icon

Strach z eboly

katkabg
12. aug 2014

Zalozila som tuto skupinu aby som zistila aky nazor mate na toto cele,ake mate pocity,nebojite sa ze ten vyrrus sa pomaly ale isto dostane aj knam?Kazdy den nas strasia v novinach o Ebole a niekto mavne rukou si povie ze zas strasia ale ruku na srdce,mne teda neni vsetko jedno....

katkabg
autor
11. okt 2014

@latvia presne tak ja som minule videla jak namna prazilo slnko,jak babka rozpravala primne a kychla a to ste mali vidiet aky rozprasovac to bol 😀

prasiatko30
11. okt 2014

@latvia z toho co somvyrozumela ja by bola mozna nakaza ak by na teba kychol clovek nakazeny ebolou a tebe by dopadli kvapocky na nejaku sliznicu - do ust/ na spojivky pripadne ty by si sa ochranila rukami napr ale hned by si si ich neumyla a vzapati by si si presla infikovanymi rukami po ociach, pripadne ako deti ze si tie ruky cmulaju alebo ak by si mala nejake povrchove poranenie na nechranenych miestach tela - skrabanec na ruke, tvari a pod to by mohla byt tiez dalsia vstupna brana

tenerifka
11. okt 2014

@prasiatko30 Logicky vzate to bude tak ako si napisala

latvia
11. okt 2014

@prasiatko30 ved prave to je kvapockova infekcia. chripka sa takisto nema inac ako sirit, rozprsknute sliny na asfalte chripkou nenakazia nikoho 😅 vzduchom lieta maximalne tak prach, ale nie virusy na volnej nohe, preto nechapem velmi preco by sa ebola nemohla sirit aj kvapockovym prenosom....ci som to niekde zle precitala? 😅

sunshineka
11. okt 2014

ja sa viacej bojim zltacky.vraj je v niektorych mestach na slovensku epidemia,takze z toho mam najvacsie obavy momentalne.denne cestuju cigani a aj ked si poctivo umyvam ruky,predsa sa moze stat... z eboly mam skor divny pocit.akasi nahoda,ze akurat teraz sa o tom zacalo hovorit,ked su vo svete taketo nepokoje.nieco mi na tom nesedi.na malariu denne umieraju tisice ludi,taktiez sa moze kedykolvek rozniest

tenerifka
11. okt 2014

@sunshineka V nasom civilizovanom svete je malaria liecitelna prakticky na 100%, a neprenasa sa z cloveka na cloveka, takze ked necestujes do endemickej oblasti, a ak cestujes a pouzivas ochranu proti komarom, tak nemas prakticky nijaku sancu, ze by si sa malariou nakazila.
Zltacka je svina, ale takisto je liecitelna.....

tenerifka
11. okt 2014

@latvia Oni to sami nevedia, pockame si na vysledky tych 19-ich Spanielov v karantene, ktori prisli do kontaktu s Teresou Romero, ak sa to prenasa vzduchom, mali by byt nakazeni, su tam aj dve zamestnankyne kozmetickeho salona, kde sa bola dva dni pred hospitalizaciou depilovat.....

tenerifka
11. okt 2014

Dobra sprava: ten Brit, co umrel v hoteli v Macedonsku nezomrel na ebolu, pravdepodobne sa uchlastal

katkabg
autor
11. okt 2014

@tenerifka anoooo aj u to bolo hned v uvode novin,na teraz pokoj

prasiatko30
11. okt 2014

Hej a jedna zo sestriciek co boli v styku s tersou bola tiez prepustena - 2x negativ na ebolu.

Btw teraz som zachytila ze niektore z ochrannych pdevov ktoěee pouzivali boli vraj pripustne - ale ro by sa hadam nakazili viaceri nielen jedna z celeho timu😥 je to vsetko pekne zamotane

katkabg
autor
12. okt 2014

Zase podozrenie na Ebolu v Cechach

fra
12. okt 2014

pri pohlade na túto infografiku mi napadla táto téma.... zrejme platí pre vačšinu civilizovaného sveta...

sunshineka
12. okt 2014

@tenerifka to vsetko viem,ja len na margo paniky,ktoru siria media

katkabg
autor
12. okt 2014

Veru media riadne strasia ale vzdy tam bude to co ak.... Tak ebola nastastie neni v cesku,ta zena ma ine ochorenie

tenerifka
12. okt 2014

@katkabg Ona sa vratila z Ghany v auguste, dnes je 12.oktobra, ebola ma inkubacnu dobu 2 az 21 dni(normalne sa prejavi do 10 dni), tak neviem, co za amatera vypustil tuto informaciu do eteru, toto je naozaj zavadzanie a zbytocne sirenie paniky.....

