okt 2020

@mamanadruhuu ahoj,neboj,to prejde.asi mas teraz tazke obdobie zivota a to sa ti premieta aj do spanku.je to len reakcia tela na to,ze ti nie je dobre.A to je ta dobra sprava pre teba, pretoze to dokazes svojou myslou ovplyvnit a zmenit. Neviem,co prezivas ale neboj, vsetky tieto tazke veci raz zmiznu a bude lepsie.

mamanadruhuu
autor
16. okt 2020

@bubuzu ďakujem za napísanie, mám veľmi ťažké obdobie, alebo resp veľmi takže trápenie, depky mávam už od strednej školy, takže už 4 roky bojujem s prestávkami, som labilný človek , takže hneď ma to zožerie, kiežbych to všetko prešlo a bola opäť šťastná

mmoonna
16. okt 2020

Ahoj, podľa mňa máš buď tetanický záchvat alebo záchvat paniky. Ak človek prežíva ťažké obodbie a je labilnejšej, slabšej povahy, tak sa to môže takto prejaviť. Mala by si ísť k lekárovi, ten vie, ako ti pomôcť. Nebojuj s tým sama. Aj tebe bude lepšie, ak budeš vedieť, že s tým bojuješ a nenechávaš to len tak. Veľa síl prajem

zirafienka
16. okt 2020

Keďže s takýmito stavmi bojuješ už dlhšiu dobu, sama si s tým neporadíš. Vyhľadaj odbornú pomoc. Načo trpieť, keď je riešenie. Stav sa ti bude len prehlbovať. Držím palce.

mamanadruhuu
autor
16. okt 2020

@mmoonna
@zirafienka
Ďakujem za rady , áno trvá to dlhšiu dobu, samozrejme tam boli aj prestávky, ale o to je to teraz silnejšie a bolestivejšie ... Asi budem potrebovať už len odbornú pomoc ďakujem

olivia77
16. okt 2020

@mamanadruhuu, tieto stavy sa daju riesit aj inak, je to komplex, preco to vzniklo. Presla som si tymito stavmi a viem, co to je. Ak chces, kludne mi napis spravu, rada ti poradim, pomozem 🙏 Ja som to cele zvladla bez liekov, vdakabohu, iba s bachovou terapiou a homeopatiou, no nie takou z lekarne, ale konstitucnou, ktoru robi naozaj dobry homeopat. Mozno sa ti to zda cudne, ale dnes som vyliecena z tychto stavov. A dalsia vec, tieto problemy sposobuje aj strava, ked sa telo precisti, toto vsetko sa vie dat do normalu, nie je to den, ani tyzden, co sa tymto zaoberam a som o tom studovala a pozorovala.

flakulka
16. okt 2020

@olivia77 ja by som poprosila do spravy viac info

jenny3128
16. okt 2020

@mamanadruhuu ahoj, fúha dievča drž sa toto sú hnusne veci . Ja zas mám neustálu kontrolu svojho zdravotného stavu. Stále sa bojím že budem mať problémy ktoré má vyradia z normálneho fungovania. Akonáhle si toho začnem všímať a čakať to tak to príde. Napríklad aj dnes mám dosť ťažký deň . Skús psychológa, ja tam tiež plánujem ísť myslím že to je moja posledná šanca lebo Persen tiež užívam aj dnes som si ho dala už a nič....

deti95060810
16. okt 2020

Persen je slabý.... Môže sa stať , že ti už nepomôže. Skús magn=zium. Ale to tiež musíš brať dlhodobo aby sa ti polepšilo....
možno by bolo najlepšie navštíviť lekára. Aj keď žiadna zázračná pirulka nevyrieši problémy, ktoré spôsobujú tvoje zdr. problémy...

