Strata vedomia
Ako ste sa prebrali? Mali ste pomoc? Kedy sa vam polepsilo? Co bola pricina?
@dzescebuly nie, nenapisem, tu netreba radu zdravotnika, ale osobna skusenost
A z coho si stratila vedomie? Pokles tlaku? Pokles cukru? Bola si chora? (Virus/bakt ochorenie s horuckami?) zacinali ti kramy? Bola si pod vplyvom alkoholu? Tam je tych pricin vela a kazde moze mat inaksie prebudzanie a dozvuky.
@prasiatko30 A ty?
lekári majú na to slovko kolaps...
Dcera minuly rok mala chripku. Odpadla tak, ze si hlavu o radiator rozbila, bola som nastastie doma, prebrala sa po par sekundach, viezla som ju na pohotovost
@deti95060810 synkopa
@dadis Och, nevedela som, ze i pri chripke sa to stane.
Pokial ta to zaujima z cisto teoretickeho hladiska hod si do uja guugla o co sa zaujimas a vyhodi ti miliony odkazov na straty vedomia - aj laicky napisanych aj odborne, prestuduj, nastuduj a urcite najdes odpovede na tvoje otazky a aspon trochu postudujes aktivne.
Ja som strácala vedomie opakovane pri silných migrenach.
@prasiatko30 Davno precitane.
@lenkasarka Stalo sa ti, ze si bola sama a bez pomoci?
Bola som dehydrovaná. Prebrala som sa, postavila sa a odpadla znova. Potom som si išla po pomoc o poschodie vyššie.
Áno aj vždy to bola krátkodobá strata pamäte. Pár x som kvôli silným bolestiam skoncila na jiske. Aj teraz keď má chyti príšerná bolesť ktorá neprechádza 24 hod. rovno idem na infuzie
2x v živote som odpadla pri chorobe, chrípke alebo také niečo. Trvalo to chvíľku, pár sekúnd. Raz ma ratovala mamina, raz priateľ. Zaujímavé že to bolo vždy také ukončenie choroby, po tom sa mi stav už len zlepšoval.
1. Prebrala som sa velmi rychlo, ked som padla na tvrdu podlahu a pred tym som si drbla ruku o operadlo stolicky. Pomoc bola nablizku - moji rodicia ma pozbierali zo zeme. Pricina - dehydratacia pri crevnej viroze.
2. Opat rychle precitnutie, ked som si drbla hlavu o stenu a potom ma prefackali 😬 Krcna chrbtica ma bolela este mesiac potom. Pomoc boli moje spolupacientky na izbe v nemocnici. Pricinou bolo zrejme predavkovanie magneziom + ine lieky pri hroziacom predcasnom porode, asi sa mi velmi znizil tlak 🤷♀️ Neviem oficialnu pricinu, neracili mi to napisat do prepustacej spravy 😏
@svokrinjazykmonika Tiez to bolo u dcery v podstate po vylieceni, 2 predchadzajuce noci sa kvoli kaslu nevyspala, potom konecne sa vyspala, celu noc spala, zobudulila sa o 11 a uz sa dobre citila, naranajkovala sa, isla si robit veci do skoly a ked si isla naliat pitie, v kuchyni pri linke odpadla..ja som "nastastie" tu chripku dostala tiez, tak som bola nsstatie doma. Ale inak velmi silno traumaticky zazitok, vidiet, ze tvoje dieta vypne a najdes ho v bezvedomi v krvi na zemi..nastastie teda nic vazne..
O čo ti vlastne ide? Len tak sa pýtaš z dlhej chvíle ?
Lebo tvoja odpoveď "a ty?" ked sa ťa @prasiatko30 pýta či si odpadla a ako, pôsobí akurát tak arogantne.
Ak si odpadla a chces vedieť, napíš viac. Ak ťa to zaujíma len tak z nudy tak tiež povedz
tak mne sa to stalo, keď som bola na materskej, od dcéry som chytila nejaký črevný vírus, bola som dehydrovaná. V noci som jej išla robiť jesť a zobudila som sa na zimu, ležala som na zemi. Neviem ako dlho, možno pár minút.
Aky zmysel ma toti zistovanie zdravia inych? Teba sa spytala jedna z diskutujucich relevantne otazky a odfajcila si ju. Preco sa to pytas? Odpadla si ty? Niekto iny? Preco? Nechcem opakovat uz polozene otazky, no neopisala by som ti o svojich skusenostiach po tvojich prvych reakciach.

Napíš do skupiny Zdravotníci na MK