icon

Strata chuťových pohárikov a neúmyselné chudnutie

iwinka82
16. dec 2025

Prosím vás,má niekto skúsenosť s tým,že v úvodzovkách s dňa na deň prestanete cítiť slané,sladké atď,začnete rapídne chudnúť lebo ani vám nechutí jesť a aj čo zjete vyvraciate? Pritom všetky výsledky vyšetrení- črevá,žalúdok sú v poriatku? A ani nijaká infekcia predtým ? Alebo radu čím by to mohlo by byť?

oceanahory
16. dec 2025

@iwinka82 Psychika?

anonym_fe82a0
16. dec 2025

smer lekar.

michaela329
16. dec 2025

Toto nemôže byť v poriadku a určite treba viac vyšetrení - vrátane psychiatra. Na anorexiu sa zomiera.

iwinka82
autor
16. dec 2025
@michaela329

Toto nemôže byť v poriadku a určite treba viac vyšetrení - vrátane psychiatra. Na anorexiu sa zomiera.

@michaela329 jedná sa o 73 ročnú ženu,ktorá predtým vážila 89kg a teraz 62 kg a nie je to anorexiou.Jedla predtým normálne kým prestala z ničoho nič cítiť akúkolvek chuť.To jasne uvádzam aj v texte

michaela329
16. dec 2025
@iwinka82

@michaela329 jedná sa o 73 ročnú ženu,ktorá predtým vážila 89kg a teraz 62 kg a nie je to anorexiou.Jedla predtým normálne kým prestala z ničoho nič cítiť akúkolvek chuť.To jasne uvádzam aj v texte

@iwinka82 práve u seniorov bývajú poruchy príjmu potravy častejšie ako by si človek myslel. Starší ľudia aj často zabúdajú jesť, menej im chutí. Určite to treba preskúmať aj z tejto strany, ak lekári vylúčili iné veci. My sme mali prababku, čo by sväto sväte prisahala, že jedla a predsa chudne, no a keď si ju vzala teta k sebe, tak zistila, že jej "jedenie" sú piškóty ráno a na obed. Prababka mala vtedy ledva 80.

anonym_fe82a0
17. dec 2025
@iwinka82

@iwinka82 nemala kovid? vtedy sa straca chut. gastro ma ok? ono aj vekom ludia menej jedia ale teda toto je pomaly 30kg dole za ake obdobie? bolesti brucha nema?

iwinka82
autor
17. dec 2025
@anonym_fe82a0

@iwinka82 nemala kovid? vtedy sa straca chut. gastro ma ok? ono aj vekom ludia menej jedia ale teda toto je pomaly 30kg dole za ake obdobie? bolesti brucha nema?

@anonym_fe82a0 teraz nemala covid.Jedla na svoj vek dosť dobre 😁,ako som vyššie spomínala,predtým vážila 89 kg a skoro z dňa na deň necítila žiadnu chuť v ústach.Mala robené sono brucha,gastro,krv neraz brali i v nemocnici ležala a nevie sa prísť nato čím to je.

anonym_fe82a0
17. dec 2025
@iwinka82

@anonym_fe82a0 teraz nemala covid.Jedla na svoj vek dosť dobre 😁,ako som vyššie spomínala,predtým vážila 89 kg a skoro z dňa na deň necítila žiadnu chuť v ústach.Mala robené sono brucha,gastro,krv neraz brali i v nemocnici ležala a nevie sa prísť nato čím to je.

@iwinka82 este ma napada neurologicky problem?