lagunka0000
16. okt 2020

@mamanadruhuu ja prežívam teraz presne toto isté, ale mne sa to začalo asi pred 2 mesiacmi, už mám za sebou všetky možné vyšetrenia, ktoré sa dali spraviť a tie sú OK, takže ešte mi ostáva či nemám tetániu alebo paniku. Do vtedy mi nič nebolo a prišlo to náhle vysokým tlakom a už sa mi to začína opakovať, teda cítim si biť srdce, pocit že sa dusím a tlak na hrudi

siegi
16. okt 2020

@mamanadruhuu odporucam najst si dobreho terapeuta. Pri dvoch detich je to sice tazke ale skusit meditacie, na zaciatok aj 5 min postaci, nejake vedene meditacie. Doplnit horcik, vapnik, nejake b vitaminy. V lekarni je viacej volno predajnych. Skus persen, uvidis, ci zaberie alebo nie

olivia77
16. okt 2020

@flakulka, napisem ti spravu 😉

leameleg
16. okt 2020

@mamanadruhuu ahoj to isté mávam aj ja :(

mamanadruhuu
autor
16. okt 2020

@siegi dobrý terapeut sa ťažko hľadá, vôbec neviem na akého sa mám obrátiť, pred týždňom som bola u jedného vypočul povedal len svoj názor (to čo viem) vzal peniaze a dosť, viac nič .. ten Persen si pôjdem kúpit a skúsim, ja som moc na lieky není dávam si vitamín C A D omega 3 .. a viem si občas aj magnezko dať..

@lagunka0000 ako si vôbec išla ku doktorovi, čo si mu prosím povedala , ja už sa tak blbo cítim , že neviem čo mu poviem .. nerada chodím ju doktrom ... a čo ti to vyvolalo ? Ja mám dosť stresujúce obdobie, ale ozaj toto je moc ..

@jenny3128 aj to mám čistý hypochonder som typ a ked čosi spozorujem na sebe nezvyčajné tak sa kontrolujem a doktor Google hneď ... Och ..

Baby ďakujem každej za odpoveď ... To čo sa udialo v noci .. zobudiť sa a nemôcť sa nadýchnuť bolo hrozné neprajem to nikomu :( bojím sa vôbec zaspať som zvedavá aká bude noc

denda007
16. okt 2020

Ahoj a nebude to spánkova paralýza?

olivia1425
16. okt 2020

@mamanadruhuu mne to pride ako uzkostna porucha/zachvat paniky
Persen je podla mna slaby 🤷‍♀️
Skus si aspon zatial dat silny medovkovy caj pred spanim

mamanadruhuu
autor
16. okt 2020

@denda007 ahoj spankova patalyza v mojom prípade bola iná, vtedy sa nemôžem zo sna zobudiť ale aj to mávam dosť často :(

jenny3128
17. okt 2020

@mamanadruhuu je to otrasné ja to mám tiež tak, tak mi to život ničí hrozne . Jediné myslieť na niečo iné zamestnavať mozog niečím iným, ale nejde to niekedy. Držím ti palce aby si to zvládla a aby sa ti polepšilo✌️ život je len jeden musíme si ho užívať a nie sa trápiť 😉✌️

lagunka0000
17. okt 2020

@mamanadruhuu no mne z ničoho nič v noci stúpol tlak na 210/100 a volala som RZP. Tak ma potom začali posielať na všetky možné vyšetrenia a tie mám až na zväčšené uzliny v bruchu (to mi zistili na CT brucha) všetky v poriadku. Ale čo mi vyvolalo ten tlak v noci zatiaľ mi to nezistili, Dovtedy som sa na nič neliečila a pravidelne chodím a na preventívky. Už som bola na sono a CT brucha, echo srdca, ekg holter, sono žíl, krvné testy na všetko možné, ergometria, CT koronarografia - všeko OK. Ešte mám podozrenie na tetániu alebo štítnu žľazu - tam som ešte nebola. A ak ani tam nič nezistia, tak sa mi neviem prečo, možno spustila panická porucha

patulkaaaaa
22. júl 2021

@mamanadruhuu dobrý no také mam aj ja a mam aj tetaniu aj problém s vysokým tlakom takže dajte si pozor aj na vysoký tlak skóre uzdravenie prajem vam🙏🙏🙏

luciar260
5. aug 2021

@mamanadruhuu ahoj , vidim ze uz starsia diskusia, mam podobne problemi ako ty , velmi casto sa mi to teraz stava, hlavne tie noci katastrofa, chcem sa opytat ako si teraz na tom co ti pomohlo ?

