icon

Strata čuchu a chuti pri Covide

dajana1983
22. nov 2020

Baby,asi sa tu ohľadom veľa diskutovalo,ale nemám čas to dohľadať.Aj ja som chytila covidku🙄u mňa len strata cuchu a chuti,dnes je to cca 5 dni.Teplotu ani kašeľ nemám,teda prvý deň to bola asi len taká svalová teplota ,na pocit....už by som čakala že sa to bude zlepšovať,dnes mi tie zmysly akoby vymizli úplne.Kym som aspoň predsa len málinko cítila,teraz vôbec nič...mala ste to niektorá ?

Strana
z2
kubiatko30
23. nov 2020

@dajana1983 ja som nemala 10 dni vobec a na 11.som zacala pomaly citit vone aj chute ale len niektore....teraz su to uz cca 3 tyzdne, niektore chute a vone uz v pohode a niektore este stale vobec nezacitim 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️ ale sestricka od lekara mi odporucila kupil milgammu N,vraj by to malo trosku urychlit navrat zmyslov....

dajana1983
autor
24. nov 2020

@kubiatko30 dakujem

karollka21
24. nov 2020

u mna 28.11. bude mesiac, co nic necitim :/ ale musim povedat, ze priebeh som mala "vesely", 10 dni horucky a stavy, ktore uz viac nechcem zazit. Cuch je pozostatok (spolu s kaslom pri namahe), ktory mi este zostal. Uz len dufam, ze to skoro prejde, lebo je to na nervy.

dajana1983
autor
24. nov 2020

@karollka21 chápem,asi jeden nepochopí,čo to neprežije

nika185
19. dec 2020

ja som mala ťažší priebeh, je to vyše mesiaca a stále nemám chuť ani čuch, vitamíny užívam

petuska_2_1_
30. dec 2020

@dajana1983 uz mate chut ?

petrazak
30. dec 2020

Ja som prekonala v novembri a nemala som chut a cuch 2 tyzdne. Syn mal rok a 5 mes. a mal len jeden vecer teplotu 38, ale potom vôbec nic, ani kasel ani nadcha 🙂

kubiatko30
30. dec 2020

@petrazak presne aj u nas to tak bolo pri synovi....moj maly mal rok a 4 mesiace a presne tiez mal 1 noc vyse 38 teplotu, potom zaspal a rano uz vsetko v pohode, ziadne priznaky 🙂

chiccco
2. jan 2021

Zienky a mali ste niektorá tak ze stratila som čuch a chuť na 4 den,potom na 9 sa mi znicoho nic vratil čuch,ale iba ráno,respektíve doobeda,k večeru uz zase nemám,tak ze ci aj vám sa to tak striedalo

majamat
2. jan 2021

@chiccco ked sa mi cuch vracal, tak postupne. najskor trochu, mne sa skor objavil vecer a potom na dalsi den viac, potom este viac.
ak sa cuch hoci len nachvilu dokaze vratit, potom je sanca, ze natrvalo poskodeny nebude, cize casom sa vrat.
tusim som tu citala, ze su vhodne vit.B. nieco an tom bude, lebo tie su potrebne na regeneraciu nervov.

dajana1983
autor
2. jan 2021

@petuska_2_1_ už,ja som to mala tak 8-9 dní ale prišlo to z ničoho nič tak ma to tiež vydesilo že mi to ostane dlhodobo...takže ak ti zhrniem,u mňa na cca 14 deň od príznakov vsetko ako predtým ,nemám žiadne následky

dush_ana
2. feb 2021

@dajana1983 No tak ja uz nemam cuch vyse troch mesiacov po vylieceni. Chut sa mi uz ciastocne vratila, cuch tak 10% niektore pachy necitim vobec a ak citim, tak to uz musi byt riadny puch a aj to je skreslene... napr. smeti mi zavonali ako lesne jahody, pot ako spalene maso a taketo rozne ulety. Uz som bezradna a len cakam, ci sa to zlepsi. Ak by som si bola ista, ze mi lekarka pomoze, tak by som aj zasla, ale skor pochybujem... tak este pockam do jari a uvidim :/

petuska_2_1_
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2