Strach z eboly
Zalozila som tuto skupinu aby som zistila aky nazor mate na toto cele,ake mate pocity,nebojite sa ze ten vyrrus sa pomaly ale isto dostane aj knam?Kazdy den nas strasia v novinach o Ebole a niekto mavne rukou si povie ze zas strasia ale ruku na srdce,mne teda neni vsetko jedno....
@katkabg Ebola, HIV, AIDS, vtáčia chrípka, prasacia chrípka, leukémia, rakovina a mnoho ďalších ochorení, vírusov a...... A toho, že pôjdeš po ulici a napadne ťa nejaký človek s hepatitídou sa nebojíš ?
Život si treba užívať a snažiť sa myslieť pozitívne, veď je tak krátky.......
BOŽE MOJ EBOLAAAAAAA všetci sa už nevieme dočkať vraj sa už intenzívne pracuje na vakcíne proti ebole a farmaceutický priemysel robí všetko preto, aby vďaka nášmu strachu si naplnil vrecká vďaka nejakej akože vakcíne proti ebole..... bože baby majte rozum..... vakcínou si tak môžete spôsobiť problémy, ebolu nemáte ako schytať, keďže ťažko prídete do kontaktu s nejakým africkým domorodcom...... A neverte všetkých reklamám, ktoré nás budú strašiť, veď si len rozložte slovo REKLAMU - re znamená neustále opakovanie a KLAMU to vám ani snád nemusím vysvetlovať, takže moja rada nepozerať televízne noviny, reklamy a Vaša nálada bude s určitosťou vždy nad bodom mrazu.....
@tenerifka maju, neni tych labakov vela,ale v niektorych to maju,samozrejme nie je to len tak. Su to zapecatene vzorky s tym,ze ked sa to pouziva tak len na vyskum. Maju aj mor, prave kiahne a ine fajnovosti. Myslim,ze dalsi labak ma US a este Nemecko. Mozno este niekto. Ale mat to zaroven musia,lebo keby sa cosi podrbe,tak by nemali sancu studovat ako sa to sprava a vyvijat vakcinu alebo liek voci tomu. Zase oni tam v tych labakoch nesedia na zadkoch so zalozenymi rukami,ale robia jak fretky,aby sme tu nepokapali pri prvej prilezistosti. Bez studovania tych veci by to neslo. Ja by som sa toho az tak nebala, horsie su tie labaky,co ma opacna strana a robia to pekne nacierno vsetko. Tam je to vacsi pruser,ale to my sme tu moc male osobky na to,aby sme s tym nieco spravili.
@lucycia ja sice nie som virolog (pracujem v zdravotnictve, takze sa snazim mat prehlad v tejto oblasti), ale musim ta informovat, ze vakcina uz exituje, Kanada je ochotna poslat 1000 kusov 🙂
@katkabg Tak ja na rozdiel od vacsiny tu pritomnych mamiciek obavy z Eboly mam. Rovnako aj z geopolitickej situacie nie som predsa bylina a uvazujem kalkulujem a nevzdavam sa! Ak ti niekto povie ze neries- je letargicky, unaveny a zbaveny idealov. Mam vieru v Jezisa Krista a vidim ze zijeme v poslednych casoch.
Ale to mi samozrejme nebrani zit zivot 🙂
Musime to brat tiez tak,ze to,co teraz narobila zatial ebola je porovnatelne s tym,co narobi aj bezna chripka,aj to vykosi slabsich jedincov, ktori to nemaju sancu zvladnut. Len to nie je take zaujimave pre media,aby pisali kolko babiciek odislo v suvislosti s epidemiou chripky celosvetovo.
Zivot sa zit musi,ako mozeme sa ist obesit na prvu jablon,ale co to pomoze...radsej si uzivat zivot,tak ako to ide tu a teraz.
Ked to tak velkodusne maju v labakoch nechcem si predstavit tie zvierata co musia prezivat ked to na nich testuju 😒 ach jo ludstvo sa nikdy nepouci....jaj a ano to kazdemu ide najlepsie zatvarat si pred vsetkym oci,preto tak vizera celi svet
@lucycia OMG! problemy s anglictinou, ci problem priznat si chybu? Ci si sa ani neunuvala otvorit link? Tvrdila si, ze vakcina na ebolu neexistuje, ja tvrdim, ze existuje, Kanada takuto vakcinu ma, asi nemoze WHO ponuknut neexistujucu vakcinu! Ma ich vyrobenych 1500 z toho 1000 je ochotna darovat WHO, 500 si chce nechat doma, pre istotu... ako sa aj pise v danom clanku. To, ze nebola este testovana na cloveku jej existenciu nevyvracia.