tenerifka
12. okt 2014

@katkabg A Ghana nie je krajina postihnuta ebolou, ale pre niektorych novinarov je G ako G (Ghana, Guinea.... 😕 😕 )

prasiatko30
22. okt 2014

Ta chora na ebolu sa vyliecila - ma uz niekolko negativnych vysledkov na ebolu

tenerifka
22. okt 2014

@prasiatko30
Ano, je to velmi dobra sprava, a takisto ze sa zatial u nikoho ineho, s kym prisla do kontaktu, neobjavili priznaky ochorenia....

veronikazadana
22. okt 2014
Používateľ veronikazadana je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od veronikazadana.

otec sa pred 2 mesiacmi vratil z Afriky mala som dost dlho strach ci sa vratil zdravy hoci bol v inej casti afriky ale clovek nikdy neviem

evittam
22. okt 2014

Je to zase len o šírení paniky a celá ebola je zase len výmysel američanov ako sa dostať tam kam potrebujú pre ropu a podobne......

tilly
22. okt 2014

baby a neviete ako je to s panikou v USA? nejake prisnejsie pravidla na letiskach, meranie teploty alebo tak? nie, ze si clovek kychne na letisku a uz je panika a nepustia ho do krajiny 😀 😀

katkabg
autor
22. okt 2014

@tilly myslim ze z tych krajin nepustaju nikoho alebo ich prinajmensom priusne kontroluju na letiskach tusim aj testy im robia.A u nas v Burgase uz mame termokakeru na letisku 😀

tenerifka
22. okt 2014

@katkabg Je naivne si mysliet, ze ak niekto nakazeny prileti do EU (Pariz, Londyn) z postihnutych krajin(su priame lety), tak ho hned na letisku identifikuju,ten clovek sa mohol nakazit vcera, dnes priletel, zmeraju mu teplotu-bude OK, a za 5 dni - ked si bude veselo behat po Londyne-zacne mat priznaky, ak je z tych uvedomelejsich, okamzite vyhlada lekarsku pomoc a necha sa hospitalizovat, ak je to primitiv a nedopne mu, ze to moze byt ebola, tak bude nakazu rozsirovat dalej......jedinu moznost, aby sa ebola nerozsirila do civilizovaneho sveta vidim v dvojtyzdñovej karantene vsetkych cestujucich, u ktorych vychodiskova krajina bola jedna z tych postihnutych ebolou(vratane vsetkych Africanov ktori prichadzaju nevedno odkial a nelegalne preskakuju oplotenie v Mellila a vtrhaju na uzemie EU), co sa ale v praxi vobec neda zrealizovat, takze nejaka nakaza sa tu urcite v buducnosti objavi, ale snad to ustrazime, aby to boli len izolovane a nahodne pripady....

tilly
22. okt 2014

@katkabg moj maly leti o dva tyzdne do usa a on zvykne dost kychat z klimy, tak ho snad pustia 😀 😀

prasiatko30
5. nov 2014

tak teresu uz prepustili z nemocnici - zvladla to a zatial vypada ze aj nemocnica aj personal to zmakli - gratulujem.

katkabg
autor
5. nov 2014

@prasiatko30 parada aspon ta sa uzdravila

prasiatko30
5. nov 2014

@katkabg aj v usa sa uz uzdravili zo 2-3

morrana
5. nov 2014

🙂 ani neviete, kolko Slovakov robi napr v Nigerii. Moj muz tam chodi odkedy to vypuklo a nebojime sa eboly. Verim mu, ze sa nebozkava s mrtvolkami 🙂 Horsie je to s malariou, jeho kolega to dostal cestou domov a kym prisli lekari na to, aky typ malarie to je, odisli mu ladviny...

katinam
5. nov 2014

@katkabg ak chces vediet, ake su to pocity, byt velmi blizko od centra nakazy eboly, mozem to popisat. Sme v Senegale a hned po prvom vaznejsom rozsireni v okolitych krajinach sme si dali podmienku, ak bude co len jeden pripad tu, kupujeme letenky pre mna a syna a utekame prec. Koncom augusta tu bol prvy a zatial jediny pripad, lieceny v nemocnici par minut od nasho bytu a len o ulicu od velvyslanectva, kde pracuje manzel. Boli sme riadne vystraseni, zaviedli sme maximalne bezpecnostne opatrenia, viacmenej az do letu sme nevystrcili nos z domu. Lenze manzel musel zostat, tak poslal apon nas prec. Na letisku pri odlete kontrola s teplomerom, pri prilete vobec nic. Pred dvoma tyzdnami sme sa vratili naspat, som zvedava, na ako dlho.