Strach z eboly
Zalozila som tuto skupinu aby som zistila aky nazor mate na toto cele,ake mate pocity,nebojite sa ze ten vyrrus sa pomaly ale isto dostane aj knam?Kazdy den nas strasia v novinach o Ebole a niekto mavne rukou si povie ze zas strasia ale ruku na srdce,mne teda neni vsetko jedno....
@latvia z toho co somvyrozumela ja by bola mozna nakaza ak by na teba kychol clovek nakazeny ebolou a tebe by dopadli kvapocky na nejaku sliznicu - do ust/ na spojivky pripadne ty by si sa ochranila rukami napr ale hned by si si ich neumyla a vzapati by si si presla infikovanymi rukami po ociach, pripadne ako deti ze si tie ruky cmulaju alebo ak by si mala nejake povrchove poranenie na nechranenych miestach tela - skrabanec na ruke, tvari a pod to by mohla byt tiez dalsia vstupna brana
@prasiatko30 Logicky vzate to bude tak ako si napisala
@prasiatko30 ved prave to je kvapockova infekcia. chripka sa takisto nema inac ako sirit, rozprsknute sliny na asfalte chripkou nenakazia nikoho 😅 vzduchom lieta maximalne tak prach, ale nie virusy na volnej nohe, preto nechapem velmi preco by sa ebola nemohla sirit aj kvapockovym prenosom....ci som to niekde zle precitala? 😅
ja sa viacej bojim zltacky.vraj je v niektorych mestach na slovensku epidemia,takze z toho mam najvacsie obavy momentalne.denne cestuju cigani a aj ked si poctivo umyvam ruky,predsa sa moze stat... z eboly mam skor divny pocit.akasi nahoda,ze akurat teraz sa o tom zacalo hovorit,ked su vo svete taketo nepokoje.nieco mi na tom nesedi.na malariu denne umieraju tisice ludi,taktiez sa moze kedykolvek rozniest
@sunshineka V nasom civilizovanom svete je malaria liecitelna prakticky na 100%, a neprenasa sa z cloveka na cloveka, takze ked necestujes do endemickej oblasti, a ak cestujes a pouzivas ochranu proti komarom, tak nemas prakticky nijaku sancu, ze by si sa malariou nakazila.
Zltacka je svina, ale takisto je liecitelna.....
@latvia Oni to sami nevedia, pockame si na vysledky tych 19-ich Spanielov v karantene, ktori prisli do kontaktu s Teresou Romero, ak sa to prenasa vzduchom, mali by byt nakazeni, su tam aj dve zamestnankyne kozmetickeho salona, kde sa bola dva dni pred hospitalizaciou depilovat.....
Dobra sprava: ten Brit, co umrel v hoteli v Macedonsku nezomrel na ebolu, pravdepodobne sa uchlastal
Hej a jedna zo sestriciek co boli v styku s tersou bola tiez prepustena - 2x negativ na ebolu.
Btw teraz som zachytila ze niektore z ochrannych pdevov ktoěee pouzivali boli vraj pripustne - ale ro by sa hadam nakazili viaceri nielen jedna z celeho timu😥 je to vsetko pekne zamotane
Zase podozrenie na Ebolu v Cechach
@tenerifka to vsetko viem,ja len na margo paniky,ktoru siria media
Veru media riadne strasia ale vzdy tam bude to co ak.... Tak ebola nastastie neni v cesku,ta zena ma ine ochorenie
Ta chora na ebolu sa vyliecila - ma uz niekolko negativnych vysledkov na ebolu
@prasiatko30
Ano, je to velmi dobra sprava, a takisto ze sa zatial u nikoho ineho, s kym prisla do kontaktu, neobjavili priznaky ochorenia....
otec sa pred 2 mesiacmi vratil z Afriky mala som dost dlho strach ci sa vratil zdravy hoci bol v inej casti afriky ale clovek nikdy neviem
Je to zase len o šírení paniky a celá ebola je zase len výmysel američanov ako sa dostať tam kam potrebujú pre ropu a podobne......
baby a neviete ako je to s panikou v USA? nejake prisnejsie pravidla na letiskach, meranie teploty alebo tak? nie, ze si clovek kychne na letisku a uz je panika a nepustia ho do krajiny 😀 😀
@katkabg Je naivne si mysliet, ze ak niekto nakazeny prileti do EU (Pariz, Londyn) z postihnutych krajin(su priame lety), tak ho hned na letisku identifikuju,ten clovek sa mohol nakazit vcera, dnes priletel, zmeraju mu teplotu-bude OK, a za 5 dni - ked si bude veselo behat po Londyne-zacne mat priznaky, ak je z tych uvedomelejsich, okamzite vyhlada lekarsku pomoc a necha sa hospitalizovat, ak je to primitiv a nedopne mu, ze to moze byt ebola, tak bude nakazu rozsirovat dalej......jedinu moznost, aby sa ebola nerozsirila do civilizovaneho sveta vidim v dvojtyzdñovej karantene vsetkych cestujucich, u ktorych vychodiskova krajina bola jedna z tych postihnutych ebolou(vratane vsetkych Africanov ktori prichadzaju nevedno odkial a nelegalne preskakuju oplotenie v Mellila a vtrhaju na uzemie EU), co sa ale v praxi vobec neda zrealizovat, takze nejaka nakaza sa tu urcite v buducnosti objavi, ale snad to ustrazime, aby to boli len izolovane a nahodne pripady....
tak teresu uz prepustili z nemocnici - zvladla to a zatial vypada ze aj nemocnica aj personal to zmakli - gratulujem.
@prasiatko30 parada aspon ta sa uzdravila
@katkabg aj v usa sa uz uzdravili zo 2-3
🙂 ani neviete, kolko Slovakov robi napr v Nigerii. Moj muz tam chodi odkedy to vypuklo a nebojime sa eboly. Verim mu, ze sa nebozkava s mrtvolkami 🙂 Horsie je to s malariou, jeho kolega to dostal cestou domov a kym prisli lekari na to, aky typ malarie to je, odisli mu ladviny...
@katkabg ak chces vediet, ake su to pocity, byt velmi blizko od centra nakazy eboly, mozem to popisat. Sme v Senegale a hned po prvom vaznejsom rozsireni v okolitych krajinach sme si dali podmienku, ak bude co len jeden pripad tu, kupujeme letenky pre mna a syna a utekame prec. Koncom augusta tu bol prvy a zatial jediny pripad, lieceny v nemocnici par minut od nasho bytu a len o ulicu od velvyslanectva, kde pracuje manzel. Boli sme riadne vystraseni, zaviedli sme maximalne bezpecnostne opatrenia, viacmenej az do letu sme nevystrcili nos z domu. Lenze manzel musel zostat, tak poslal apon nas prec. Na letisku pri odlete kontrola s teplomerom, pri prilete vobec nic. Pred dvoma tyzdnami sme sa vratili naspat, som zvedava, na ako dlho.

@latvia presne tak ja som minule videla jak namna prazilo slnko,jak babka rozpravala primne a kychla a to ste mali vidiet aky rozprasovac to bol 😀