icon

Strata menzesu. Stáva sa to kvôli nervom?

mirka414
9. feb 2011

ahoj potrebovala by som poradit stalo sa vam ze vam odisiel menzes?predchadzajuci rok bol u nas dost tazky koli chorobe svokra,stresovo uplna nocna mora a dost som pribrala a uz od zaciatku januara som to nedostala.prave som si robila test ale vysiel negativny zajtra mam termin u lekara.len by som chcela vediet ci sa to stava koli nervom stratit menzes.dakujem.

zuzana76
9. feb 2011

ahoj, ako dlho ti meska? teda aky dlhy mas cyklus? na pricine moze byt vela faktorov- stres, hormonalna porucha, znizena funkcia stitnej zlazy, alebo naopak zvysena, je dobre ze si sa objednala k lekarovi, vravis, ze si pribrala, tak to mi tiez pasuje na tu hypofunkciu stitnej zlazy spolu so stratou menzesu, ak si zaznamenala este napr zvysene padanie vlasov, nadmerne potenie, busenie srdca, tak je dost pravdepodobne, ze to bude z tejs titnej zlazy, anjskor nech ta vysetri gynekolog, ci naozaj nie si tehotna a ked on neobjavi ziadnu pricinu, tak treba patrat dalej, isla by som obvodnemu lekarovi, nech ti urobi krvne testy na vylucenie poruchy stotnej zlazy a on ta potom odosle dalej - endokrinolog, ak by odhalil nejake nezrovnalosti.

mirka414
autor
9. feb 2011

@zuzana76 nemala som cely januar a ani teraz februar.dovtedy pravidelna.uvidim teda zajtra ano vlasy mi tiez zacali trosku padat ale mam ich velmi huste takze mi to ani velmi nevadilo ale zasa tie kg mi vadia velmi ☹ ...