icon

Sú darcovia krvi testovaní na pohlavne prenosné choroby?

28. júl 2024

Dobry deň, poznam človeka (je to môj ex 🙂 ) ktorý chodi darovať krv… To je skvelé no on tak trocha má svoje uchylky a podobne a viem že sa stretáva s mužmi ( za sexualnym účelom…) Čo si o tom myslíte a čo sa s tým dá robiť? Robia taketo testy na krvi? Bojim sa aby nenakazil niekoho ten idiot…

Strana
z2
danica2711
28. júl 2024

"myslim ze kazda zena by mala zranene ego keby ju muz podvadza s chlapom pritom sa muž hra na zarytého homofobneho cloveka pred svetom" - čiže tebe vôbec nejde o to, že ako darca krvi by mohol niekoho nakaziť, ale chceš, aby sa to o ňom každý dozvedel, chceš ho ponížiť, aby si si pohladila svoje urazené ego. No vy ste obidvaja takí, aby som to povedala slušne...zvláštni...

annm81
28. júl 2024

Predpokladám, že kým ešte nebol tvoj ex, tak si toto neriešila a obavy o zdravie iných ľudí nemala. Zabudni na ex a sústred sa na svoj život a budúcnosť. Pri darcovstve sa vypĺňa dotazník a predpokladám, že si nevidela, ako a čo tam ex napísal. Krv sa tiež testuje. Tieto dve úrovne v praxi dobre fungujú.

zuzanita1609
28. júl 2024

Chceš ho iba ponížiť s vyliať si tu svoju frustráciu. Nejde ti vôbec o to,že krvou niekoho nakazí. Ináč každá krv sa určite prebehne aspoň pod mikroskopom.A tvoja vec to už nie je,s kým a čo robí 😏.

vyrovnanaosoba
28. júl 2024

Píšeš ze nespal len robili nejaké veci, teraz píšeš, že asi mal, ale nemáš dôkaz. Pozri, keď je chorý a zisti sa, že prenáša nákazu, bude stíhaný.

simona20201309
28. júl 2024

@gab1sol 😅 a chlap ktorý mal styk s iným mužom nie je homosexuál?

babulkomale
28. júl 2024

@mimka1402 velmi naivnucky prispevok, asi nevies o obrovskych kauzach, kde sa ludia nakazili pri transfuziach "vysetrenou" krvou...
Staci so o tom nieco precitat a prejde ta aj chut na transfuziu.

mimka1402
28. júl 2024

@babulkomale Sú to staré kauzy, ale ok. Hiv vieš chytiť aj od "monogamneho" manžela a nielen to... Hiv na Slovensku je najmenšia než v ostatných krajinách. U nás nie je rozšírené. Po ďalšie mám človeka ktorý pracuje práve s týmto takže narozdiel od čítania noveho času ci plusky, to viem od odborníka. 😀
Vieš čo keď budem krvácať a hrozí mu úmrtie isto budem riešiť "chuť" či ma majú zachrániť alebo nechať umrieť... 😂

autor
28. júl 2024

@annm81 ked nebol ex nevedela som ze co robi… vtedy som brala darovanie ze je skvely clovek

eliska13
28. júl 2024

Nezistí sa nič, keď neubehol určity čas, takže môže niekoho nakazit

gab1sol
28. júl 2024

@simona20201309 styk s mužom za posledných 12 mesiacov - to znamená akýkoľvek styk, aj tých, ktorí sa len hľadajú, aj tých, ktorí mali napr. trojku (2 muži a žena) a napr. aj tých, čo boli znásilnení mužom. Na druhej strane, ak je to nepriznaný homosexuál a nemá s nikým pohlavný styk, tak krv darovať môže. Ty si chápaním tej otázky vylúčila z darovania všetkých homosexuálov (homosexuáli podľa teba nemôžu darovať krv), čo nie je úplne pravda.

autor
28. júl 2024

@gab1sol ja som skor myslela ze on strieda partnerov ktorych ani len nepozna, proste ako nejaka lahka žena, to som myslela ze preto nemoze darovat , keby má staleho partnera v poriadku … ci mal nemal konkretne pohlavny styk neviem na 100% nepriznal sa no viem o inych veciach pri ktorych sa taktiez moze dostat choroba

gab1sol
28. júl 2024

A aké veci to sú? Buď konkrétna, lebo takto to naozaj vyzerá, že sa cez to nevieš len preniesť. To, že strieda partnerov, s ktorými ale nemá sex, nie je problém…

martinmmartin
28. júl 2024

@babulkomale A je vobec nejaka taka kauza v tomto tisicroci? HIV infekcie transfuziou boli v 80_90 rokoch a odvtedy sa problem vyriesil. Plus ak dnes chytis hiv tak umieras na vysoky vek ( Magic johnson pozdravuje)

sissy27
28. júl 2024

@stellarstar stale je to viac ako 42 dni, kedy sa vyuziva darcovska krv, takze na pointe to nic nemeni. Akurat plazma sa da zamrazit az na tri roky ak sa dobre pamatam.

ss1908
28. júl 2024

zo zaujimavosti - preco muzi po styku s muzom nemozu darovat krv?

stellarstar
28. júl 2024

@martinmmartin áno ak pacient dodržiava nastavenú ART liečbu tak sa dožije vysokého veku a môže viesť bezproblémový život

babulkomale
28. júl 2024

@martinmmartin dakujem za pozdrav. Nemám na mysli len HIV.

jesenzima
28. júl 2024

@ss1908 podľa mňa to bude preto, lebo HIV sa vraj najviac prenáša, rozširuje medzi homosexuálmi ? 🤷

Strana
z2