Bože kľud!🙂 každý rok nám televízie ukazujú nove vírusy.hovorí sa o nich pár mesiacov a potom nič!!nestresujte sa zbytočne..
ja sa priznam tiez sa bojim, nerobim si z toho srandu, nakolko myslite si co chcete o mne ale neverim ze sa tomu nedalo zabranit opatreniami inymi a nie len "pomocou"chorym podla mna treba tvrdsie opatrenia aj na miestach "ohniska"p povedzme si pravdu títo obycajní ludia z afr. su prevazne nevzdelaní , prílis obycajní, lahostajní...atd..neviem ci imstacia letaky s upozorneniami. okrem toho velmi cudne ze na amer. obcana liek zabral a na misionara nie-ano viem vek , dlzka atd..ale aj tak..chcem len povedat to ze sa im to vymyka z ruk lebo to asi niekto chce. a obdivujem vsetkych co tam isli pomahat, ja by som nesla ani za vsetky peniuaze sveta keby mi dali neexistuje,
Čisto ako sranda (aj keď je to vážna téma)... Po dvoch filmoch s tematikou 2.sv. vojny v priebehu posledných dní ste ma informáciou, že taký labák majú aj v Nemecku, nepotešili. 😀 😀
moji kamarati boli v tunise v čase ked sa tam už o ebole hovorilo, snad to nechytli a neprenasaju ..
Ked sme tu o tom pisali v auguste, tak to vela z vas zlahcovalo, ale tu sa nejedna o chripku ci HIV, toto je choroba, pri ktorej je takmer 80% umrtnost a je vysoko, naozaj vysoko nakazliva. V Madride to spackali tym, ze tych misionarov priviezli a nemali na to podmienky, a zatial maju jednu potvrdenu nakazenu sestricku, ktorej dnes popoludni zlyhali pluca a je na tom zle, dalsich 18 v karantene a dalsich cez 50 ludi sledovanych.Dnes uz su v nemoznici Caarlos III cele 3 poschodia vyhradene pre pripady eboly.....tu uz konci vsetka sranda a ked som pred dvoma mesiacmi mala obavy, teraz mam strach, ale nic ine mi nezostava, len dufat, ze to zastavia
To je tá migrácia a cestovanie po svete 😠 Keby ľudia nešpekulovali a žili si svoj život tam kde sú, nemuseli by sa epidémie tak šíriť 😠
@deborah1 to je pravda a uz vobec nechapem naco sa luda z europi trepu do afriky, presne tam, kde je ebola. a teraz uz je to v spanielsko, spanieli boli vcera v ziline, tak mozeme cakat, ze uz to bude aj u nas. naco toto dovolia? naco sem tych spanielov vobec pustili, ked stat vedel, ze je to tam.
@tenerifka viete ako to zastavili pred tymi X rokmi, ked to v afrike vypuklo? cele to tam uzavreli a nechali nakazenych pomriet. totalna izolacia. teraz to podla mna nedokazu zastavit. lebo migracia je taka velka, ze cely svet nema sancu to zastavit. cestuje sa po svete, lieta a v tom lietadle jeden nakazeny nakazi dalsieho z ameriky, daksieho z azie, dalsieho z europy a ti zas dalsich vo svojich krajinach a co s tym? podla mna to nedokaze zastavit nikto.
Ebola je vírusové ochorenie, ktoré sa prenáša priamym kontaktom s krvou alebo telesnými tekutinami, ako sú sliny či moč nakazených ľudí. Prenáša sa i pohlavným stykom. bola sa neprenáša bežným kontaktom na verejnosti. Nákaza vám nehrozí pri manipulácii s peniazmi či s potravinami, chorobu nedostanete ani pri plávaní v bazéne či po uštipnutí komárom. Na rozdiel od chrípkového vírusu sa nenakazíte ani vtedy, keď na vás chorý kýchne. Baby nechcem to zľahčovať ale novinári radi zbytočne strašia ľudí a ten prípad čo sa udial v Čechách, tak potvrdili maláriu.
Veru kazdy vravi ze sranda a bla bla ale podla mna to neni sranda,ja zijem v bulharsku a tiez trpnem co bude lebo v macedonsku uz je tiez niekto vraj,nestaci ze sa k nam trepu sami syriijcania a na paty nam slapu islamsky teroristi a este aj ebola nach bude a clovek si to moze hodit :///
@stanislavao Reagujem na komentar o 9,02 h......to si snad myslela zo srandy o tych spanielskych futbalistoch?
@myriada neni pravda,mozes sa nakazit aj kychnutim kedze to prsknnutim sa vyplavy kopa slin a minule som videla na vlastne oci ako to vizera,som sa rozpravala s jednou babkou a ako svietilo slnko ona kychla a presne na mna a v tom slnecnom luce bolo pekne vidno co vsetko vyprskla
Jednoznacne suhlasim s tym, ze by sa mali zrusit lety do EU z postihnutych oblasti, vcera som pozerala prilety na letiska do Pariza a veselo sa lieta z Conakry, do Londyna detto. Tie kontroly na letiskach moc nepomozu, kedze inkubacna doba je od 2 do 10 dni(moze byt aj dlhsie), ten clovek po pristati nemusi mat este nijake priznaky

@tenerifka v rusku v labaku je uchovany virus eboly na experimentalne ucely, rovnako ako variola, aspo ntak sme sa o tom ucili