Strata chuťových pohárikov a neúmyselné chudnutie
Prosím vás,má niekto skúsenosť s tým,že v úvodzovkách s dňa na deň prestanete cítiť slané,sladké atď,začnete rapídne chudnúť lebo ani vám nechutí jesť a aj čo zjete vyvraciate? Pritom všetky výsledky vyšetrení- črevá,žalúdok sú v poriatku? A ani nijaká infekcia predtým ? Alebo radu čím by to mohlo by byť?
smer lekar.
Toto nemôže byť v poriadku a určite treba viac vyšetrení - vrátane psychiatra. Na anorexiu sa zomiera.
Toto nemôže byť v poriadku a určite treba viac vyšetrení - vrátane psychiatra. Na anorexiu sa zomiera.
@michaela329 jedná sa o 73 ročnú ženu,ktorá predtým vážila 89kg a teraz 62 kg a nie je to anorexiou.Jedla predtým normálne kým prestala z ničoho nič cítiť akúkolvek chuť.To jasne uvádzam aj v texte
@michaela329 jedná sa o 73 ročnú ženu,ktorá predtým vážila 89kg a teraz 62 kg a nie je to anorexiou.Jedla predtým normálne kým prestala z ničoho nič cítiť akúkolvek chuť.To jasne uvádzam aj v texte
@iwinka82 práve u seniorov bývajú poruchy príjmu potravy častejšie ako by si človek myslel. Starší ľudia aj často zabúdajú jesť, menej im chutí. Určite to treba preskúmať aj z tejto strany, ak lekári vylúčili iné veci. My sme mali prababku, čo by sväto sväte prisahala, že jedla a predsa chudne, no a keď si ju vzala teta k sebe, tak zistila, že jej "jedenie" sú piškóty ráno a na obed. Prababka mala vtedy ledva 80.
@iwinka82 nemala kovid? vtedy sa straca chut. gastro ma ok? ono aj vekom ludia menej jedia ale teda toto je pomaly 30kg dole za ake obdobie? bolesti brucha nema?
@iwinka82 nemala kovid? vtedy sa straca chut. gastro ma ok? ono aj vekom ludia menej jedia ale teda toto je pomaly 30kg dole za ake obdobie? bolesti brucha nema?
@anonym_fe82a0 teraz nemala covid.Jedla na svoj vek dosť dobre 😁,ako som vyššie spomínala,predtým vážila 89 kg a skoro z dňa na deň necítila žiadnu chuť v ústach.Mala robené sono brucha,gastro,krv neraz brali i v nemocnici ležala a nevie sa prísť nato čím to je.
@anonym_fe82a0 teraz nemala covid.Jedla na svoj vek dosť dobre 😁,ako som vyššie spomínala,predtým vážila 89 kg a skoro z dňa na deň necítila žiadnu chuť v ústach.Mala robené sono brucha,gastro,krv neraz brali i v nemocnici ležala a nevie sa prísť nato čím to je.
@iwinka82 este ma napada neurologicky problem?

@iwinka82 Psychika?