mamanadruhuu
autor
7. aug 2021

@luciar260 ahoj, nepomohlo mi nič, mavam to stále, mam dní keď mi je hrozne, vtedy samu seba pochovavam za živá, a sú dni keď svieti slniečko, ktoré ma hreje pri srdci... Skús vyhľadať odbornu pomoc, ja som vyhľadala psychológa ale nepomohlo mi to, myslím si ze psychiatra, ale to som ja nemohla...
Ale objavila som v sebe obrovskú silu bojovať, skús knihu the secret, skús si začať písať, skús si písať svoje želania, ale aj starosti, daj to zo seba von, vyplac sa... Keď je vo mne napätie dám si persen, niekedy zaberie niekedy nie... Držím ti palce

maja132015
31. jan 2022

@mamanadruhuu ahoj, ja mám to isté, z ničoho v noci alebo nad ránom sa mi veľmi rozbúši srdce. Alebo zvyknem mať také, že sa mi zvýši pulz, potom zníži a opakuje sa to. Ekg+Echo+krv mám v poriadku. AD užívam už piaty mesiac a aj tak to mám.

lagunka0000
31. jan 2022

@maja132015 ja neberiem ad, to čo sa ti robí sa aj mne robilo skoro pravidelne, beriem väčšie dávky magnézia pravidelne, pijem čaj z hlohu a nech si neporieknem je mi omnoho lepšie, ak môžem poradiť keď ti to začne začni niečo robiť aby si sa zamestnala, aj v noci keď sa mi to začalo tak som hneď vstala, prešla sa min. na wc a začala som si čítať alebo písať s dievčatami tu na koniku a prešlo ma to zatiaľ vždy

maja132015
22. feb 2022

@lagunka0000 Ahoj 🙂 trochu neskoro odpisujem. A smiem sa opýtať aký si mávala pulz? Lebo mne sa to znova stalo po mesiaci. Už si namýšľam, či nemám arytmiu, ale to by sa mi stávalo asi aj cez deň a ja to mám buď v noci, alebo nad ránom. Predtým než sa mi to spustilo a nebrala som AD tak som to mala aj ráno, už teraz nie. Zvyknem mať také, že mi zle zabúši srdce, alebo preskočí, alebo ako keby na chvíľu sa zastavilo.

lagunka0000
22. feb 2022

@maja132015 ahoj, teraz pred mesiacom a pol som mala tep 96 - 100. Ráno som sa zobudila ako mi začalo busit. Áno aj mne len v noci alebo zavčasu ráno sa to robí, neviem z čoho to nám ale mne vtedy aj tlak stúpne, teraz neviem ze ci mi najskôr stupne tlak a z toho sa mi rozbucha srdce alebo opačne, rozbucha sa mi srdce, zlaknem sa a ide mi tlak hore zo stresu. No na nervy mi to ide. Akurát čakám v čakárni idem na kontrolu k internemu tak to poviem

maja132015
23. feb 2022

@lagunka0000 presne to isté. Podľa mňa psychika to bude. Dnes ráno sa mi stalo, že som sa zamerala na srdce počúvala som ako mi bije a dostala som úzkosť z toho a hneď sa mi na chvíľu rozbúšilo. Pripadám si už ako hypochonder. Ja mám spúšťač ocina ktorý náhle zomrel na infarkt pred rokom aj pol 😔 tak možno preto to mám. Napíš potom 🙂 držím palce ♥️

lagunka0000
23. feb 2022

@maja132015 tak internista ma ešte chce poslať na nejaké vyšetrenia ohľadne hormónov tenkého čreva či niečo také len ma zistiť že kde to robia a na budúci týždeň mi napíše ziadanku, stráca sa mi niekde draslík a nevedia prečo, aj keď beriem kaldyum tak som stále na nízkych hodnotách