Stuhnuté svalstvo krčnej a hrudnej chrbtice.

jaja1991
16. feb 2020

Mali ste niekto prosím vás problémy so stuhnutými svalmi krčnej a hrudnej chrbtice? Mali ste kvôli tomu ťažkosti s dýchaním (občasné sťažené dýchanie)? Ďakujem

emimirlen
16. feb 2020

@jaja1991 občas som to mávala, akoby mi vystreľovala taká pichľavá bolesť do hrudníka pri hlbokom nádychu. Len ja mám aj zlé držanie tela. Chodím ale na masáže, mne pomáhajú na stiahnutie veľmi, môžem len odporučiť a aj cvičenie. Na YouTube je veľa videí cvičenie na chrbticu. Treba skúsiť a nájsť si to čo vyhovuje. Ak máš sedavé sedenie alebo tá to chytilo ako mňa počas materskej tak to pomôže. Ale ak by to pretrvavalo alebo sa zhoršovalo treba sa radšej poradiť s lekárom.

jaja1991
autor
17. feb 2020

@emimirlen nemám sedavé zamestnanie. Som v pohybe. Len aj v noci sa budím na to že mi akoby trpnu ruky. Neviem si nájsť polohu a potom už nemôžem spať. Prvýkrát som také niečo mala počas materskej. Ale prešlo to samo. Teraz som si išla po radu, že či má niekto rovnaké problémy.

emimirlen
17. feb 2020

@jaja1991 jasné rozumiem. Treba sa poradiť. Ja to až v takom rozsahu nemavam/ nemavala som. Vedela som v noci spať. Netreba to ale podľa mňa podceniť, lebo tŕpnutie rúk určite nie je v poriadku. Zasa keď ma niekto prácu práve s rukami tak asi je normalne že to na rukách aj cíti a ich má boľavé a stuhnuté. A teraz to už máš veľmi dlho?! Dlho to pretrváva oproti tomu čo si to mala počas materskej?

jaja1991
autor
4. mar 2020

@emimirlen chodím na masáže aj cvičím keď mám čas na chrbticu, ale nie vždy je to možné. A keď náhodou nič dlhšie s tým nerobím, tak stuhnem a hotovo. Aj závraty sem tam, potom aj človeka napádajú rôzne myšlienky, že vo sa to deje

emimirlen
4. mar 2020

@jaja1991 to verím že hoci čo prichádza na myseľ, ale keď cvičenie pomáha tak si treba nájsť stále čas. Ktovie či nemôžeš mať aj niečo zacviknute keď máš až také závraty.

juliet86
5. mar 2020

@jaja1991 mas stres? nemoze to byt tetania? panika? skus kvalitneho fyzioterapeuta a magnezko

jaja1991
autor
5. mar 2020

@emimirlen no budem musieť, lebo tie stavy no hrôza. Najhoršie je, že aj srdce mi skáče. A že aj to ovplyvňuje chrbtica.

emimirlen
6. mar 2020

@jaja1991 to áno, aj na srdce to vplýva. Tak len choď s tým k lekárovi, lebo určite také šťavy nie sú príjemné. A chrbtica je veľmi citlivá.